HP OfficeJet Pro K 550

 

 

Profesionalan uređaj za ozbiljne profesionalce

 

Naravno postoje različiti profesionalci. Oni profesionalci kojim žive od tiskarskih usluga i oni profesionalci što im nastoje oteti što veći dio kolača i time smanjiti vanjske troškove. Uređaj o kojem govorimo ovaj puta nije primarno namijenjen onim prvim, ali zato će izuzetno obradovati one druge profesionalce.

Naime imamo nekoliko takvih korisnika i svima je bila želja nabaviti neki kolor printer sa kojim neće imati okapanja i natezanja. Te su tražili uređaj uz koji će im cijena kolor otisaka će im biti zanemariva. Reći ćete : danas nema takvog uređaja. Međutim grdno se varate.

Riječ je o HP OfficeJet Pro K550 inkjet printeru.


Mnogi profesionalci prvog tipa na sam spomen inkjeta, odmahnuti će rukom. Međutim kad treba izraditi neki pano ili A0 plakat, onda su im ink jetovi OK. E ovaj inkjet ima jednaku tehnologiju inkjet glave kao najskuplji HP inkjet ploteri. Zbog toga je pouzdan i izuzetno brz. Za neke aplikacije pokazao se i suviše brz.   

Znači Adriatix je na osnovi jednog takvog printera napravio dodatni iskorak. Ugradili smo mu Sistem Infuzije Tintom i pretvorili ga u mini štampariju. Kako to štampariju? Pa praksa je pokazala da je životni vijek ovog uređaja barem 50 000 otisaka. A 80 000 ili 100 000 nisu rijetkost. Znamo za jednog prethodnika iz iste ove ergele što je postigao i 200 000 otiska. I svi oni su koristili Adriatix Professinal Ink tintu. Naime u ovaj sistem ukoliko baš želite možete ulijevati neku drugu tintu. Nitko vam to ne brani ali ne očekujte da ćete postići ove brojke.

Trenutno imamo još nekoliko ovakvih uređaja na raspolaganju. Dolaze u konfiguraciji:
HP OfficeJet Pro K 550 + Sistem Infuzije Tintom + ARC CHIP ovi + 4* 100 ml Adriatix Professional Ink + Duplex + 2 Ladice ( 100 + 500 listova) + Lan. I sve to po cijeni od 2200 kn. Dobro ste čuli. Požurite zalihe su ograničene. Naime toliko vas dođe neki drugi sličan uređaj bez ugrađenog Sistem Infuzije. A to vam je kao da vam je netko za iste novce prodao printer, bez >>40 inkjet kazeta<<. Od kojih svaka OEM standardnog kapaciteta dođe cca 100 kn.

Za sve ostale podatke pogledajte si još sljedeće veze:

HP OfficeJet Pro K 550 DEMO
HP OfficeJet Pro K 550 Brošura PDF
HP OfficeJet Pro K 550 User Guide PDF
HP OfficeJet Pro K 550 Reviews

Jednako tako ukoliko već imate takav ili sličan uređaj i razmišljate o uštedi na tintama, možemo vam ponuditi desetak razno raznih opcija.

  1. Kao prvo savjetovali bi da u vaš uređaj ugradite sličan Sistem infuzije. Na taj način za iste novce što bi dali za 4 High Yeild OEM kazete u startu dobijeti 3- 4 puta više. Kasnije samo tražite po potrebi Adriatix Professional tintu za HP OfficeJet Pro K550 i nalijevate je u bočice. Nudimo je u bočicama 100 mml 200 ml ili 500ml.


  2. Sljedeća isto tako jako isplativa opcija su vam Adriatix prozirne kazete za samopunjenje. Koju ćete tintu koristi kasnije je vaša stvar. Naravno mi opet preporučano Adriatix Profi klasu. Koju ne smijete miješati sa nekom našom tintama niže kategorije ili za predviđemom neki drugi uređaj. Pazite Adriatix ponudi za neke inkjet printere ima i po tri različite klase tinti. Po tri različite cijene. Naravno to nije ista stvar. Naime kad jednom kontaminirate ove kazete i sistem opskrbe tintom u vašem printeru, ukoliko mislite da ćete dolijevanjem Adriatix Profi kase tinte riješiti problem, grdno se varate. Jednom kontaminiran printer se može osposobiti jedino uz novi set glava, novim setom kazeta za samopunjenje i ispiranjem ugrađene instalacije cjevčica u samom printeru.  3. U ovoj opciji ovisno o trenutnoj raspoloživosti na skladištu, imamo dvije dodatne mogućnosti. Opciju prozirnih kazeta standardne veličine i ekstra velikih kazeta. Punjenje i upotreba je jednaka. Vama ostavljamo izbor po vlastitom ukusu i afinitetu. Ove kazete jednako kao i Sistem infuzije imaju ugrađene ARC CHIP ove. Posebno kod ARC kazeta je bitno paziti da slučajno ne previdite koliko još ima tinte u kazeti te da vam ove kazete ne presuše. Upravo zbog toga za razliku od originalnih HP tinti ove kazete su prozirne i nužno ih je kontrolirati te na vrijeme nadopunjavati. U suprotnom vam ne gine servis i sigurna zamjena glave.

  4. Kao treću opciju po redu koju bi vam preporučili su original HP 88 kazete standardnog kapaciteta. Nudimo po izuzetno prihvatljivoj cijeni.

  5. Zanimljiva je i opcija gotovih napunjenih vrećice sa tintom High Yeild kapaciteta. U ovoj opciji jednostavno izvadite iz kazete vašu praznu vrećicu sa tintom i zamijenite je sa punom. Znači ne morate se bojati da ćete se zamazati ili mučiti obnovom i samo punjenjem.

  6. I naravno kao zadnja opcija stoji vam na raspolaganju tinta za samo punjenje i standardno obnavljanje kazeta.

Kao što vidite u ovoj cijeloj paleti mogućnost ne nudimo gotove zamjenske kazete. Iako su nam dostupne ali jednostavno stojimo na stanovištu da je u ove profesionalne uređaje suviše rizično stavljati neki proizvod kojem niste u stanju kontrolirati porijeklo. Bez obzira koliko mi možda cijena mogla biti primamljiva. U slučaju Adriatix Popfessional tinte imamo iskustva barem 5 godina. Tinta je vrhunske kvalitete i proizvodi je jedan od najrenomiranijih proizvođača na ovom polju u svijet. Jednako je taj proizvođač koristi i za vlastite potrebe, te mi dijelimo sve pogodnosti i kvalitetu što proizlazi iz jedne takve suradnje. Kako nam je dobro poznato ponašanje ove tinte, odnosno čim netko počne prigovarati ili tražiti savjete, odmah znamo da je u ovaj naš sistem nalijevao tintu neke druge klase ili za neki drugi uređaj.

Zato budite oprezni i ukoliko tražite pouzdan i kvalitetan uređaj evo vam idealne prilike. Međutim ukoliko mislite isprobavati tinte iz raznih izvora a kasnije mudrovati, bolje vam je da zaboravite ovu ponudu.


Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 , 368 0512, 368 0513, 368 0514.
363 16 53
Mobil: 098/911- 0640

E mail::

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.