Purgati Dobro je znati Kolor Toner

 

 

 

Dobro je znati, jer znanje je novac

Ukoliko razmišljate o kolor laseru, sigurno vam nije lako. Izbor je velik. Razni modeli, razni skriveni troškovi. Što odabrati?

Zato postoje dva pristupa.

  1. Uzmeš HP i to je to. HP Laseri su uvijek bili zakon. Istina B&W. Pa valjada je tako i sa kolorcima.
  2. Prekopaš sve živo. Raspitaš se kod poznatih i nepoznatih. Usporediš sve moguće i nemoguće, da bi na kraju iz očaja uzeo najjeftinijeg. Ili onaj što ti stoji na polici pred nosom.


Naš savjet:
Obavezno prvo pogledajte cijenu potrošnog materijala. Zatim se raspitajte dal postoje alternativna rješenja. Pa onda odvagnite isplatljivost.


Ukoliko vas zanimaju Adriatix rješenja evo par riječi i o tome.

Adriatix može više manje riješiti i obnoviti svaku kazeta za današnje raširene kolor lasere. Samo je pitanje isplatljivopsti, lagera i vremena.

Morate znati da svaki kolor laser ima 4 različita tonera a vrlo često i 4 različita CHIP -a na tonerima. Jednako tako morate znati da unutar jednog proizvođača kolor laserskih printera u suštini se krije nekoliko različitih proizvođača mehanike, odnosno motora. Tako da unutar iste firme svaki model koristi različito gorivo. Nemojte misliti da je time problematika završena. Malo sutra. Postoji još nešto što se zove Draiver ili ICC interpretacija boja. Prema tome kako svaki od tih proizvođača ima vlastiti draiver ili algoritam za kolor otisak, ICC datoteke se razlikuju od modela do modela.

Zato jedino rješenje je odgovarajući toner za svaki posebni kolor laserski printer. Uzmite li sad koliko različitih modela vas mane sa polica, pomnožite to * 4 + neka razumna isplativa količina po svakoj boji, dolazimo do astronomskih cifri. Jednostavno to nitko ne može osigurati na našem tržištu. Teška je isplatljivost i u razmjerima EU.

Ako ste shvatili problematiku, onda vidite koliko je važan ispravan odabir u samom startu. Odabir po sistemu : Bitno je da je jeftino lako vas dovede u nezavidnu situaciju. Odabirom nekog egzotičnog modela, samo zato što je bio najjeftiniji, može se vrlo brzo pokazati kao promašaj. Jer vaš trgovac nije ništa zaradio. Zaradu potrošio, te više nema originalnog tonera na lageru. Jednostavno, lager su zaleđena sredstva. A sredstva treba obrtati. Iz istog razloga možda i Adriatix nema toner ili CHP- ove za vaš štampač.


Treća mogučnost su zamjenske kazete. Naravno zamjenske kazete vam donose komociju zamjene kao i originali. Kvaliteta ovisi od situacije do situacije. Međutim osnovni problem je u tome što su se proizvođači kolor printera dosjetili jadu zamjenskih kazeta i svako malo promjene konstrukciju kazeta i ponude tržištu novu liniju kolor printera. Kao bi trgovci morali imati što više zarobljenog kapitala, te da vi nebi mogli lako na svakom koraku naći adekvatnu zamjesku kazetu. Znači ukoliko ste razumjeli i ovu igru onda vam je konačno jasno tko je tko i na čijoj strani je Adriatix. Drugim riječima, uvjek vam je pametno prije nabave nekog kolor lasera konzultirati sa sa nama i vidjeti za koje aktualne laser trenuto u ponudi imamo zamjenske kazete. Kakve su nam u buduće namjere podrške istog tog printera. Iz prijašnjeg teksta vam je vjerojatno postalo jasno kako su stvari postavljene.

Sljedeća stvar koju je bitno znati, barem do sada je uvijek tome bilo tako, je da su najnoviji modeli uvijek imali zamalo 50% manje kolor tonera od prijašnjih modela istog tog proizvođača. S tim da nabavna cijena nije bitno drukčija. Znači iz te pozicije gledano pametano je uvije uzeti neki kolor laser koji je još na lageru a zamjenjuje ga neki novi "Još bolji i brži model".

Znači kao zaključak:

Ukoliko kod nas nabavite vaš novi kolor laser, Adriatix će vam osigurati potrošni materijal definitivno 50% jeftinije.

 

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.