Ink vs Ink

 

 

 

Premium vs Standardna vs Economy Ink

 

Kako se radi o prilično popularno temi ovih dana, evo par crtica i referenci na temu kvaliteta inkjet tinte.

Odnosno postavili smo pitanje : Kako prepoznati koja kazeta je punjena sa kojom tintom. Kako razlikovati međusobno tinte za samopunjenje. Koje su kvalitetnije on nekih drugih.

Dobro je zato znati da u principu postoje 3 klase tinte ovisno o receptori

1:Premium ili Profi klasa
2:Standardna ili univerzalna( rastezljiva klasa)
3:Ekonomska klasa

Ukoliko pitate nekog trgovca koju kasu vam to tinte nudi, budite sigurni da će vam kao iz topa odgovoriti. Mi prodajemo samo najbolju. Kvaliteta je super a cijena još primjerenija. Međutim pitate se kako korisnik sam bez pomoći nekog instituta ili laboratorija može ocijeniti i prepoznati koju je to klasu tinte kupio ili dobio za svoje novce. Naravno na bočici može biti neka šarena etiketa ali na tekučinu kao takvu bez ispitivanja ne možete nalijepiti neku etiketu.

Ne znamo koliko vam je poznato ali Adriatix se ovom tematikom bavi Čak od 1992 godine. I poznate su nam sve varijante i opcije na ovom polju. Zato vam kao prijedlog možemo ponuditi nekoliko jednostavnih provjera.

Na primjer:

Ekonomska klasa >>tinti nema mirisa. I ima super i ubitačno povoljnu cijenu.. Porijeklo Azija. Može biti napravljena iz EU ili Azija sirovina. Znači receptora je minimizirana radi troškova. Njome su pune jeftine zamjenske kazete. Pošto se zamjenske kazete nakon upotrebe definitivno bacaju, kvaliteta tinte nije toliko kritična jer spužvica u kazeti iz filtrira eventualne nečistoće. Znači tu ne možete puno očekivati za detekciju. Ali vam zato sekundarni pokazatelji kao što je ambalaža i način pakiranja mogu puno reći o proizvođaču.

Standardna klasa>> Često pokriva široku paletu printera i ima blagi slatkasti miris. I njome se pune kazete sa EU ili USA deklaracijom. Često zna biti USA ili i Azija porijekla sa EU naljepnicom jer se radi o proizvodu proizvedenom u Aziji iz EU ili USA sirovina. U receptori se koriste industrijske sirovine : Te se stalno balansira se između dvije krajnosti. Cijene i trajnosti. Tako da tu lako možete naletjeti na proizvod iz Economy klase koji je neki poduzetni poduzetnik preimenovao. Zato morate biti oprezni kad vam se nude ovi proizvodi sa šarenim etiketama. Opće pravilo glasi: Što šarenija ambalaža i što veća marketing galama to trebate biti oprezniji. Isto tako ukoliko neki proizvod pokriva široku paletu printera onda je to definitivno jedna od ove dvije klase tinte.

Premium ili Profi klasa >> ima intenzivan miris. Zamalo je možete snifati. Radi se za svaki printer posebno a miris govori da je bogata otapalima što pospješuju cirkulaciju i formiranjem kapljice te sprečavaju zgrušnjavanje. Koriste se skupe i provjerene laboratorijske komponente. Svega je par firmi koristi za punjenje vlastitih premium proizvoda i plod je vlastitog razvoja što osjetno poskupljuje proizvod. Isključivo EU porijeklo. Opet miris vas ne smije zavesti jer poneki proizvođ‘ači stavljaju u svoje tinte određene mirisne markere kako bi lakše kontrolirali proizvodnju i skladištenje

Razlika u cijeni između ove tri klase može biti 1: 5 a i više za istu stvar.

Za koju od ove tri klase ćete odlučiti ostavljamo vama na odabir. Jednako je na vam da odaberete omiljenog dobavljača.

Međutim ukoliko ste se odlučili na Adriatix ponudu, slobodni smo vam ukazati da u našoj ponudi imao ponekad sve tri klase tinte. Međutim ne za sve moguće modele inkjet printera. Odnosno odabrali smo ono što je u ponudi bilo najbolje na tom polju. Jednako tako ukoliko se je u praksi pokazalo da neka tinta ne zadovoljava deklariranu klasu, nudimo vam tu istu tintu u nižoj klasi po povoljnijim uvjetima. Znači kad tražite tintu za vaš pisač obavezno morate napomenuti koju klasu želite.

Pored toga dobro je znati da za proizvodnju EccO refil setova koristimo isključivo Premium klasu tinte i da u toj klasi imamo najveću pokrivenost raznih modela inkjet pisača. Praktički nemamo konkurencije i reklamacije na tom polju. I možet je dobiti u pakiranju od 50 ml , 100 ml . 200 ml ili 500ml, neovisno o boji. Te imamo po potrebi zastupljene boje: Cyan + Yellow + Magenta+ Black + Photo Black + Light Magenta + Light Cyan + Red + Green + Mate Black + Clear + Pigment Cyan + Pigment Magenta +Pigment Yellow+ Pigment Light Cyan + Pigment Light Magenta + Pigment Red + Pigment Green.

Standardna ili Univerzal klasa kod nas je polako na izdisaju i ne mislimo popunjavati lager tintama iz tog asortimana.

Dok Economy klasu tinte smatramo vrlo zanimljivom, Širok broj kupaca traži takav proizvod, a i konkurencija je sve oštrija. Zato smo se potrudili shodnom našem iskustvu da vam ponudimo dva proizvoda iz ove klase po ubitačno povoljnim uvjetima. Znači uzeli smo najbolje iz ove klase i to za dva najpopularnija Low Cost printera. Za Canon iP 1600/1800 MP 180/190 te za Epson D92/ DX105/ DX4450 možete dobiti pakiranje od 400 ml == 4*100 ml. Nažalost kako radi se o paketnom aranžmanu , nabavi paketa za samopunjenje, ne možete tražiti pojedinačno boje 100 + 100 ml .To međutim ne znači da ovu tintu ne možete koristiti na nekom drugom Canon ili Epson printeru.

Dobro je znati za koje modele je neka tinta optimizirana. U ovom konkretnom slučaju postoji bitna razlika između ove Economy magente za Canon iP1600 i neke druge univerzalne magente. To vam je opet vezano uz interpretaciju boja i pripadajućih ICC datoteka u draiveru. Znači kad vam netko kaže da ima super univerzalnu tintu, znajte da se radi o šarlatanima ili drp sistemu.

Sa druge strane ukoliko pogledate kako je pakirana ova Adriatix Economy klasa, možete vidjeti bitnu razliku. Na svakoj bočici imate gradaciju od 10 - 100 ml. Svaka bočica je hermetički zavarena. Pored toga svaka bočica ima iglu za lakše doziranje, te što je posebno bitno dvije silikonske brtve. Za taj način vaša tinta je maksimalno zaštićena od kvarenja. Naime, ne znamo koliko vam je poznato, ali svaka tinta je vrlo slična po sastavu vinu ili voćnom soku. Kako se ne bi pokvarila dodaju joj se konzervansi, fungicidi. Odnosno ukoliko otvorite neku bočicu preporučljivo je da tu tintu potrošite unutar 6 -8 mjeseci. Znači nije pametno kupovati tintu na litre,ukoliko to ne mislite potrošiti u navedenom roku. A razlika u cijeni vam je i onako minimalna.

Kao rezime:
Premium klasu tinte nudimo po cijeni od 100 ml == 140 kn + PDV Kupuju je profesionalci jer im garantiramo, stalnu opskrbu, postojanu kvalitetu i interpretaciju boja.
Univezalnu klasu tinte 100 ml == 100 kn + PDV. Pokriva svega nekoliko modela inket pisača.
Economy klasu držimo u Colibri brendu 100 ml + 100 ml + 100 ml +100ml == 100 kn u MPC. A VPC je osjetno povoljnija ovisno o vašem ostvarenom rabatu. Imamo je isključivo za Canon i Epson .

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.