Adriatix Canon iP 1800 II

 

 

Printer za Račune
Canon iP 1800 + CISS

 

Već neko vrijeme za štampanje faktura i sličnog administrativnog materijala na testiranju imamo nekoliko Canon iP 1800 printera. Jednostavno zanima nas kako se taj Low Cost uređaj ponaša na jednom takvom zahtjevnom zadatku. Odnosno, je li jedan takav minimalistički uređaj dorastao jednom takvom opterećenju.

Naravno ova instalacija nema skener i niti je idealna za neki zahtjevni foto ispis. Ali zato ima ono što se traži u svakom uredu. To su brzina i pouzdanost. Posebno je korisno napomenuti, ideala je za fakture koje imaju integriran kolor memorandum. Sve se štampa odjednom. I kolor memorandum i tablična konfiguracija fakture. Na kraju je integriran i virmanski obrazac. Znači 100% grafička podloga. Obrazac možete vidjeti na sljedećoj vezi.

Naravno pokrivenost otiska je veća nego li kod sličnih standardnih faktura sa pred otisnutim zaglavljem. Ali to je i bio naš cilj. Nas prvenstveno zanima kao testirati izdržljivost i postojanost nekog takvog uređaja, te je tome i podređena potrošnja tinte.

Ukratko, možemo napraviti usporedbu između jednog profesionalnog uređaja što je bio prije na testiranju na istom zadatku, kao što je HP OfficeJet Pro K550 i ove igračke za po doma. Ukoliko gledamo prvenstveno brzinu, onda je Pro K550 za nekih 50% brži. Papiri prosto lete van. Što se tiče kvalitete uredskog otiska, nema neke bitne razlike. Tu je čak Canon u prednosti nad uredskim HP om. Jednako tako HP zauzima 50% više prostora na stolu. Ima mogućnost dvije ladice duplexa, mreže itd. Ali u funkcionalnom smislu, Canon iP 1800 nimalo ne zaostaje. Uredno radi. Uredno povlači papir i vrlo rijetko zna povući dva lista odjednom. Kod HP a je to znatno češći slučaj a i posmak u osi nije rijetkost.

U čemu je onda razlika koja jedan uređaj čini printerom za po doma a drugi za ured i poslovanje, time i osjetno skupljim. Razlika je u kapacitetu i autonomiji otisaka. HP Office Jet Pro K550 ima mogućnost spremnika od 3*10 ml ili 3*30 ml za boju i 10 i 70 ml za crnu tintu. Dok Canon iP 1800 može trošiti 7 ili 14 ml crne i 9 ili 18 ml kolor kazete. Znači ukoliko ga stavite u neko uredsko okruženje, zamalo svaki drugi dan kad idete na gablec slobodno možete skoknuti po nove tinte. Što je posve normalno za tu klasu printera. Zbog toga ste i dali za njega cca 250 kn a za HP Officejet cca 1600 kn. Ništa novo na ovom svijetu. Znači zaključak je za očekivati: Za ured je ipak HP OfficeJet serija a za po doma Canon iP 1800 je više nego zgoditak.

Međutim ima nešto što vam još nismo rekli. To je, da su oba uređaja bila priključena na Adriatix CISS besprekidno napajanje tintom. I gle sada čuda. Svari su se najednom iz temelja promijenile. Osnovni nedostatak Canon-a iP 1800 je najednom nestao. Sad i on na jednak način kao i HP Officejet serija uređaja tintu izvlači iz vanjskih spremnika. Više ne morate lupati glavu oko nabave skupih originalnih tinti ili tražiti nepostojeće zamjenske kazete.

Naravno nemojte misliti da ste ugradnjom CISS a, trajno riješili probleme tipične za ink jetove. Glava vam je i dalje potrošni materijal. A trajnost iste prvenstveno ovisi o vašim navikama. Postavkama u driver-u, te kvaliteti tinte u CISS sistemu. U praksi se pokazalo da je u CISS izvedbi trajnost Canon-ovih glava 4 - 5 duža nego li pri primarnoj upotrebi ili pri obnavljanju kazeta. Razloga tome je što tinta u CISS sistemu kontinuirano hladi glavu. Ali kad vas kvaliteta otiska više ne zadovoljava, nužna je zamjena. To vrijedi jednako i za ovu HP professional i ovu Canon amatersku seriju. Znači ni tu nema razlike. Razlika je jedino u trajosti materijala. Ali ukoliko uzmete da vas ista stvar u HP izvedbi dođe barem 2000 kn vs 700 kn, sigurno ćete se dobro zamisliti u odabiru.

Odlučite li se ipak za nabavu jednog ovakvog mališana, pruža vam se nekoliko mogućnosti.

  1. Kod nas možete nabaviti Paket za samo ugradnju. Cijena paket je 300 kn + PDV. U kompletu je sve što vam je potrebno za ugradnju + 4*60 ml tinte. Printer, glave i rad su vaši.
  2. U slučaju da ste već nabavili i imate ovaj ili sličan Canon printer, ugradnju možete naručiti u Adriatix ili nekom drugom servisu. Naša cijena ugradnje je 150 kn +PDV( 1 sat servis) + 150 kn +PDV (1 sat servisa za testiranje i za podešavanje). Daljnje servisiranje naplaćujemo po istim uvjetima.
  3. Kao najpovoljniji odabir možemo vam ponuditi Canon iP 1800 u kompletu sa ugrađenim CISS sistemom. Cijena kompleta je 600 - 700 kn. U cijenu je uračunat je jedan servisni Tiket . Nakon toga tiketa ostale intervencije naplaćujemo pod gornjim uvjetima.

Znači korisno vam je pridržavati se zacrtanih uvjeta ili u vlastitoj režiji servisirati ovu instalaciju.

Još jednom ukoliko imate potrebe za uredskim printerom gdje je KOLOR predložak sastavni dio otiska, praktički ne postoji povoljnije rješenje od ovog.

I dio<<<<<< VIDI

Zaključak:

Super POVOLJNO Canon iP 1800 + CISS == 700 kn

Požurite količine su ograničene

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.