Epson L110

 

 

Goliat vs Mali Div

tumblr hit counter

vs

Svima koji su nedavno svratili u ne neki PC Shop ili Šoping centar sigurno ovih dana nje promakao najnoviji Epson-ov inkjet, Epson L110. I cijela familija Epson-ovih printera sa tvornički ugrađenim CISS om.

Kako se Adriatix bavi takvim adaptacijama i rješenjima više od 10 - 15 godina  u našoj ponudi možete pronaći više sličnih rješenja. Te smo mišljenja da bi bilo je zanimljivo napraviti usporedbu jedne ovakve tvorničke instalacije, spram nekog našeg rješenja. Naravno i našeg gledanja na istu stvar.

Znači uzeli smo ovaj Epson L110 i uspoređivat ćemo ga sa jednim ili sa dva naša proizvoda. Dakle imamo usporedba između Golijata i Malog Diva.

Kao prvo nećemo vam prepričavati po tko zna koliko puta prepričanu priču. Zato si primarno sami proučite sljedeća mišljenja. Jer naše mišljenje iz razumljivih razloga o ovom uređaju definitivno nije nepristrano.

Mišljenje I
Mišljenje II
Mišljenje III

 

Vjerujemo da vam nije moglo promaći da nakon toliko godina što su drugi uspješno ugrađivali CISS sisteme u Epson-ove printere da je Epson preuzeo od konkurencije ono najbolje i dodao jedino kozmetičke promjene i detalje da bi privikao potencijalne kupce na svoju stranu. Sve je lijepo upakirano i dizajnerski dorađeno. Bombon za svačiji ukus. Tako da se po tom pitanju sigurno ne možemo uspoređivati sa jednim tvorničkim uratkom. Međutim ono što nas primarno zanima, a vjerojatno i vas je: odnos Uloženo dobiveno. Koliko to sve skupa košta?  Što dobijete za svoje novce u jednom, a što u drugom slučaju ?

Nakon što ste proučili specifikaciju za Epson L110. Proučite si specifikaciju za Epson XP 305. Definitivno vam neće promaći da po pitanju performansi, kvalitete otiska imate dva vrlo slična uređaja. A razlika u cijeni je cca 1000 kn. Jednako koliko i mi naplaćujemo za CISS instalacije u profesionalnoj klasi inkjet uređaja. Znamo da ćete odmah reći:  Epson L110 vas je tu zeznuo i prešišao. Pa prednost je očita. Krivo! Zašto? Zato jer inkjet printeri za koje nudimo CISS u klasi od 1000 kn + PDV imaju životni vijek od 50 000 - 100 000 otisaka. Što imamo dokumentirano kao dokaz u više slučajeva. A kad vi toliko uložitei u CISS sistem, naravno uz redovito servisiranje, možete očekivati da će vam se vaša investicija od tih 1000 kn + PDV amortizirati na tom broju otisaka. Sa druge strane ovaj Epson L 110 je baziran na mehanici kojoj je životni vijek cca 15000 otisaka. Naravno proizvođač se hvali garancijom od 1 - 3 godine. Međutim ukoliko mislite na njemu odraditi recimo tih 50 000 otisaka ili istjerivati tu 3 godišnju garanciju ne bi željeli biti u vašoj koži. Zašto? Zato jer prema našim servisnim spoznajama Epson XP 305 je consumer product. Potroši pa baci. I možete ga lako sami preraditi na CISS sistem za cca 400 kn + PDV. Naravno kad budu dobavljivi Colibri CISS Paketi za njega.  Odnosno  možeet danas preraditi  u CISS verziju uređaj sličnih karakteristika kao što je Epson SX 435. Dakle opet investicija od cca 900 kn za istu stvar. Dali se to isplati? Ne isplati se. Zašto? Zato jer ugradnjom CISS sistema Consumer Mehanika nije postala Professional Mehanika. Već je ostala i dalje Consumer Mehanika. I kad vam ovaj uređaj iz nekog razloga ispusti dušu  i vaša investicija u CISS sistem .Dakle što predlažete? Predlažemo da uzmete ili Malog diva ili Colibri trajne Kazete za Epson SX 535. Koji je definitivno bolji uređaj od Epsona L110. Ili neku našu preradu iz profesionalne klase Epson printera + CISS za iste novce. Zašto? Zato jer ti uređaji koje smo odabrali za profesionalnu klasu recimo kao DX 4850 ili DX 7450 su kod nas servisabilni. Imamo rezervne dijelove za CISS sistem. I softver za reset. A koliko vidite iz Mišljenja korisnici već kukaju koliko to košta kod Epson-a L 110.

Naime nemojte misliti da ukoliko ste dobili uz ovaj Epson L110 garanciju od 3 godine da to automatski znaci da su vam periodički servisi besplatni. A kad čujete koliko vas dođe servis nakon 5- 6 000 otisaka, onda će vas obliti ledeni znoj. I po tko zna koji puta postati jasno da ste se ponovo kao mali Perica nasanjkali na novu najnoviju marketinšku foru.  Dakle ili budete plaćali te servise i OEM tintu  ili budete sve skupa od bijesa bacili čim iskrsne neki ozbiljniji problem.. Naravno ova garancija vam  pada u vodu ukoliko mislite vaš CISS sistem puniti sa nekom jeftinom zamjenskom  tintom. I sad ukoliko mislite da ćete nasanjkati Epson-a tako što čete kod nas uzeti ovu provjerenu i odličnu Colibri klasu tinte što je 2 * jeftinija od Epson OEM tinte, a od njega istjerivati 3 g garanciju, onda se grdno varate. Zašto? Zato jer jednako kao što naša Premium KMP tinta ima specifične markere za prepoznavanje, tako je i ova OEM tinta sigurno je obilježena na jednak način. Druga stvar dali će neki Epson-ov servis biti sposoban i biti obučen za takve situacije. I dali će imati živaca i vremena se natezati sa vama i vašim smicalicama.

Pa što onda Vi predlažete?

Pogledajte si još jednom našeg Malog Diva. Specifikacija.
Zašto? Kao prvo specifikacije uz vrlo slične. Brzina kolor otiska je jednaka. Imate istu količinu tinte u CISS sistemu, a  investicija je 50% manja. Odnosno 600 kn + PDV. A tintu možete kupovati u 2 klase.

               Premium KMP . 100 ml == 140 kn + PDV . Ili
               Colibri klasu 4* 100 ml == 150 kn + PDV.


Obavezno provjerite koliko vas dođe OEM tinta za Epson-ov CISS. Kako su glave za iP 1800 potrošni materijal, zamjena novim vas dođe 100 - 150 kn. A reset ? Ukoliko se potrudite i snađete možete napraviti i sami. U našem servisu reset je 150 kn. Kako se nakon prvog reseta ne isplati mijenjati spremnik za otpadnu tintu, onda nakon nekih 10 - 15000 otisaka ovaj uređaj je odradio svoje. I možete ga sahraniti uz dužno poštovanje. Te kupiti kod nas isti takav novi paket.

U prosjeku za tih 10 - 15000 otisaka kalkulacija vam je sljedeća

1. =600 kn + PDV =Canon iP 1800 + CISS + 4* 60 ml
2. =3*150 kn + PDV= Colibri ink 3*4* 100 ml == 3*cca 4-5000 otisaka
3. = 3* 100 - 150 kn = Zamjena glava u životnom ciklusu printera
4. = 150 kn + PDV = Reset

Stavite li na papir isti trošak za Epson L110 vrlo brzo će vam biti jasno da ovaj Golijat nema nikakve šanse pred našim Malim Divom. Jedino što moramo priznati da Golijat uz istu brzinu ima bolji Photo otisak od Malog Diva. Ali to je jedna druga usporedba i jedna druga priča.

Isto tako ukoliko razmišljate o sublimaciji ili vodopostojanom otisku i u izbor dolaze isključivo novi printeri onda je Epson L 110 u prednosti nad Malim Divom. Zašto? Zato jer umjesto OEM tinte u startu u ovaj CISS istem možete staviti ili Colibri Sublimacijsku tintu ili Artist tintu. Naravno time gubite svu onu maglu oko garancije ali prema našem iskustvu ove dvije tinte su više nego pouzdane po pitanju pouzdanosti i stajanja. Naravno ispitivanja smo vršili na starijim i robusnijim platformama. Te vam sa toga stanovišta ipak predlažemo da dobro razmislite što je za vaše potrebe pametnije uzeti. Nešto novo i ne provjereno ili neko staro ali dokazano rješenje.

Nazovite nas za sve dodatne detalje oko cijene i trenutnog stanja na lageru.

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 , 368 0512, 368 0513, 368 0514.
363 16 53
Mobil: 098/911- 0640

E mail::

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.