Zamjenski Toneri

 

 

>> Otisak 4 lipe + PDV<<

Znate onu poslovicu: Vuk dlaku mijenja ali čud nikako. U ovom našem slučaju vuk vam je HP LaserJet. A čud imamo u obliku toner kazete. U čemu je poanta? Jednostavno kako kupci stalno vole kupovati nove uređaje HP je promjenio >>dlaku<< , >>vanjski dizain<< svom novom HP LaserJet 1320 laserskom printeru ali unutra je ista toner kazetea kao u peijašnjim HP LaserJet 1200 i 1300. Naravno nije identična već ista po svim bitnim tehničkim obilježljima.

Zato je ovaj HP LaserJet 1320 isto vrlo raširen u raznim državnim agencijama u obliku koncepta na svakom radnom jestu jedna štamparija. Za razliku od prijašnjih sličnih HP Laserjet pisača ovaj model HP LaserJet 1320 više nije toliko zahvalan i jednostavan za održavanje. Zato ukoliko naiđete na neki takav uređaj iz otpisa, teško ga možete sami osposobit. Najčešći kvar je istrošenost teflon folije u fjuseru. Što se vrlo kvalitetno može riješiti u našem servisu. Ali taj trošak ostavljamo vama na procjenu.

Zato vam kao direktnu posljedicu svega toga  Adriatix može po izuzetno povoljnim uvjetima ponuditi zamalo neograničenu količinu zamjenskih HP 13 tonera.

Kako je ovdje riječ o HP Q5949A a ne HP Q5949X ove kazete "A" verzije bile su 50% manje istrošene od "X" verzije. Kao što vidite time i sam HP priznaje da ove kazete mogu odraditi 100 % više, a kako ih Adriatix puni na X kapacitet za 1/3 cijene što bi dali za "X" dobili ste jednak broj otisaka.

Odabirom ovog Adriatix tonera za HP LaserJet 1320 vaš dobitak i doprinos lokalnoj ekonomiji je višestruk. Dali svoj doprinosi tome da je sad nepotreban uvoz 2 * nova HP Q5949A tonera. Pored toga istovremeno 3 * HP Q5949A tonera( onaj toner iz državne uprave + 2 vaša tonera) manje je završilo na deponijima. A Adriatix svoj dohodak primarno troši u lokalnoj zajednici.

Jednako tako morate znati da za svaki uvezeni toner od 2 kune što ste izdvojili kao trošak, 1 kn ostaje u Hrvatskoj kroz razne doprinose ili kroz maržu trgovca. A druga kuna odlazi nepovratno izvan naše ekonomije. Time samo potičete još dublji opći glib i zaduženje. Možda je to nešto što vas se ne tiče. Ne zanima vas ili vam je ta činjenica nebitna u vašem poslovanju. No dobro je upoznati vas i sa tom stranom medalje, kad se već odlučujete za nabavu nekog tonera za vaš HP LaserJet 1300. Naime ponuda tonera na našem tržištu je vrlo raznolika ali suština se u biti ne mijenja. Jedna kuna meni, a druga kuna za poticaj neke druge ekonomije, najraširenije u nas poslovna logika.

I na kraju ono za vas najbitnije,  izdatak za dva Adriatix tonera jednak je jednom HP Q5949A.  Ali uz dva Adriatix tonera kod nas ste dobili 10 000 otisaka a  HP vam za iste novce daje samo 2500otisaka . Isti novci ali 4* manje.

Znaci da vam ponovimo: Za svaku kunu što ste je dali za tih 10 000 otisaka u Adriatix verziji 5 lipa otiđe u inozemstvo na uvoz repro materijala. Dok u slučaju da ste tu kunu povjerili >HP-u< za 10 000 otisaka, 50 lipa ostane u našoj ekonomiji. Znaci vaš doprinos u općem zaduženju je 10 * učinkovitiji. Ili u prijevodu naši izvoznici moraju zbog vaše odluke izvesti 10* više nego li je to slučaj  u Adriatix verziji uvoza. Tako da kad čujete nekoga što se zdušno zalaže protiv Adriatix tonera i usluga odmah vam može biti jasno na čijoj je platnoj listi i čije interese taj glasnogovornik zastupa.

Naravno da ne zaboravimo ono najglavnije:

Jedan Adriatix toner za vaš HP LaserJet 1320 za 5 000 otisaka stoji vas samo 200 kn + PDV.

Znači savjetujemo da dobro razmislite prije nego što se odlučite da zamijeniti ili otpisati vaš pouzdani HP LaserJet 1320. Naime ovu računicu ne možete primjenitina najnovije HP LaserJet i slične uređaje. U suštini za nove uređaje računica je  drastično nepovoljnija za naš naše zaduživanje od ove HP LaserJet 1320 situacije. Zašto? Vrlo jednostavno zato što Adriatix ne raspolažemo sa dovoljnom količinom zamjenskih tonera za najnovije laserske printere. Jednostavno nema ih na tržištu. I zato proizvođači stalno izmišljaju nove i nove modele. Odnosno onog trena kad ste zamijenili vaš HP LaserJet 1320 ili neki sličan uređaj novim, predali ste se na milost i nemilost vašem novo komponiranom izrabljivaču. To je međutim jedna druga priča.

Ali ukratko: Novi laseri štampači jednakih ili sličnih karakteristika kao što je vaš HP LaserJet 1320 konzumiraju kazete kapaciteta od cca 1000 otisaka. A cijena tih OEM kazeta je jednaka kao i cijena OEM kazeta za HP LaserJet 1320. Znači time što ste otpisali vaš  HP LaserJet 1300 napravili ste  prijelaz sa tonera od 5000 (2500 OEM) otisaka na toner od 1000 otisaka uz isti izdatak.

Nije loš biznis zar ne. Samo je pitanje za koga.

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.