Newsletter 6.2011.
No 14.

Epson DX 4250
jednostavno odličan !!!

 

 

Kažete, ma mora da se šalite. Epson. ? pa još k tome da je odličan printer. Pa to je jednostavno nespojivo. Da ste to kojim slučajem rekli za HP ili Canon, još bi vam i povjerovali. Ali za Epson inkjet printer to je nešto nespojivo. A zašto ? Pa zato jer sam nakon jednog nepoderivog Eposon matričnog printera isprobao par njihovih inkjetova i žali bože novaca. Govori naš sugovornik. Kako sad tamo neki Epson Dx 4250 što se već par godina ne može naći niti u jednoj trgovini, može biti odličan. Totalno ste neozbiljni i ne vjerodostojni.

Možda za vas, ali Adriatix vam još jednom trvdi. Taj Epson je stvarno odličan. U čemu je stvar? Naime vi ste nakon OEM Epsonovih kazeta ubrzo počeli koristiti zamjenske tinte. Tinte što ih razni nabrijani prekupci i nakupci distribuiraju uokolo po svim mogućim i nemogućim cijenama, Naravno ubrzo je vaš Epson ispustio dušu zbog kulinarskog šoka.

Vidite došao u naš servis jedan takav šokiran DX 4250. Po poklopcu mu se vidi da prošao razna bojišta. Prije nego li se je dočepao našeg servisa i utočišta. I naravo u njemu smo pronašli nekakvu kombinaciju zamjenskih i OEM kazeta koje su tako tko zna koliko dugo čamile u njemu. Normalno da ga je netko nakon toga škartirao jer to baš i nije bila neka dobitna kombinacija.

U principu danas se baš ne sjećamo detalja jer bilo je to prije nekih 8 mjeseci, ali ukratko nakon servisa i testiranja stavili ga mi na policu zajedno sa ostalim ispravnim printerima iz naše Hot spot ponude. Nekako istovremeno na policu stavili i nekoliko Canon i HP inkjetova. I sad nakon 8 mjeseci došlo na red proljetno spremanje. Ukratko od onih ispravnih Canona ili HP ea baš ništa ne ide bez dodatnog servisiranja.

Dok ovaj DX 4250 proradio od prve. Bez čišćenja. Niti lokalnog niti servisnog. Jednostavno stavili u njega list čistog papira, pritisnuli tipku Color Copy, a ono ispada kopija zamalo identična originalu. Ukratko nevjerojatno. Ovaj printer definitivno nitko nije ni pipnuo 8 mjeseci. I kao to sad spojiti zajedno. Ono iskustvo našeg sugovornika na početku priče i ovo naše iskustvo iz prakse.

Odgovor je jednostavan. Naime neki lanac je toliko čvrst koliko je jaka najslabija karika u lancu. A kod inkjetova najslabija karika je inkjet tinta. Naravno ne smijemo zaboraviti naglasiti da smo u ovaj DX 4250 prije 8 mjeseci nakon servisa i testiranja stavili novi set Colibri trajnih zamjenskih inkjet kazeta. Isto tako i u one Canone i HP smo stavili nove zamjenske Colibri kazete. Međutim u jednom slučaju naš Epson je upalio od prve bez trunke nećkanja, dok je sa onim Canonima i HP- eovima bilo povuci potegni. Normalno i oni danas rade kao 100% ispravni ali očito da bez obzira što je u pitanju isti proizvođač zamjenskih tinti to ipak nije ista stvar.

Zato još jednom naglašavamo Epson DX 4250 je naprosto odličan za nekoga što ne misli svakodnevno koristiti navedeni uređaj. Ali ukoliko u njega stavite neku drugu tintu doli Colibri, ubrzo ćete se vratiti na iskustvo našeg sugovornika iz početka.

Znači ukoliko tražite nešto slično dobro razmislite što vam je pametnije: uzeti neki najnoviji model i baciti ga nakon 5 – 6 mjeseci. Ili uzeti jednog ovakvog veterana + Colibri trajne kazete + Colibri tintu za nadopunu, 4* 100 ml. Uzimati razne zamjenske neprovjerene tinte ili uzeti samo jednom jednu ovakvu provjerenu i verificiranu opciju. Naravno ovakva provjera nije gratis.

Dobro razmislite nego li se zaletite. Na lageru pored nekoliko Epsona DX 4250 i sl imamo široku ponudu i drugih solucija za svačije potrebe. Zato redovito prije nabave nekog inkjet ili laserskog printera konzultirajte i našu Hot Sopt ponudu,

Prilika tjedna ==jednostavno odličan
Epson DX 4250
+ Colibri trajne kazete + 4* 100 ml Colibri ink
== 600 kn C&C

Original vs DX4800 kopija nakon 8 mjeseci

InkJet kazete za LIJENČINE


Printer za velike Profesionalce


Premium Ink vs Standard vs Economy


ZLATOTISAK


Kolor Toner OKI C5200


Color TONER

 
Ovaj newsletter je namjenjen svima što se profesionanol zanimaju za novosti za Inkjet, Laser ili Matrične i slične printere. Šaljemo vam ga jer ste svojevremeno pokazali interes za naše proizvode i usluge. Međutim ukolko vam ove informacije iz bilo kojeg razloga ne odgovaraju pošaljite nam na adresu poruku uz REMOVE.