hit counter

Purgati Sublimacija

 

 

Mini - Sublimacija

!!>== 600 kn<!!

Danas kad se traži svaka mogučnost za neku dodatnu zaradu sigurno vam nije promakla mogućnost izrade reklamnih ili prigodnih proizvoda u obliku T shirt majci. Keramičkih šalica Tanjura pločica ili sl. Znači razmišljate da se malo okušate u poslu sa termo transferom ili sublimacijom. Naravno vidjeli ste na stolu nekoliko tehnologija. Recimo sito tisak , tampon tisak, digitalni tisak ili laserski transfer. Ali čujete da je sublimacijski inkjet postupak ipak nešto najjednostavnije. Pitate: koliko to košta ? Za početak vam treba

1.sublimacijski printer + sublimacijska tinta + sublimacijski transfer papir + prikladna termo preša + adekvatan materijal na koji vršite transfer.

Nas kao Adriatix po prirodi posla, gledano iz naše pozicije to jest iz pozicije servisa. sa bogatim sa iskustvom na navedenim uređajima i kao dobavljača inkjet tinti, od svega ovog primarno nas zanima segment inkjet uređaja za sublimaciju . U mogućnosti smo vam ponuditi nekoliko solucija baziranih na standardnim Epson ili RICOH inkjet printerima. Međutim u ovom konkretnom slučaju zanima nas:

koja je to UOPĆE donja granica gdje bi vam mogli pružiti početnu kariku u vašem postupku za sublimacijski transfer.

Znači uzeli smo nekoliko Epson inkjet printera i osposobili ih za sublimaciju. Naravno nije dovoljna samo prikladna sublimacijska tinta. Nužne su odgovarajuće kazete koje se pune tom sublimacijskom tintom. Zatim kao ćemo resetirati te sublimacijske kazete. Na kraju krajeva trebali smo ispitati koliko je ta sublimacijska tinta postojana i kakve su popratne pojave.

Konkretno polazimo od nečeg potpuno funkcionalnog ali uz minimalan izdatak. U ovom slučaju budžet nam je 600 - 800 kn. Uz tu cijenu nudimo vam jedan nisko budžetni generalno uređen Epson inkjet. 100 % ispravan. . Zatim u kompletu dobijete 4* 100 ml provjerene sublimacijske tinte kineske kvalitete. Plus posebne prozirne kazete bez spužvice, prikladne za nadopunjavanje sublimacijskom tintom. Ove kazete imaju na sebi ARC CHIP-ove. Znači CHIP ovi se automatski resetiraju kad kazetu izvadite, nadopunite tintom i ponovo ih uložite. Ovisno o stanju na skladištu nudimo vam provjerene Epson D92 ili D78 ili DX 4450. Kao dodatak možete dobiti još jedan set ARC kazeta + 4* 100 ml standardne Colibri tinte. Riječ o tinti koju možete slobodno ostaviti u printeru i nekoliko mjeseci bez bojazni da će se zasušiti.

U tom slučaju na jednak način kao što punite kazete sublimacijskom tintom, ove druge kazete punite standardnom tintom. Tako ste od jednog te istog uređaja dobili 2 printera. Standardni inkjet + sublimacijski inkjet.

Zašto je ova kombinacija zanimljiva i bitna? Zato jer print sa sublimacijskom tintom ima svojih stranputica. Naima nakon što ste otisnuli nešto sa sublimacijskom tintom, vaš otisak na papru nije jednak onom početnom na ekranu ili onom konačnom otisku što ćete ga dobiti nakon termo transfera. Nećemo ulaziti u teoriju i teoretizirati po tom pitanju. Proučite si tu materiju negdje drugdje. Ali pošto otisak ili boje nisu vjerne, morate već imati bogato iskustvo sa sublimacijom da bi unaprijed mogli nešto ocijeniti, ne možete znati jeli sve u redu sa vašim uređajem sve dok stvarno ne napravite termo transfer. I tek kad uništite papir za transfer + nekakvu šalicu ili majicu tek tad vidite stvaran otisak ili skrivene probleme. Zato je izuzetno bitno imati provjerenu referencu za vaš sublimacijski otisak. I savjetujemo da skinete naš standardni testni otisak i usporedite ga sa ovim našim primjerom.

 

Sa druge strane čim u startu razmišljate o nekoj nisko budžetnoj soluciji, znači da nemate osiguranu količinu ili kontinuiranu upotrebu vašeg sublimacijskog uređaja. I tu vam leži u osnovi skrivena mina u vašem pothvatu. Naime sublimacijska tinta je predviđena za sublimaciju a ne za stajanje. Znači ukoliko u vaš printer stavite sublimacijske kazete i ostavite ih u uređaju bez korištenja tjedan, mjesec ili dva, možete biti sigurni da kad vam stvarno bude trebao sublimacijski printer, on više neće biti u radnom stanju. Naravno ovo iskustvo se mijenja od isporuke do isporuke sublimacijske tinte tako da više ne susrećemo navedene probleme u tolikoj mjeri, barem kad je u pitanju Adriatix sublimacijska tinta. Dok to nije slučaj sa drugim izvorima i svaki tjedan nam se neko tuži sa sličnim problemom jer nije koristio jednu takvu provjerenu sublimacijsku tintu ili nije koristio ovaj postupak dvostrukih kazeta.

Ukoliko tražite neku bržu soluciju recimo zanimaju vas isključivo novi uređaji slobodno nam se obratite. Možemo vam ponuditi sličnu soluciju ali u klasi cca 1000 kn ili u klasi 1400 -1600 kn. Samo pazite sublimacija je izvan podrške i tehnološke zamisli nekog proizvođača. Kao i uz profesionalnu upotrebu više vam ne vrije standardni garancijski uvjeti. Tako da vam to i nije neka pogodnost. Ukratko iz gore navedenog vjerojatno se može zaključiti ili iščitati da Adriatix ne zagovara CISS sisteme za potrebe sublimacije. Makar vam i to možemo ponuditi ne nekim modelima koju su se pokazali kao izuzetno zahvalni za CISS instalacije bez nekih poteškoća ugraditi uz naše i vaše zadovoljstvo.


Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste prona?li neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima na?e tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.