B&W MF uredaji

 

 

Četri igrača
Dva po Dva

za svačiji ukus

hit counter

vs

Ovaj puta opet imamo zanimljivu situaciju. Korisnik kaže:

Trebam nekakav printer, ali ne mora biti u boji. Dovoljno je da bude i crno bijeli. Ali bitno je da ima skaner. I da ima što jeftiniji otisak. Što bi mi mogli preporučiti.

Na prvu loptu odgovor je neki MF laser sa integriranim skenerom. Ali dali je to stvarno najoptimalnije rješenje ? HP misli da je. Ali Epson misli da nije. A Adriatix kaže imao mi konja za tu utrku koji je jeftiniji i isplativiji i od  ovih HP-a ili Epson-a.

No pogledajmo prvo što to nudi HP pa Epson i zašto je Adriatix solucija bolja i od jednog i od drugog. Znači imao četiri igrača. Dva nova i dva refubrish 100% ispravna kao B&W printera i kolor skenera.

Kako ova prva dva igrača nismo imali prilike isprobati ili servisirati, jer kad se pokvare tako i onako ne završe u našem servisu jer ih se ne isplate servisirati, tako da vam ne možemo o njima ništa reći iz prve ruke. Ali opći dojam je da s obzirom na cijenu i kvalitetu utrošenog materijala i konstrukcije, izgleda nam da je i jedan i drugi proizvođač dotaknuo dno simplifikacije.  Odnosno da više ne postoji prostora da bi se na takvim ili sličnim uređajima nešto moglo dodatno zakinuti radi održavanja cijene i profita. Dakle riječ  je o uređajima životnog vijeka cca 24 mj. Zato smo vam dali linkove sa testovima, pa koliko ćete sve to uzeti sa vjerodostojnosti, ostavljamo vama na prosudbu.

Ali po pitanju potrošnog materijala stanje vam je sljedeće. HP u startu dolazi sa tonerom od cca 500 otisaka. A novi originalni za cca 1500 vas dođe cca 450 kn. Znači 2000 otisak vas dođe cca 1300 kn.

Dok Epson vam u startu dođe sa 140 ml tinte ili tinte za 6000 B&W otisaka. Tako da ste zamalo za iste novce dobili duplo više otisaka. Dodatnu tintu originalnu nabavljate u pakiranju od 70 ili 140 ml. A Colibri zamjenska od 200 ml = 100 kn + PDV. Tako da ovaj uređaj koliko god na prvi pogled izgledao kao nekakvo zalutalo rješenje definitivno po pitanju cijene otiska nije za odbaciti.

Sa druge strane od refubrish uređaja sa istom funkcionalnošću imamo trenutno na lageru:

Canon MP550 B&W. Dolazi sa originalnom kazetom za nadopunjavanje i dodatnom tintom za nadopunjavanje od 100 ml . A kapacitet jedne B&W kazete je cca 500 otisaka. Znači isto kao onaj gore HP u Start Up paketu. Dodatna tinta od 200 ml vam je 100 kn + PDV. Znači po Epsono-vim standardima sa 200 ml bi trebali postići skoro 10 000 otisaka. A stvaran broj otisaka je nešto posve drugo. Ali neka im bude . Ukoliko želite imati kontinuiranu indikaciju tinte možete, kod nas dodatno nabaviti resetter za PGI 520 == 200 kn + PDV . Garanciju imate na tih isporučenih 100 ml ili 90 dana. B&W glava je potrošni dio .

Samsung SXC 4100 dolazi sa tonerom kapaciteta 3000 - 4000 otisaka. Originalni toner istog kapaciteta vas opet dođe cca 500 kn za zamjenski 200 kn + PDV . Garanciju imate jedino uz isporučeni toner. I možete je obnavljati svaki puta nabavom zamjenskih Colibri tonera sa produženom garancijom.

Kao zaključak: Od svih njih ovaj sam Samsung je najrobusniji i definitivno Best Bay. Kod Canona dobijete puno za malo novaca. Samo pazite to je B&W verzija a ne kolor printer. Epson je najmanji i ADF i za ljubitelje novih stvari daje najjeftiniji otisak. A HP nema smisla uzimati ukoliko očekujete proizvođačku garanciju od 12 mjeseci. Jer korištenjem zamjenskih tonera automatski gubite garanciju. Jer proizvođaču nije u interesu da vam daje garanciju dok vi ostavljate novce za tonere kod nekog drugog.. Što nije bez vraga, pošto je ovaj uređaj nakićen svim najnovijim drangulijama, i nikad ne znaš što se može pokvariti u tih 12 mjeseci.

U svakom slučaju imamo jednu zanimljivu situaciju.

 

 

 

Pa što onda Vi predlažete?

Nazovite nas prije nabave sličnih uređaja za sve dodatne detalje i trenutnog stanja na lageru.

 

 

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 , 368 0512, 368 0513, 368 0514.
363 16 53
Mobil: 098/911- 0640

E mail::

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.