tumblr hit counter
Adriatix Hybrid White

 

 

Adriatix Bijeli Otisak

 

Crno bijeli otisak ? To nije ništa posebno. Pa to radimo svaki dan. A bijelo crni otisak? Ni to nije nešto posebno ukoliko štampate u negativu na bijelom papiru. Ali ukoliko želite nešto štampati na crnom ili tamnom papiru e tada ste se usosili.

Znači želimo stvarno nešto bijelo otisnuti na tamnoj podlozi. Koje opcije imamo.

1. Klasičan ofset tisak sa svom pripremon
2. Klasičan sitotisak sa svom pripremom
3. Nekakav drugi produlcijski tisak sa bijelom bojom ili folijom

Ali vas zanima samo jedan otisak ne nekakva štamparija. E tada zaboravite i 1i 2 i3. Što vam ostaje ? Ostaje vam:

1. Laserski otisak sa bijelim tonerom
2. Izrezivanje bijele folije
3. Nekakav DTG printer sa bijelom tintom
4. Adriatix Zlatotisak sa bijelom folijom za zlatotisak,
5. Alps ili sličan termo transfer

I od sada Adriatix Hybridni Tisak. Vratit ćemo se kasnije ovom našem ekskluzivnom rješenju nakon što malo analiziramo alternativu cijene i nedostatke.

Klasične opcije 1,2,3 nema smisla uspoređivati jer je bespredmetno uspoređivati jedan ili nekoliko otisaka sa od nekoliko opcijom gdje se tiskaju stotine istih otisaka. Ni sitotisak nije ukoliko uzmete koliko koraka morate napraviti da bi dobili samo jedan jedini otisak,. Nije ni čudo da ga polako istiskuje neki ploter ili DTG uređaj sa solventnim ili Ecco solventnim bojama.

Od druge liste ,
1. laserski otisak sa bijelim tonerom zvuči vrlo primamljivo i obečavajuće. Međutim samo na papiru. Naime da bi stvarno dobili bijeli otisak na tamnoj podlozi bijeli toner se mora odlikovati visokom pokrovnom moći. A to zbog tehnoloških ograničenja i tehnološkog postupka nije izvedivo jednako kao kod crnog otiska na bijeloj podlozi. Otisak je sivkast i nije pokrivan. I kao takav ne perspektivan. I potrebno jed to kompenrirati kroz specojalne prikladne transfer papir. Pa zbog toga postoje tek jedna ili dvije takve solucije globalno. Znači teško dobavljivo skupo i nesavršeno. Investicaija 8- 10 000 USD
http://www.okidata.com/mkt/downloads/pro920WT.pdf

ili 2 - 3000 USD + printer
http://www.atttransfer.com/whitetoner.html

2. Izrezivanje folije je raširena popularna solucija ali zahtjeva visoka ulaganja i dosta pipavog manualnog posla i neprikladan za mala slova ili grafiku..

3. DTG printer. Što je to?

To je printer što štampa direktno na majice i slične materijale. Znači samo staviš neku majicu na nosač, bilo bijelu ili u boji, čak i crnu, printer je proguta i kao rezultat dobiješ lijep i otisak živih boja.

Naravno to je tako sve dok gledate neki demonstracijski video. Demonstraciju na nekom sajmu ili slušate nekoga, dok je novac još u vašem novčaniku. Nego koliko to košta ? Minimalno 2-3 eura pa na dalje.

4. Adriatix Zlatotisak sa bijelom folijom funkcionira jednako kao i sa zlatnom. detalje možete vidjeti na sljedećoj vezi. Zlatotisak

5. Alps Cytizen printeri na termo role su prošlost i nema više dobavljivih traka u boji.

Za razliku od gore navedenih Adriatix Hybrid Print za Data Set koristi InkJet otisak na koji vršimo termo fiksiranje Adriatix White Tonera I ili Ariatix White Tonera II ili kombinirano. Znači na transfer papiru dobijete bezbojan otisak koji služi kao receptor za White Toner. I postupak se najčešće ponavlja ovisno o željenoj pokrivenosti, podlozi itd. Za razliku od svih gore navedenih opcija ova Adriatix Hybrid Print koncepcija u svim segmentima je izuzetno jeftina. Bilo po pitanju nabave prikladnog inkjet uređaja. Ili kasnijoj nabavi potrošnog materijala. Ali nužno je imati u tom lancu sve karike koje smo verificirali kao optimalne. Uz improvizacije cijeli koncept pada u vodu. Kao po pitanju tehnologije tako i po pitanju autorizacije. Znači ukratko Adriatix Hybrid print se sastoji od sljedećih karika ili potrošnog materijala.

1. Neki od paketa za Adriatix Hybrid Print
2. Kazeta za Transfer prikladnom tintom za navedeni urđaj
3. White Toner I ili II
4. Impregnacijski sprej za soft otisak
5. Adriatix Wet Transfer papir
6. Adriatix Soft transfer papir
7. Impregnacijski prah za Soft transfer papir.
 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
4: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.