Newsletter 5.2012.
No 15.

Dva A3 Printera!
Koji je bolji !!!

 

Budžet vam je 15000 - 2000 kn !! Treba vam A3+ printer za probne otiske. I ne možete se odlučiti što uzeti ??

Naravno zbunjuju vas razne opcije, a vaše potrebe nisu suviše zahtjevne. Prije svega na ovu temu korisno vam je pogledati  jedan naš prijašnji prilog. Kao i ponudu A3 printera na našoj HOT Spot ponudi.  U usporedbi, jedan spram drugog, svaki od navedenih uređaja ima svoje prednosti ili mane  Bitno je stoga unaprijed uskladiti želje i očekivanja sa vašim realnim mogućnostima i mogućnostima navedenih uređaja. Ukoliko nemate potrebe za  profesionalnim solucijama, a ni količine vam  nisu na tom nivou, onda vam je možda najpametnije uzeti nešto iz  Budget Klase A3+ printera

Ovom prilikom uspoređujemo najdostupnije  predstavnike iz Canon i Epson  familije. Canon iX 6550 i Epson B1100 .Kao i uvijek pitanje glasi: Koji od njih je bolji?

U principu koliko love toliko muzike. Od uređaja iz ove klase ne možete očekivati profesionalnu trajnost i produktivnost, ali zato možete dobiti za male novce profesionalnu kvalitetu otiska. Na pitanje koji od njih je bolji, teško je dati neki definitivan odgovor. Ali unaprijed se morate pomiriti sa činjenicom da su ovi primjerci nastali iz široko dostupnih i popularnih A4 inkjet uređaja. Znači riječ je o recikliranju iste tehnologije radi što manjih razvojnih i proizvodnih troškova.  Naravno zbog toga im je i prosječni životni vijek tek 5 - 8 000 otisaka. Jednostavno: Potrošiš ga. Baciš ga, i uzmeš novi. I super si zadovoljan. Stalno imaš novi uređaj a ne neku profesionalnu kantu. .

Makar A3 uređaji imaju 100% veću printabilnu površinu od A4 printera,  u ovih  A3+ printera kapacitet spremnika jednak kapacitetu spremnika u A4 uređaja. Drugim riječima ukoliko mislite štampati otiske u Photo Full A3+ formatu, nemojte se iznenaditi kad  već nakon desetak otisaka morate mijenjati neku od inkjet kazeta. Naravno kvaliteta otiska je savršena ali dali je to stvarno ono što ste tražili i očekivali? A kao vam kažemo da vas jedna OEM kazeta dođe cca 70 - 100 kn * 4-5 komada onda vam  štampa desetak ili dvadesetak A3 plakata ispadne vrlo skup sport. I sigurno čete razmotriti neku alternativnu opciju.

Naravno za ovaj Canon iX 6550  i Epson B 1100 imate i zamjenske kazete po 20 - 30 kn. Ali molimo vas nemojte, nas pitati kave su to te kazete. Jeli što valjaju ili ne. Naime nas ne zanima svjetonazor: Potroši pa baci.

 Adriatix  se vodi sasvim drugim svjetonazorom. Iskoristi ono što imaš do krajnih granica. I to uz minimalni izdatak u konačnici. I odbaci tek kad nemaš druge opcije.

Gledano iz te pozicije Canon iX 6550  i Epson B 1100 su posve različite zvjerke. Ono što vrijedi za jednoga, ne vrijedi za drugoga. Odnosno u našoj ponudi imamo dvije posve različite solucije.

Za razliku od Canona,  Epson OEM  inkjet kazete se ne mogu obnavljati. Ali zato za B 1100 imamo Colibri trajne zamjenske kazete koje se ne bacaju. Na kazetama je integriran reseter i nakon što ih napunite, ove zamjenske kazete se ponašaju jednako kao i OEM kazete. Pore toga Epson B1100 ima 360 mlaznica za crnu + 3* 59 za boje Dok Canon iX 6550 ih ima 512 za crnu i 1044 * 4 za boju.

Kod Canona isto imamo slične zamjenske trajne kazete koje nisu za bacanje, ali ipak se je pokazalo  da su bile za bacanje. Naime konstrukcija i isporučena kvaliteta nije zadovoljila naše kriterije, pa vam stoga sugeriramo da primarno punite  OEM kazete + Ecco refil set + Resetter. Naravno ukoliko baš insistirate možemo vam do isteka zaliha pronuditi i zamjenske trajne i zamjenske kazete za jednokratnu upotrebu. 

Jednako tako za Epson imamo u ponudi više klasa tinti  Premium, Colibri, Colibri Univerzal, ili Magnetic dok za Canon je ta ponuda osjetnos skromnija i uglavnom se svodi na Premium i Colibri klasu.

Naravno sve je ovo u direktnoj vezi sa našom ponudom zamjenskih tinti i trajnih kazeta. U slučaju da vam ova koncepcija nadopunjavanja tinte iz bilo kojeg razloga nije prihvatljiva savjetovali bi vam da ovo sve skupa gore zaboravite i da probate potražiti neku drugu soluciju savjet ili mišljenje. Tek kad to dobro isprobate i u praksi i na vlastitoj koži, doznat ćete dali ste napravili pravi ili krivi potez. Znači najbitnije vam je da na papir stavite i izračunate: koliko vas dođe jedan otisak. Te koliko otisaka uz taj potrošni materijal možete napraviti. Odnosno koliki je životni vijek nekog uređaja prije nego li ga morate sahraniti. Dali možete iz vaših prihoda  financijski pokriti predviđene troškove. Nažalost to čete doznati tek na kraju vaše priče. Tako da vam ostaje opcija: ili da vjerujete nekom nezavisnom subjektu kao što je Adriatix ili da mu ne vjerujete.

Znači mi vam nastojimo i trudimo se umanjiti te troškove do maksimuma.  Ali konačna odluka je ipak na vama.

 


Hit CIJENA
HP 13 & HP 49


Printer za velike Profesionalce


Premium Ink vs Standard vs Economy


ZLATOTISAK


Kolor Toner OKI C5200


Color TONER

vaj newsletter je namjenjen svima što se profesionanol zanimaju za novosti za Inkjet, Laser ili Matrične i slične printere. Šaljemo vam ga jer ste svojevremeno pokazali interes za naše proizvode i usluge. Međutim ukolko vam ove informacije iz bilo kojeg razloga ne odgovaraju pošaljite nam na adresu poruku uz

REMOVE

hit counter