Newsletter 3.2012.
No 15.

Laser vs Laser
Veteran vs Balavac
Jeftin otisak prije svega !!!

Riknuo vam je uredski laser. I što sada napraviti? Popraviti ga ili ga baciti, te uzeti novi.
Budžet vam je 800 - 1000 kn ??

Znači pitanje  sada glasi: Što mi se više isplati  Popraviti ili baciti. Kupiti novi ili popraviti stari laserski printer. Koji je u tome moj primarni interes.

Prosječni korisnik razmišlja ovako: Ako uzmem novi laser, dobio sam novi printer i novi toner i imam garanciju 12 mjeseci povrh svega toga. A ukoliko popravim stari, imam i dalje stari printer, a ubrzo će se pokvariti nešto drugo. Znači zaključuje ; Definitivno moram uzeti novi najnoviji model.

Stvarano? E možda baš i nije tome tako. Zašto?

Kao prvo ukoliko imate staro računalo koje vas je do sada dobro služilo, lako se može dogoditi da u klasi 800 kn spadneta sa konja na magarca. Kako? Lijepo. Kako svaki današnji proizvođač nastoji osigurati što bolju zaradu, onda  u toj klasi lasera onda svaka korporacija funkcionalno totalno ogoli neki leaserski uređaj.  Sve funkcije koliko je to moguće prebaci na softver i indirektnooptereti vaše računalo. Znači umjesto da vaš printer odradi neki posao danas to umjesto njega odrađuje vaše računalo. I ukoliko želite povratiti prijašnje performanse, onda morate i vaše računalo zamijeniti  najnovijim modelom. Pored računala čeka vas i izdatak za najnoviji operativni sistem i tko zna još koliko dodataka i paketa. Nanovo morate pačati licencu jer ste onu staru izgubili ili joj je istekao rok upotrebe. Bacili ste printer  i bacili ste računalo i bacili ste licencu za operativni sistem.  Jeste li malo razmišljali i gledali na cijelu stvar iz toga ugla? Jeste li stvarno toliko bogati?

Sa druge strane ni garancija od 12 mjeseci vam u stvarnosti i nije gratis. Ukoliko puno štampate onda čete inicijalni toner što ste ga dobili uz novi printer potrošiti za nekih  tjedan ili dva. I što sad? Zamjenski toner ne smijete uzeti jer tada automatski gubite tih 12 mjeseci garancije. E da vam to ne propadne kupujete novi OEM toner. Mjesec dana kasnije otkrijete da vam je kapacitet tog novog OEM tonera 50% manji nego što je to bio kapacitet prijašnjeg lasera. I što sad? PANIKA. Natrag se više ne možete vratiti. Garanciju ne smijete izgubiti jer će vam u tom slučaju šef dati otkaz i to bez otpremnine. I vi po liniji manjeg otpora nastavljate kupovati i trošiti OEM tonere. A nakon 12 mjeseci ste na cesti. I bez garancije i bez posla jer su vaše usluge bile pre skupe. U žargonu bi netko rekao: Debelo ste popušili  i pali ste na provjerenu marketinšku foru.

Znači još jednom pitanje glasi: Kupiti novi ili popraviti stari laser ?

Naravno kad donesete vaš stari i neispravan laser u Adriatix servis,  prvo što pitate je: koliko bi došao popravak ovog starog lasera. E vidite tu smo vas čekali. Kako god okrenete ukoliko je neki banalan kvar, tipa čišćenja podmazivanja ili podešavanja i testiranja onda će vas to doći cca 150-200 kn + PDV. Međutim ukoliko je otišao neki sklop ili vitalan dio onda vas očekuje izdatak od cca 500 kn + PDV. Naravno tada ćete ponovo reći čete: Hvala. Radije za 800 kn uzmem novi sa garancijom. Uz to dobijem još i novi toner. Jeste li stvarno sigurni u to? Zar ne vidite da se vrtite u krugu. A lako vas je danas  isti taj  popravak mogao stajati 0.00 kn + PDV. Kako? Lijepo.

Da ste prije ovog News lettera pratili našu ponudu, onda bi znali i ne bi vam promakla naša Adriatix Plus opcija. Zamjenski toner + garancija na vaš printer.Ne garancija za Adriatix zamjenski toner već garncija na vaš laserski printer.   Odnosno ponuda Adriatix  zamjenski printer + 3 tonera  + Life Time garancija sve dok koristite Adriatix Plus tonere. Ovako kupujući OEM tonere, ili zamjenske tonere ponovo ste, rekao bi netko u žargonu Popušili garanciju.  I sad ste tu gdje jeste. Na cesti.

Da malo pojasnimo ukoliko vam nije jasno u čemu je kvaka. Čim ste uzeli taj novi Laser odmah vam je bilo rečeno i naglašeno da ukoliko u garantnom roku počnete koristiti obnovljene ili zamjenske tonere da čete automatski  izgubiti garanciju.. Nakon što je istekla garancija počeli ste koristiti neke zamjenske tonere ili ste ostali zbog sigurnosti na OEM kazetama. Jeli tako? Naravno. I sve je to više manje dobro radilo dok vas nije vaš laser iznevjerio. Točno.

Vidite u našoj ponudi stvari su izokrenute naglavačke. Naime korisnik koji je uzeo Adiatix Laserski pisač + 3 Tonera  kroz cijenu dodatnih Adriatix  Plus tonera financira svoju dodatnu garanciju na laserski printer. Vrlo jednostavno. I pošto je namae u interesu da imamo što manje posla sa vama i vašim printerom, onda na osnovu našeg dugogodišnjeg  servisnog iskustva, selektiramo u ponudi Adriatix Laser + 3 Tonera isključivo one modele laserskih printera koji su se pokazali kao izuzetno  pouzdani i robusni. Znači isključivo one za koje znamo da nam korisnik zbog problema neće piti krv na slamku.I za te modele lalo osiguramo i držimo stalnu zalihu najpotrebnijih rezervnih dijelova. Znači ta ponuda ne vrijedi za najnovije modele iz prosto razloga jer da bi doznali koliko je neki novi uređaj robustan i pouzdan ili ekonomičan u održavanju, treba proći nešto više vremena nego što je garantni rok.   I iz prakse i po najnovijim spoznajama slobodno  vam možemo reći da nakon isteka nekog garantnog roka,  vrlo je  upitno dali će neki proizvođač uopće drži na zalihama potrošene dijelove. Dali uopće ima interesa i računicu za to. Odnosno jedini interes mu je Kupi Potroši Baci Kupi Potroši Baci.  I servis i zaposlene u sevisu svesti na minimum. Ili su cijene dijelova i postupak oko dijelova postaviti tako da se sve opet svodi na isto. Kupi Potroši Baci> Kupi Potroši Baci

Znači sve zavisi od vašeg sjetonazora. Dali vam odgovara opcija Kupi Potroši Baci Kupi Potroši Baci ili vas veseli ona narodna Ne mijenjaj konja koji pobjeđuje. Upravo za ove druge Adriatix je odabrao tri opcije, tri uredska ili korporativna lserska printera u paketu  Adriatix Laserski Printer + 3 tonera == 14000  - 18000 otisaka. Pazite ograničeni smo isključivo na ta tri uređaja. I točka. Sve ostale probleme i printere moramo rješavati standardnim postupkom u Adriatix servisu. 

Za sva dodatna pitanja kao i za sve druge financijske okvire slobodno nam se javite na e mali ili nas nazovite na neki od telefona

 

HP LaserJet 1300== 1000 kn + PDV
HP Laserjet 1320 == 1200 kn + PDV
HP Laserjet 1320
3* Toner HP 13 ==14 000 - 15 000
3* Toner HP 49 ==14 000 - 15 000
 
HP laserjet 1200 == 900 kn + PDV
Lexmark E 350== 1600 kn + PDV
Lexmark E 232
3* Toner HP 13 ==14 000 - 15 000
3* Toner ==18 000
3* Toner ==9 000


Hit CIJENA
HP 13 & HP 49


Printer za velike Profesionalce


Premium Ink vs Standard vs Economy


ZLATOTISAK


Kolor Toner OKI C5200


Color TONER

Ovaj newsletter je namjenjen svima što se profesionanol zanimaju za novosti za Inkjet, Laser ili Matrične i slične printere. Šaljemo vam ga jer ste svojevremeno pokazali interes za naše proizvode i usluge. Međutim ukolko vam ove informacije iz bilo kojeg razloga ne odgovaraju pošaljite nam na adresu poruku uz

REMOVE

hit counter