laser

 

 

Samsung ML 1520 vs HP DeskJet 1020 & Canon LBP-2900

Q(21/9/2005):

From: Lazo
To: a@adriatix.hr
Sent: 2005. rujan 21 13:03
Subject: laser


Poštovanje, Adriatic. Nakon što sam detaljno proučio cijene i mogućnosti c/b Laser pisača u Hrvatskoj, cijelu dilemu sam sveo na tri modela. Canon LBP-2900, Samsung ML-1520 i HP 1010 (brat blizanac Canon-a?). Eh, sad bih trebao Vaš savjet o odabiru najekonomičnijeg printera prema Vašem mišljenju. To Vas pitam stoga što ne mislim kupovati originalne tonere, nego koristiti Vaše zamjenske. Vidio sam da imate u ponudi Samsung prah za samopunjenje koji je povoljne cijene, pa mi je Samsung postao favorit Br.1. Što Vi kažete? Koliki bi bili troškovi ako bih se odlučio na to samopunjenje u odnosu na skupe originalne Samsung tonere? Jel jako komplicirano sam puniti toner? Kakva je kvaliteta ispisa? Pozdrav, Ivica.

A:

U principu u posljednje vrijeme vrlo nam je ne produktivno odgovarati na takva pitanja.

Jednostavno ljudima izgleda kao da ih navlačimo na nekakvu smicalicu.

Zato vam jedino možemo dati par suhoparnih činjenica i svakog ostavljamo da se sam usosi. Kad takav korisnik nađe neku alternativnu opciju onda su i međusobni odnos daleko zahvalniji.

Zato ukoliko se odlučite za Samsung ML 1520 trebate znati da za njega u ponudi imamo paket tonera za 5 punjenja. Cijena je 5 * 120 kn + PDV. Plaćanje virmansko.
Zatim da taj printer dolazi sa startnim tonerom, odnosno sa 50% tonera. Međutim kvaka je da u taj toner stvarno i stane jedino 50% tonera. Znači ubrzo morate kupovati novi. Izdatak novih cca 550 kn. Istu kazetu možete puniti do 3 puta. Kad sve zbrojite, znači printer + 550 kn + 600 kn + PDV, razumljivo da će se naći netko, da to sve popljuje.

Što se tiče Canon-a i HP, uglavnom se radi o istoj stvari samo u drugom pakiranju. Pogotovo gledano iz perspektive tonera. Važno je znati da je riječ o istoj mehanici. Istim tonerima. Istim rezervnim dijelovima. Sve osim elektronike. A u tome je i glavna kvaka. Naime vrlo često smo svjedoci da Canon više ne razvija draivere za nove generacije operativnih sistema, tako da dugoročno gledano takav printer zastari prvenstveno iz te pozicije. Prema tome gledano iz te pozicije HP je u znatnoj prednosti.

Ukoliko pitate nas za alternativu, i za jedan i za drugi imamo rješenje u obliku zamjenskih tonera ili punjenja (280 kn ili 230 kn + PDV). Jednako tako, toner servisima i za samopunjenje nudimo ekonomičnom pakiranje tonera bočicama za 1+1/2 punjenja za 150 kn + PDV . Opet minimalna količina je 5 * bočica, a proceduru morate sami pronaći na webu.

Bitna razlika između HP/Canon i Samsunga je da Samsung ima nešto veći stupanj iskorištenja tonera po jedinici težine tonera.


Ukoliko imate još koje pitanje i ne protivite se da objavimo ovu diskusiju u rubrici Adriatix Q&A slobodno nam se javite.

Pozdrav

adriatic
http://adriatix.hr/

Q(15/6/2004):

From: Lazo
To: Adriatic
Sent: 2005. rujan 21 16:11
Subject: Re: laser


Hvala puno za sad, Adriatic. Naravno da se ne protivim da to objavite u FAQ-u. Ma kad sve zbrojim i oduzmem ispada da je najbolje ono što sam prvo mislio, a to je HP 1010. Vidim da ima i HP 1020 (isti toner ako se nevaram?). Da uzmem njega za samo +50KN u odnosu na 1010?
Ma zapravo najviše mi se isplati HP 1010+Vaše samopunjenje, ali to u startu ima visoku cijenu. Nikako se nemogu dobiti npr. dvije bočice za samopunjenje, baš mora min.5 komada? Kod HP-a isto vrijedi pravilo max. do 3 puta puniti jedan toner? Mada i ovaj Vaš obnovljeni toner nije preskup pa ću vjerojatno za početak tako. Ako sam dobro skužio jedno punjenje tonera došlo bi samo 100Kn + PDV? Kakva je stvar kod HP-a dok se printa u toner save modu? - mislim da se text normalno čitati? Oprostite na smetnji. Pozdrav, Ivica.

A:

Ovako HP kazete se daju puniti maksimalno 2 puta. Treći puta su se ljudi već tužili.

Što se tiće bočica. Stvar je vrlo jednostavna napravite malo diskusiju na webu po tom pitanju i lako ćete naći još jednog ili dva kompanjona i tako podjeliti međusobno tih 5 bočica i iskustvo kao se to radi.
Dovedete ih lijepo za ručicu i svaki dobije 1 ili 2 bočice.


Pozdrav

adriatic
http://adriatix.hr/

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.