Printer TEST Page

 

 

Na ovoj stranici možete skinuti više naših standardnih testova za provjeru ispravnosti, kvalitete i brzine inkjet pisača, Što ih mi koristimo svakodnevno u praksi. Svaki od ovih testova ima određeni cilj i svrhu. Odnosno zamišljeni su tako da neku kazetu ili printer dovode do krajnjih granica, te se ubrzo pokažu sve slabosti i mane. Kazete i printeri koji uspiju preživjeti ovakvu torturu, slobodno se mogu tretirati kao nove i sa njima kasnije nema nikakvih problema.

TEST PAGE1

TEST PAGE2

TEST PAGE3

>>>TEST PAGE4<<<.CRD
>>>TEST PAGE4<<<.JPG

TEST PAGE5

TEST PAGE6

TEST PAGE7

Test1

Je standardni test za boju. Provjeravamo ujednačenost svih nijansi uz jednu standardnu ali povećanu potrošnju. Pokrivenost je negdje 50%. Što odgovara isto tako prosjećnoj potrošnji pri izradi fotografija. Isti otisak je reprezentacije i za kalibraciju boja.

Test 2

Ovo je test za slučaj ekstremne potrošnje. Veću potrošnju tinte od ove ne možete ni postići. Znači ako neka kazeta izdrži ovoliko opterećenje, onda je to garancija da je protok tinte i dalje kao u cvijetu mladosti. U suprotnom ubrzo se pokaže skleroza, glava se zapeće te pregore grijači. Takve kazete kod nas završavaju u otpadu. Jednako tako 100% ispravan printer mora biti u stanju otisnuti 10 ovakvih otisaka, bez da pokazuje znakove posustajanja u protočnosti tinte.

Test 3

Ovo je jedan prosječan test, test za provjeru sapnica, gradaciju, kontinuitet tonova, prožimanje boja, razlučivanje sitnih linija i raznih fontova. Iz njega se mogu razaznati karakteristike pojedinih draivera. Odnosno nivoi na kojima se sivi tonovi počinju graditi iz kolor tinte. Što ovisi od proizvođača do proizvođača ili pojedinog printera.

Test 4

Svestrani foto test sa raznim pokazateljima. Prvenstveno zamišljen za provjeru uravnoteženosti boja, te kao indikator za izuzetno zahtjevan otisak, odnosno dubinu tonova. Oprez VELIKA >CRD< datoteka. Ili JPG datoteka

Test 5

Još jedan test koji provjerava brzinu protoka tinte. Prvo za svaku boju posebno, te u međusobnoj kombinaciji. Plus vjerodostojnost nijansi.

Test 6

Test za gradaciju. Odnosno pokazatelj po kojem principu neki draiver i inkjet sistem vrši gradacijski prelaze tonova. Jednako tako to je i test za bidirekcionalnu kalibraciju glave, boja, draivera te i kvalitete tinte.

Test 7

Standardna test stranica za provjeru ispravnosti sapnica, brzine i mehanike printera.

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513,368 0514,
Mobil: 098 927 0351

E mail to

 

 

 

 

 

Aktuelno:
Servis OPC a Adriatix printeri
Epson C40 SX
Kako srediti inkjet glavu
Kako srediti toner

Canon BJC 6100
Epson lažnjaci
Epson PHOTO EX
OPOMENE