Newsletter 15,3.2008.
No 11.

Samsung CLP 300 & Zamjenski EccO Kolor toneri

Do nedavno Kolor Laser je bio vrlo poželjan uređaj ali ne istovremeno za svačiji budžet ne i pristupačan . Kao i obično vremena se mijenjaju. Tako danas zamalo svaki proizvođač ima u ponudi neki takav uređaj što si ga svatko može priuštiti. Međutim ukoliko tražite savjet: Koji od tih lasera odabrati?, čut ćete razne odgovore.

Jedan od tih uređaja je i Samsung CLP 300. Uređaj je izuzetno malih dimenzija. Za one koji poznaju prijašnju generaciju crno bijelih lasera, po obliku i gabaritima podsjetit će ih na HP LaserJet 4 ili HP LaserJet 4000. U stvarnosti je još manji.

Ukoliko vas zanimaju specifikacije, više informacije o ovom uređaju možete naći na ovoj vezi

Jednako tako je zanimljiv i ovaj opis.

Međutim u cijeloj ovoj priči nedostaje jedna karika. A to je cijena i trošak potrošnog materijala. Kako se Adriatix specijalizirao za navedenu problematiku, u prilici smo vam prezentirati i našu ponudu za Samsung CLP 300.

Naravno u ponudi imamo Samsung original tonere po uobičajenim cijenama . Ovisno o trenutnoj ponudi i boji, cijena original tonera se kreće od 350 - 400 kn. Inače kapacitet tonera je 1000 - 2500 otisaka.

Odnosno košta vas ravno 600.00 kn +PDV.

Pored toga u prilici smo vam ponuditi EccO zamjenske tonere za Samsung CLP 300. Međutim jedino u kompletu od sva 4 tonera : Cyan ,Yellow, Magenta & Black po cijeni od 600 kn +PDV. Kako se radi o proizvodu iz naše veleprodaje, ova cijena je izuzetno povoljna. Nekih 50% jeftinija nego što su original Samsung toneri. Jednako tako plaćanje je isključivo virmanski. Količine na skladištu su ograničene i obavezno morate provjeriti stanje na lageru.

Kao treća opcija je Adriatix usluga punjenja tonera za SamsungCLP 300. Trenutna cijena punjenja je 150 +50 Kn + PDV. Ovih 50 Kn je za zamjenu CHIP a. Zamjena CHIP a nije nužna međutim u trenutku dok ovo pišemo nemamo na raspolaganju neko drugo rješenje.

Kako na lageru morate imati CHIP-ove specijalno za Samsung CLP 300, zatim specijalno poseban CHIP za svaku boju, pa pored toga trebate imate CHIP specijalno za svaku lokaciju, pored specijalnog tonera za Samsung CLP 300, bez obzira što je sam postupak obnove tonera za Samsung CLP 300 izuzetno jednostavan istovremeno, obnova je istovremeno i zahtjevana. Tako da trenutno nemamo u planu tržištu ponuditi Setove za samopunjenje.

Bolji poznavaoci printera vrlo brzo će uočiti da pored Samsung CLP 300 , pojavio se je na tržištu zamalo identičan Xerox Phaser 6110. Na pitanje dali imate original toner za njega, odgovor je pozitivan.

Na drugo pitanje: Dali imate zamjenski toner za njega. Odgovor je negativan.
Na treće pitanje: Dali radite obnovu tonera za njega. Odgovor je negativan.
Na četvrto pitanje: Dali imate refil setove za njega. Odgovor je opet negativan.

A zašto su ti odgovori negativni? Jednostavno zato jer da bi to mogli ponuditi tonere za Xerox Phaser 6110, morali bi na lageru držati , Redom : 4 zamjenska tonera + 4 tonera ( Cyan, Magenta, Yellow, Black) za punjenje + 4 CHIP-a. Znači 12 pojedinačno različitih stavki što ih imamo na lageru za Samsung CLP 300.

Zato ukoliko ste shvatili ova ograničenja, jasno vam je da pri odabiru nekog laserskog kolor printera, želite li imati optimalnu cijenu otiska, morate misliti dalekovidno. Prvo se raspitati za koji kolor laser postoji optimalna opcija po pitanju potrošnog materijala. Ili morate opet razmišljati dugoročno i dogovoriti se sa nekim partnerom za dugoročnu suradnju. U tom slučaju sve ono što imamo za Samsung CLP 300, nema razloga da ne osiguramo i za Xerox Phaser 6110 ili neki drugi kolor laser.


Jeftin printer
Pouzdana tehnologija
Kvalitetan otisak
Jeftin otisak


Canon iP 3500 & CISS

 
 
 
Ovaj newsletter je namjenjen svima što se profesionanol zanimaju za novosti za Inkjet, Laser ili Matrične i slične printere. Šaljemo vam ga jer ste svojevremeno pokazali interes za naše proizvode i usluge. Međutim ukolko vam ove informacije iz bilo kojeg razloga ne odgovaraju pošaljite nam na adresu poruku uz REMOVE.