Newsletter 2.2012.
No 15.

Canon iP 2700 vs Epson SX 130

Jeftin otisak prije svega !!!

Koji printer uzeti a da me kasnije tinta ne dođe cijelo bogatstvo?

Po raznim  forumima svaki dan susrećemo korisnike što u nedoumici to pitaju svako malo: Gledajte, ukoliko ste nama postavite ovo isto pitanje onda vam možemo slobodno reći da zamalo za svaki model inkjet printera imamo neko zamjensko i povoljno rješenje. Razlika je jedino koliko vam se neko od tih rješenja sviđa. Odnosno koliko je vama osobno ono zgodno i praktično. Naravno i cijena se razlikuje od opcije do opcije.

Naime Adriatix je umjesto vas napravio jedno takvo istraživanje i odabrali smo prema našoj slobodnoj procjeni  sa pozicije  krajnjeg korisnika nekoliko naj isplatljivijih opcija.  Kako se ovdje ne bi rasipali na  sve moguće i nemoguće  modele što se nude na našem tržištu, ovom prilikom vam predstavljamo dva uređaja dostupna svakome.

Canon iP 2800 i Epson SX 130

U razmatranje smo uzeli  klasu i izdatak od 300 - 350 kn. To su dva izuzetno jeftina uređaja koja proizvođači nude jeftino upravo sa ciljem da to kasnije nadoknade kroz potrošnju tinte.  I  dalje glavno pitanje glasi:  Što Vam u ovom slučaju može Adriatix ponuditi a da je pouzdano, kvalitetno i jeftino.

Kako je riječ o posve različitim koncepcijama, jedna zastupa koncepciju gdje je  inkjet glava integrira zajedno sa tintama. A kod drugog uređaja glava je integrirana u printeru i mijenjate isključivo kazete sa tintom. U prvom slučaju kad potrošite tintu bacate prazne kazete, a u drugom slučaju kad potrošite tintu bacate cijeli uređaj jer vas nova tinta dođe zamalo koliko i novi uređaj.  A pošto je kapacitet tih tinti za bacanje toliko mali a zadovoljni ste uređajem najčešće kupujete nove OEM tinte ili tražite okolo neko zamjensko rješenje. Naravno postoje i zamjenske kazete ali pošto niste u mogućnosti sami unaprijed ocijeniti kvalitetu tih kazeta u principu statistički gledano stvari se ubrzo svode na isto. Baci Kupi Baci Kupi>>>

Da tome ne bude tako za Epson vam preporučamo opciju trajnih kazeta, dok kod Canon-a to nije slučaj.  Canon ima tintu u integriranoj glavi za pisanje. I ta glava je podložna Canon-ovim patentima i zaštiti. Znači po tom pitanju Epson je u prednosti.  Međutim ta prednost nestaje onog trena kad počinjete kupovati zamjenske kazete, koje vam prve dođu pod ruku. Ili vas privuku cijenom. U svakom servisu za Epson printere tako i u Adriatix servisu naći ćete hrpu printera koji su na taj način završili svoj životni vijek. A korisnici svakodnevno dolaze sa pitanjem tipa: U praktički novi Epson sam stavio nove kazete i printer mi više ne radi. U čemu je problem? A problem je upravo u toj priči da ste u printer stavili nešto što je neki trgovac stavio na police upravo zbog povoljne cijene. Danas se ta  robu nabavlja ili proizvodi kod jednog dobavljača a sutra će to biti kod onoga što je još povoljniji. Pazite etiketa može biti ista. Međutim to ne znači da sve te moguće ili nemoguće kombinacije međusobno moraju raditi u vašem uređaju. Naravno sve to možete isprobavati sami ali i platiti zbirni račun.

Vidite Adriatix ima posve različitu koncepciju. Mi zastupamo koncepciju zamjenskih kazeta koje se ne bacaju. Radi se o trajnim kazetama koje su posebno prilagođene za nadopunjavanje. Zašto je ova koncepcija u prednosti nad koncepcijom zamjenskih kazeta koje se bacaju? Zanemarimo li na trenutak ekološki princip, jednostavno zbog toga što kad jednom uzmete naše Colibri zamjenske kazete za Epson SX 130, više ne morate brinuti oko toga jeli te kazete rade ili ne rade u vašem printeru. Naime Adriatix je provjerio i odabrao samo one kazete koje pouzdano rade u vašem printeru. Ukoliko rade danas, radit će i sutra. A ukoliko neka od njih ne radi, zamijenit ćemo je gratis, te po tom pitanju imate  i našu servisnu podršku. Dok u trgovini  čim otvorite kutiju, nama više povratka.

Sa druge strane te trajne  zamjenske Colibri kazete morate uzeti u paketu sa Colibri tintu za nadopunjavanje. I tu ste opet u prednosti nad zamjenskim kazetama za jednokratnu upotrebu jer i ovdje umjesto vas stalno provjeravamo kvalitetu tinte. A u Colibri klasi nudimo samo onu tintu koja je zadovoljila naše testove i kriterije, kvalitetu otiska te pouzdanosti pri dužem stajanju. Mi surađujemo direktno sa proizvođačem te tinte i imamo situaciju pod kontrolom. Kad koristite jednu te istu tintu za obnovu vaših kazeta po desetak puta, i svakodnevno ih možete napunit onda je minimalna vjerojatnost da će vam se sapnice zasušiti.  Kod OEM ili zamjenskih kazeta za jednokratnu upotrebu koje imaju kapacitet tinte od 3.5 - 5.5 ml ukoliko je niste na vrijeme zamjenili u glavi vašeg pisača povečat će se gustoća tinte. Dok naše Colibri kazete imaju kapacitet od 13 ml. Naravno  kad utrošite tih 3.5 ili 5.5 ml i ovdje morate dopuniti Colibru kazetu. Ali kod OEM ili zamjenskih kazeta za bacanje bacite 20% neiskorištene tinte, što je bilo nužno ostati u kazeti kao rezerva pri dužem stajanju. Ali upravo  toj razlici 20% vs 300% neiskorištene tinte je glavna kvaka  zašto je ovaj naš koncept daleko superiorniji od široko rasprostranjenog sistema ; Zamjeni pa baci. Stajanjem nastaje bitna je razlika kad se  izgubio xx ml iz 20% ili 300 %  izvornog kapaciteta. Znači kod Colibri kazeta nema gubitka i promjene u gustoće tinte. Jednako tako nije upitno koliko je takva kazeta stajala na lageru je naše Colibri kazete za SX 130 su prazne i bez tinte. Mogu slobodno stajati na lageru bez bojazni da iz inkjet tinte ishlape bitni sastojci. Naravno to određuje rok trajanja  OEM i zamjenskih kazeta  o čemu korisnik najčešće ni ne razmišlja. Znači riječ je o provjerenom konceptu i plod je našeg 20- godišnjeg iskustva na ovom polju i uz vrlo mali broj reklamacija. Naravno za one kojima je pored toga razvijena i .ekološka  svijest  ovo je očito najprihvatljivija solucija .

Nažalost ista ova koncepcija nije moguća kod Canon iP 2700. Istina postoje u ponudi i zamjenske tinte i za taj uređaj. Međutim kako smo već napomenuli  riječ je o zaštićenoj Canon tehnologiji, te  sve te zamjenske tinte za Canon IP 2700 nisu nove, već su negdje reparirane. Netko ih je bio  koristio, potrošio i odbacio. A netko drugi ih je sakupio reparirao i stavio ponovo u opticaj. Takve kazete vas obično dođu cca 20% manje nego što bi vas došle iste takve OEM kazete. Sa druge strane morate znati da u slučaju OEM i zamjenskih kazeta jednom i drugom proizvođaču  je u interesu  da ih vi što prije potrošite. Količina tinte u njima je određena normativom proizvođača. I dobili ste što ste ono što ste tražili kad ste uzeli pisač u klasi od 300 - 350 kn. Međutim ukoliko ove iste OEM kazete što ste ih dobili uz Canon iP 2700 donesete u Adriatix servis na obnovu, onda u principu plaćate samo rad odnosno uslugu. Kako za nas tinta kao takva ne predstavlja bitan  trošak te smo mi u mogućnosti da jednu takvu kazetu napunimo  uz 2 * NORMATIV za tu istu OEM ili zamjensku kazetu. Pogledate ili malo bolje, Canon u svoj ponudi uvijek nudi za vaš uređaj  još i XXL kazete. Ali cijena im je isto tako XXL. Dok uz Adriatix obnovu  koja je nekih e 20% jeftinija od isti takvih zamjenskih, dobijete uštedu od  nekih 40% spram cijene standardnih OEM kazeta ili 60 +% a spram  XXL  kazeta  istog kapaciteta. Financijski gledano sve je to ipak daleko nepovoljnije nego što je opcija Colibri kazeta + Colibri tinte.  

Međutim to ne znači da je Canon loš odabir. Upravo suprotno. Riječ je o odličnom uređaju. Izuzetno brzom,  pouzdanom uz kvalitetan otisaka. Po svim tim pokazateljima Canon iP 2700 je bolje rješenje od nekog Epsona iz budžet klase. Jedini problem su te skupe opcije oko zamjene tinte. A kazete su  jednako malog kapaciteta i kod Epsona i ovog Canona. I na kraju na papiru dobijet jednako malo točkica.

Ponukan takvom situacijom Adriatix se potrudio i nudi vam još dvije dodatne opcije. Jedna je Ecco refil set za Canon iP 2700 a druga je zamjenski paket u klasi Canona iP 2700. Kako na lageru imamo veću količinu Canon iP 1800, koji je nešto robusniji model od iP 2700,  uzeli smo te iP 1800 i napravili   komplet  Printer + CISS sistem. Tim potezom riješili smo osnovni nedostatak, odnosno  zaobišli smo Canon-ovu smicalicu i dobili izbalansiran uređaj sa jeftinim otiskom. Zahvaljujući CISS sistemu i originalnim OEM kazetama višestruko smo ovom uređaju  produžili životni vijek. Recimo do 10* puta. Ili jednostavno kad ocijenite da vas više kvaliteta otiska ne zadovoljava, zamijenite sami neku od ovih inkjet glava što ih je Canon  previdio za bacanje. Imate ih na svakom koraku i u trenu ovaj Canon postaje bolja i trajnija i ekološki prihvatljivija solucija od Epsona. Naime kod Epson-a u istoj situaciji bacate cijeli uređaj. Naravno i za Epson postoji slična CISS solucija ali mi nemamo Epson SX130 u toj opciji več jedino Epson DX 4450 Koji je opet robusniji uređaj od SX130, uz jednaku kvalitetu otisak i brzinu.

Za sva dodatna pitanja kao i za sve druge financijske okvire slobodno nam se javite na e mali ili nas nazovite na neki od telefona.

 


Hit CIJENA
HP 13 & HP 49


Printer za velike Profesionalce


Premium Ink vs Standard vs Economy


ZLATOTISAK


Kolor Toner OKI C5200


Color TONER

Ovaj newsletter je namjenjen svima što se profesionanol zanimaju za novosti za Inkjet, Laser ili Matrične i slične printere. Šaljemo vam ga jer ste svojevremeno pokazali interes za naše proizvode i usluge. Međutim ukolko vam ove informacije iz bilo kojeg razloga ne odgovaraju pošaljite nam na adresu poruku uz REMOVE.
hit counter