A2 printeri

 

 

A2 printeri najpovoljniji za
Refil

hit counter

 

Razmišljate o nabavi nekogA2 printera. Naime imate već veliki 36¨ ili još veći ploter. Ali u ova recesijska vremena vam on više stoji nego što je u funkciji. A kad netko sa kakvom potrebom ili poslom navrati, onda mu je bitno da to prođe što jeftinije. I sad da bi pokrenuli 36¨ploter za jedan ili dva A2 otiska, veća šteta vam ga je pokrenuti od koristi. Jednostavno cijenu tog otiska više ne možete naplatiti.

Dakle jedan jeftiniji A2 uređaj dobro bi vam došao. A kad bi još k tome i tinta za njega bila bagatela, e to bi vam sigurno dobro sjelo u ponudi.

Pogledat ćemo što se danas može naći na ovom polju i eventualno koja rješenja za navedene uređaje možete naći u Adriatix ponudi

 

Model format Cijena Adriatix tinta CISS Double Pack Long kazete
             
HP DesignJet T120 24 10.660 da po dogovoru po dogovoru ne
HP Designjet T520 24 11.000 da po dogovoru po dogovoru ne
Epson Stylus Pro 3880 A2 10.000 da da po dogovoru ne
Epson Stylus Pro 4450 A2 36.000 da da po dogovoru da
Canon imagePROGRAF IPF510 A2 15.000 da da po dogovoru da
Canon imagePROGRAF IPF6400 24 20.000 da da po dogovoru da
Canon imagePROGRAF LP17  A2 10.000 da po dogovoru po dogovoru da

Evo redom pronašli smo na našem tržištu sljedeće uređaje, te smo napravili ovu tablicu. Zanima nas Proizvođač, Format ispisa, Cijena uređaja, Adriatix zamjenska tinti i zamjenske kazete ili CISS stremi.

Nećemo vas daviti sa tehničkim podacima za navedene uređaje, jer vjerujemo da ste taj posao već sami odradili. Kako je to čisto subjektivna procjena, kliknite na ove povenice pa ih ponovo prostudirajte. Isto tako morate uočiti da svi ovi uređaji u startu koriste Dye tintu a ne neki specijalnu ili sofisticiranu izvedbu tinte.

Primarno nas zanima kako funkcionira Ink Supply sistem na ovim uređajima jer iz toga proizlaze i njihove tehnološke mogućnosti. I da se uz to radi i o najpovoljnijoj A2 opciji iz ponuđenog.

Dakle traži se Novi jeftin A2 printer + Adriatix trajne kazete + Adriatix tinta.

Na tržištu imao 3 ponuđača Epson Canon HP. Po cijeni izdvajaju se 3 modela. HP DesignJet T120 Epson Stylus Pro 3880, Canon imagePROGRAF LP17 Cijena im je slična.

Koji je od njih bolji za refil i našu refil tintu?

E stvari nisu ovdje toliko jednostavne. Naime konkretno nismo još imali u našem servisu ni jedan od gore najnovijih modela A2 printera. Tako da vam ne možemo dati uobičajenu usporedbu i odgovor na ovo pitanje iz prve ruke. Ali možemo povući neke paralele sa prijašnjim modelima i iskustvu baziranom na istoj tehnologiji.

Od ova tri uređaja dva imaju integriran tvornički CISS sistem. I kod takvih uređaja je najlakše instalirati dodatni vanjski CISS ili Long kazete. Originalne kazete se mogu puniti jedino kod Canon-a uz isključenu indikaciju tinte. Ali to je igra sa vatrom. Zato je ovdje pametnije uzeti naše Long kazete ili CISS verziju istih. Te preseliti originalne CHIPove. Znači i u jednom i drugom slučaju trebate periodički vizualno kontrolirati novo tinte u spremnicima.

Kod Epson-a Stylus Pro 3880 stvari su nešto jednostavnije, pošto na legeru imao standardne samo resetirajuće kazete. Imamo i više vrsta provjerene tinte i uz i povoljnu i pristupanu cijenu. Počevši od jeftine Colibri Dye tinte. Pigmentirane tinte, Chromablast Compatibilne tinte, Sublimacijske tinte a uskoro i uz UV Curable tintu. Znači moguća je vrlo široka primjena istog uređaja. Samo morate imati na umu da pošto ovaj uređaj ima ugrađen tvornički CISS, vrlo je ne nezgodno odnosno skupo prelaziti sa jednog modela tinte na neku drugu formulu. Naime pošto u ugrađenom CISS-u imate inicijalno po 9 * 10 ml tinte da bi nova tinta postala dominantna morate utrošiti barem 2 * 9 * 10 ml nove tinte.

Ista stvar je i kod Canon imagePROGRAF LP17 osim što nam je nepoznata dobavljivost i kako stvarno radi . Pored ovih long kazeta za njega imao standardnu Dye tintu . Ecco Acriyl Pigmentiranu UV i vodo postojanu tintu. Te Briliant jestivu tintu. Na žalost Sublimacija ne postoji za Termo inkjet tehnologiju. A umjesto naše Chromablast kompatibilne tinte, možete na njemu uz isti efekat i aplikaciju koristiti Ecco Acryl tintu. Osnovna prednost ovog uređaja nad Epsonom SP 3880 je u tome što je ovdje inkjet glava korisnički zamjenjiva. Možete je zamijeniti sami kao potrošni dio. Dok kod Epson-a to nije tako jednostavno. Sa druge strane ovdje imate 5 boja vs 9 boja kod Epson-a. Što vam osjetno smanje inicijalni trošak potrebe za 9 različitih tinti za refil.

DesignJet T120 je jedna posebna priča. Konkretno za njega ovog trena nemamo osim Dye KMP Premium tinti ništa drugo provjereno i raspoloživo. Ali po dogovoru sve možemo riješiti. Naime kao i kod svih HP inkjet-ova ovakve profesionalne generacije i na ovim kazetama se nalaze CHIP ovi koji prate : Količinu tinte u kazetama, Datum proizvodnje, Datum ugradnje i Datum kad se kazete moraju zamijeniti. Jednostavno zbog veličine našeg tržišta, zbog neizvjesne potražnje, ukoliko nemamo odmah poznatog korisnika za ove trajne kazete, gubitak je držati ovakve kazete na lageru jer lakoim istekne datum ili roki trajanja CHIP-ova prije moguće prodaje. Što predstavlja neprihvatljiv gubitak i doatni trošak za krajnjeg korisnika.. Znači ukoliko ste zainteresirani za ovaj uređaj i CISS sistem ili trajne kazete, morate se na vrijeme predbilježiti da vas uključimo u sljedeći kontingent u nabavi. U međuvremenu možemo pokušati napuniti vaše postojeće kazete. Odnosno savjetovali bi vam da prihvatite naš koncept Dual Ink sistem zamjene kazeta. Naime ovaj printer nema tvornički CISS sistem. Moguće je instalirati CISS ali vam to ne bi preporučili jer kod najnovijih uređaja ne možemo previdjet dugoročno ponašanje. Ako baš to želite što se nas tiče, nema problema. Međutim sa našeg stanovišta bolji je Dual Ink sistem.

Naime ove kazete za HP nisu stacionarne kao kod Canon-a ili Epson-a već se ulažu u kolica i pomiču zajedno sa inkjet glavom. Kao su kapaciteta od 29 – 80 ml to vam je inkjet autonomija izuzetno velika i bez CISS sistema. Znači kad bi radili po principu Dual Ink sistema, nikad vam vaš uređaj ili inkjet glava ne bi ostao bez tinte. Dakle prije svakog obimnijeg posla u glavu uložite novi svježe napunjen set tinti. I dok vam printer odrađuje zacrtani posao u dokolici dopunite prijašnji set inkjet kazeta. I sada bez obzira što printer cijelo vrijeme cvili i plače oko inkjet statusa odnosno Low ink indikacije, sve dok ima dovoljno tinte u kazetama, printer će nastaviti sa radom. I tako u krug dok ne stignu adekvatne trajne kazete ili CISS sistem za HP 711 kazete. Pored te prednosti ili mane isto kao i kod Canon- i ovdje je inkjet glava potrošni dio. I zamjenjiva od strane korisnika. Naravno kako imate 4 umjesto 9 ili 5 boja nužna je još manja zaliha boja na vašem skladištu. Za ovaj uređaj na lageru imao jedino provjerenu KMP premium refil tintu. Postoje i neke druge opcije ali jednostavno iz objektivnih razloga nismo u mogućnosti provjeravati kompatibilnost ili interpretaciju boja svih raspoloživih tinti na našem skladištu koje bi eventualno odgovarale za naveden uređaj. Kao što su Brilijant Jestive tinte ili Ecco Acryl UV i vodo postojane tinte. Ali za poznatog i velikog potrošača ni to nije za nas neki problem, pošto na istoj ovoj novoj inkjet termo tehnologiji HP nudi i A4 i A3 inkjet uređaje. Kako su ovi uređaji osjetno jeftiniji od ove A2 verzije mišljenja smo da se radi ipak o na tržištu precijenjenom uređaju.

Na kraju za usporedbu uzet ćemo još jedan A2 printer. Riječ je jednom refubrish 100% isparavanim Canon BJC 5500. Imamo ih na lageru svega par komada: I to po smiješnoj cijeni spram cijene ovih gore spomenutih uređaja. Zanimljivo je pogledati dali se jedan takav uređaj može nositi sa najnovijom ponudom i u čemu bi bili uskraćeni. Uređaj je definitivno A2. Ima ugrađen traktor za beskonačne A2 obrasce. Ima i manualan uvlakač. Dolazi za dvije glave. Kolor glavom CYMBK i samo Bk glavom. Koje su mu prednosti ili mane što se tiče refila i zamjenskih tinti? Gledano iz pozicije nekog trgovca radi se o definitivno staroj prastaroj inkjet tehnologiji. Ali upravo zbog toga provjerenoj i pouzdanoj. Sve nam je poznato.Nemojte misliti da su inkjet uređaji nastali jučer. I radi uspješno i uz najjeftiniju Dye refil tintu. Tu nema nikakvih nepoznanica i problema. Međutim kapacitet spremnika je za današnje A2 printere izuzetno mali. Ali kad ih usporedimo sa kapacitetom današnjih standardnih kazeta za A4 printere, vidimo da je kapacitet i u jednom i drugom slučaju, jednak. Znači nije se ništa promijenilo u posljednjih desetak godina. Kako je ovaj uređaj prvenstveno namijenjen arhitektima za izradu kolor ili B&W nacrta, onda to i nije neka velika mana. A ukoliko prihvatite naš savjet i Duo Ink Printing sistem, tad možete bez problema štampati i uz nešto veću potrošnju u boji. Prije nekog novog posla zamijenite dva uloška sa Black i integriranom Kolor kazetom. I to je to. I dok se vaš predložak štampa u dokolici lako ćete napuniti ove dvije kazete. Punjenje nije teško ni zahtjevno i nema popratnih problema.

Ne postoji mogućnost ugradnje kazeta većeg kapaciteta, osim BK kazete koja je kapaciteta od 41 ml, Možemo je lako napuniti nekom drugom bojom po želji iz refil tinte. Te kako imate ugrađeno traktor sistema, možete bez bojazni raditi jednobojne otiska u dva tri ili više prolaza uz separaciju boja kao u sitotisku za kolor tisak. Ukratko vrlo svestran uređaj za malo novaca. Nismo ga isprobali uz Ecco Acryl tintu ali ne smuljamo da crna glava ne bi uspješno radila i u toj kombinaciji. Čime bi ovaj uređaj postao zgodna solucija za razne inovacije i istraživanja u tisku velikog formata na raznim ekskluzivnim materijalima.

Mana ovog uređaja je jedino što dolazi uz LPT priključak. I što su draiver sastavni dio Windowsa od Microsofta. Ukoliko ste zainteresirani povjerite ovih par linkova

Link 1
Link 2
Link 3
Link 4

Naravno zanima vas i cijena

 

== samo 2000 kn + PDV za

Canon BJC + nova 100% ispravna BCi21 glava + zamjenska crna BC20 + 4* 100 ml Colibri refil tinta CYM Bk.

 

Definitivno neodoljiva A2 opcija. Pazite svega su nam 3 takva uređaja na raspolaganju.

 

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.