Epson XP 225

 

 

Epson XP 225

 

MODEL Epson XP 225
Tip Inkjet
Problem Indikacija i Reset CHIP ova
Zatečene tinte ARC Trajne kazete CYMBk  
Utrošena tinta po glavi ml          
Broj otisaka  
Utrošeno vrijeme 1 sat testiranja
Popravak NEPOTREBAN

 

Znači imamo sljedeći problem: Korisnik je kupio kod nas Colibri T1801 - 1804 trajne zamjenske za Epson XP 225. Prije neka dva mjeseca. Potrošio tintu i napunio sve kazete kad mu je printer otkazao prvi puta poslušnost. I sad se tuži da mu cijelo vrijeme BLINKA indikacija za  tintu  i  da mu više nikako ne želi nakon punjenja pokazivati da su mu tinte FULL. 

Pitamo jeli uređaj štampa: Pa printa. Pa onda je sve u redu. Ali zašto ne pokazuje da su kazete pune nakon punjenja?

Kako je riječ o novim još ne ispitanim T01801 -4 ARC Automatski Resetabilnim Kazetama, svašta je moguće. I uzeli mi printer na servis.

U prilogu niže imate hodogram testiranja i indikacije tinte

Potrebno je uočiti da prvo imao situaciju gdje nam Status Monitor 3 pokazuje da je BK 100% (znači reset je bio uspio) Yellow je pri kraju na cac 20% Magenta i Cyan su pod upozorenjen za zamjenu <!> . Nakon par čišćenja glave Black je i dalje na 100% ili na 95% a Yellow je došla na 10% pod <!> Magenta je i dalje pod <!> a Cyan je pod <X> za zamjenu. Nakon što smo izvadili Cyan i napunili indikacija je skočile na 100% ali Yellow je pala na 5% <!> a Magenta na 0% pod upozorenjem <X>. I tako dalje sve dok sve indikacije nisu ponovo skočila na 100% a Black na 80% zbog uzastopnog čišćenja.

Znači ukoliko kupujete zamjenske kazete samo na svaku zamjenu po kazeti potrošit ćete cca 5% indikacije. Ili prva kazeta u zamjeni će biti potrošena za 4 * 5%. Dok ukoliko imate ove ARC kazete i tintu za punjenje to ponašanje vam je posve nebitno jer je to zanemariv izdatak.

Zaključak:

Kod Epsona XP 225 gore navedeno je ponašanje i ARC kazeta je normalno. Naime ARC T01801-4  CHIP ovi imaju dvije indikacije INK LOW i  INK OUT. Obje indikacije nisu fizički determinirane već je to indikacija brojača otisnutih kapljica ili tinte utrošene za čišćenje mlaznica.  I INK LOW indikacija nam služi kao upozorenje da se pripremite za nabavu novih kazeta za zamjenu.  Ali pošto imate u vašem printeru kazete sa ARC CHIP ovima onda sve dok se ne pojavi  poruka INK OUT automatski reset ne funkcionira . I to je to.  Sve funkcionira normalno.

 

Ukoliko vam se ovaj prilog pokazao korisnim, slobodno ga možete poslati neko drugome kao iskustvo. Ili priložite ovu vezu na neku Mrežu, Forum ili Chat. Tako da i drugima bude od koristi. Sigurno ćete nekoga uskratiti za vaše glavobolje!Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 , 368 0512, 368 0513, 368 0514.
363 16 53
Mobil: 098/911- 0640

E mail::

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporueujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.

U slučaju da želite biti pravodobno informirani o drugim NOVOSTIMA iz naše podude, preporučamo vam da se
PREDPLATITE
na Adriatix NewsLetter

Možete ga jednako tako poslati drugima kao savjet i

PREPORUKU

Jednako tako lako se možete


ODJAVITI

iz naše korisničke baze podataka. Zahvaljujemo na razumijevanju

h2>This message