Newsletter 6.2009.
No 14.

B&W Printer već od 150 kn

Treba vam nekakav printer. Jednostavno nešto jeftino. Samo za tekst. Ne mora biti brz. Ni otisak ne mora biti nešto posebno. Bitno je da je sve skupa bude što jeftinije. Nešto za po doma. Za nestašnu dječurliju što nemilice uvijek nešto moraju štampati, a ne misli koliko to košta kućni budžet. Naime danas proizvođači printera razmišljaju upravo na suprotan način. Pogledate li po trgovinama razno raznih printera kao u priči. Cijena pristupačna. Samo da vam sami ne skoče u košaricu. Kao četveronožni siročići sa ulice što traže udomitelja.

I ovdje ista stvar. Međutim kako i ovi digitalni siročići traže papati, ubrzo stvarno nađu na ulici. Kako nam redovito svatko malo preko noći na pragu netko ostavi po kojeg takvog nezbrinutog kućnog ljubimca, evo prilike da ih zbrinemo na obostrano zadovoljstvo.

Naime ukoliko vam treba gore opisana varijanta, znači ništa zahtjevno ali jeftino, onda za vas imamo opcija na pretek. U principu podmirujemo tek tekuće troškove i troškove servisa + cijenu tinte. Te vam printer na neki način ispadne gratis.

Vođeni tom koncepcijom u mogućnosti smo vam ponuditi više solucija. Ali uglavnom se radi o B&W izvedbama popularnih printera. Za tekst vam ovakav printer služi jednako kao i neki novi. Uz bitnu razliku da smo odabrali isključivo modele koji vam pružaju izuzetno veliku autonomiju, odnosno velik boj otisaka.

Primjera radi. Uzmete li neki novi sličan takav printer, onda uz njega uglavnom dobijete kazete napunjene sa minimalnom količinom tinte. Za nekih 50 - 100 stranica teksta. Kako bi što prije morali kupovati novu kazetu. U ovom našem odabiru dobijete printer + B&W kazetu za 200 - 400 stranica teksta. Znači neusporedivo više.

U ponudi imamo više platformi printera ali svi su vrlo sličnog kapaciteta; od 200 - 800 otisaka. Cijena takve kombinacije ovisno od primjera do primjera kreće se od 150 - 1000 kn.

Konkretno kao najpovoljnija varijantu za 150 kn nudimo vam neki HP Deskjet 3420 ili neki sličan printer sa kolor kazetom koja je napunjena B&W tintom. Kapacitet kazete je 20 ml a broj otisaka je cca 200. Usporedbe radi sličan novi printer dolazi sa kazetama punjenim sa 5 ml tinte. Kako se tekst radi iz kolor kazete printer nije izuzetno brz ali kvaliteta, oštrina i rezolucija otiska je više nego zadovoljavajuća Jedina mana je to što otisak nije jednako crn kao uz normalnu crnu kazetu. Kao se radi o potpuno ispravnom printeru, uvijek možete kupiti originalne ili zamjenske kazete. I uz dodatnu investiciju od cca 200 - 300 kn lako se vratite se u maticu koju je za vas predvidio navedeni proizvođač. Međutim ukoliko vam to ne pada na pamet, istu takvu zamjensku Kolor<> B&W kod nas možete dobiti ovisno o situacije za 50 - 100 kn.

Drugi primjer. Canon iP 3300 - 3500. Printer je bio korišten za izradu fotografija. Međutim zbog tvornički uvjetovane kvalitete ne radi mu 50% Magenta sapnica. Sapnice nisu začepljene, jednostavno grijači na Light Magenta grani su se potrošili i proizvođač očekuje da kupite novi printer. Sa druge strane takav pisač radi kao B&W 100% ispravno. Uz štampač dobijete sve 4 tinte 100 % pune. Jednako kao da ste dali 4* 80 kn za nove tinte. Cijena jednog ovakvog kompleta je 250 - 350 kn. Zakon ponude i potražnje. Kasnije imate više opcija po pitanju nadopune tinte. Refil Kineska tinta, refil EU tinta u Premium ili Univerzal klasi. Zamjenske kazete sa CHIP-ovima. Bez CHIP-ova. Puno za prazno, resetter itd itd .

Moramo vas upozoriti da se ova ponuda mijenja od situacije do situacije, i neka od njih nikad nije predvidiva i ne očekujte da će se sa sigurnošću uskoro ponoviti.

InkJet kazete za LIJENČINE


Printer za velike Profesionalce


Premium Ink vs Standard vs Economy


ZLATOTISAK


Kolor Toner OKI C5200


Color TONER

 
Ovaj newsletter je namjenjen svima što se profesionanol zanimaju za novosti za Inkjet, Laser ili Matrične i slične printere. Šaljemo vam ga jer ste svojevremeno pokazali interes za naše proizvode i usluge. Međutim ukolko vam ove informacije iz bilo kojeg razloga ne odgovaraju pošaljite nam na adresu poruku uz REMOVE.