Zamjenski Toneri

 

 

>> Otisak 4 lipe + PDV<<

Evo još jednog legendarnog printera. Inkjeta što je ostavio duboki trag u popularizaciji informatike. Naravno za mlađe informatičare ovaj HP Deskjet 895 Cxi je sigurno nepoznat. No oni iskusniju sjetit će se da je HP prezentacijom HP DeskJet 895 Cxi otvorio novo poglavlje u popularizaciji i kvalitetnom kolor otiskom na svačijem radnom mjestu. HP DeskJet 895 Cxi je bio HP- ov prvijenac izrađen u novoj tehnologiji. Za razliku od pojave HP Deskjet 5550, koji se je pojavio znatno kasnije, ovdje je HP napravio iskorak u posve drugom smjeru. Naime zadržao je koncepciju inkjet kazeta iz prethodne generacije HP DeskJet Jet 820 - 870 ali je u potpunosti izmijenio i optimizirao tu relativno nezgrapnu mehaniku. Taj mehanički koncept se je pokazao toliko uspješan da je kasnije na istoj osnovi HP razvio cijelu serija HP Deskjet Business i OfficeJet profesionalnih pisača. I ista konstrukcija je još uvijek aktuelana nekih drugih isto tako profesionalnih HP inkjetova.

Kao što to obično biva, kad se neka tehnologija amortizira, svatko nastoji iz nje izvući maksimum. Naravno HP DeskJet 895 Cxi bio je prvenstveno zamišljen kao uređaj za profesionalce. Što se i vidi i na natpisu samom poklopcu. Jednako tako i HP Business i OfficeJet printeri koketirali su a istom klijentelom.

Međutim ono što je posebno zanimljivo, nakon 5 - 6 godina kad su se počeli osjenčati prvi znakovi zaostajanja za profesionalnim solucijama. Odnosno kad je HP predstavlja Bussines Ink jet seriju, a HP nema odgovor na jeftine inkjetove iz konkurentnih tabora, HP Deskjet 895 Cxi preko noći je postaje HP Deskjet 840 ili 845. Identičan uređaj, sa sličnim ali nekompatibilnim kazetama. Ovi uređaji više nisu ciljali na ured kao krajnjeg korisnika, već na svako kućanstvo kao potrošača. Tim potezom je za 1/3 cijene koju su uredi plaćali za HP DeskJet 895 Cxi, svi su mogli dobiti jednaku trajnost kvalitetu i izdržljivost. Tako nešto danas je nezamislivo.

Znači ukoliko se uspjeli pratiti ovo izlaganje onda shvaćate da su HP Deskjet 845 Cxi i sli inketovi pravi zgoditak na vašem stol. Naime uređaji izrađeni na ovoj mehanici bez većih kvarova i uz redovito održavanje mogu postići za današnje pojmove nevjerojatne rezultate. Naime neki naši korisnici kad su konačno donijeli svoje ljubimce u Adriatix servis ugodno su se iznenadili kad smo ustanovili da brojač na njihovom uređaju pokazuje 50 - 80 000 otisaka.

Sa druge strane stjecajem okolnosti u mogućnosti smo vam ponuditi više servisiranih HP DeskJet 800 - 845 printere gdje brojčanik pokazuje da su ih korisnici napustili već nakon 1500 - max 4000 otisaka. Usporedite li ova dva podatka i navedene činjenice ispada da su ovo zamalo novi uređaji. Naime morate znati da je kapacitet jedna HP 45 kazete što ide u HP DeskJet 895 Cxi cca 900 B&W otisaka. Znači ovi inkjet uređaji utrošili su tek 2- 3 kazete.

Ukoliko pitate nekoga zašto je otpisao neki takav HP Deskjet, dobit ćete odgovor : Razlog tome leži u cijeni HP OEM tinti: naime za jedan set takvih tinti danas možete dobiti novi i naj noviji model inketa. I kao je za prosječnog korisnika novo uvije boljeg od starog, ovi profesionalci završavaju na deponijima.

Upravo iz gore navedenog stanovišta mislimo da vaš HP Deskjet 895 Cxi zavređuje novu priliku. Novu mladost. Zbog toga smo se potrudili te  vam osigurali kao ekskluzivnu ponudu za naše tržište,  Colibri Trajne HP 45 i HP 23 kazete za samopunjenje. Znači kad ugradite navedene kazete, pošto je na ovim trajnim inkjet kazetama nova glava to vam dođe jednako kao da ste kupili neki novi HP, Lexamark Canon ili Epson sa trajnom glavom. Proučite malo problematiku. Danas je sve više inkjet pisača sa trajnim glavama. Međutim ni te glave nisu u konačnici trajne. Imaju svoj vijek trajanja. A kad odrade svoje, gotovo. Kad čujete koliko vas dođe nova takva zamjenska glava, definitivno će vas obliti hladan znoj. Znači bacate vaš postojeći pisač i kupujete novi, Kupujete preko njega novu glavu ali i nove tinte. . Nova glava >> pa bacanje. I tako u nedogled. A deponije se pune ispravnim pisačima kojima jedino nedostaje ispravna glava.

Po istoj logici i navici velik broj  korisnik će odbaciti i ovaj HP DeskJet 895 ili 845. Ukoliko se malo potrudite možete ih nabaviti za smiješnu cijenu. Ali vas moramo odmah upozoriti da pazite kao rukujete sa nekim otpisanim HP Deskjet printerom, Naime ukoliko ste shvatili da je ovdje riječ o izdržljivoj zvjerki, pazite da vas ova zvjerka ne ujede. Koko ? Jednostavno. Ukoliko je kojim slučajem ovaj uređaj korišten do krajnjih granica onda je velika vjerojatnost da mu je spremnik za otpadnu tintu prepunjen. Nagnete li ga malo, evo vam tinte po hlačama stolu itd. Znači ukoliko pazite to možete lako sami riješiti. A ukoliko niste pazili onda vam to množe riješit naš Adriatix servis. Kako je riječ o izuzetno prljavom poslu, provjereno ni jedan HP servis vam se neće primiti tog posla, onda vam je ova naša usluga je više nego razumna.

Konkretno Adriatix ima lageru samo jedan jedini originalni HP DeskJet 895 CXi koji nije na prodaju. Ali zato imamo nekoliko potpuno ispravnih i  provjerenih HP DeskJet 845, spremnih za udomljavanje. Nudimo vam ih izuzetno povoljno i to u kompletu sa Colibri Trajnim HP 17 i HP 23 glavama + setom tinti za nadopunjavane.

U čemu je stvar? Kako to funkcionira? Jednostavno. Za razliku od originalnih HP kazeta, Colibri Trajne kazete su prozirne. Tako da kad god poželite uvijek možete provjeriti stvarnu količinu tinte u njima. OEM HP 45 i HP 23 kazete su neprozirne i u cijelosti ispunjene spužvicom koja služi kao moderator odnosno spremnik za tintu. Colibri Trajne kazete su u suštini prazne, Imaju minimalnu količinu spužvice za uravnoteživanje tlakova. Ove kazete za razliku od sličnih Epson Canon ili HP kazeta za samopunjenje, ne punite do vrha veće najviše do 2 /3. Preostala 1/3 zraka služi kao amortizer za utrošak tinte. Jeli to prednost ili mana? Definitivno prednost. Zašto?

Prednost je u tome što  za razliku od OEM HP kazeta, na ovaj način glava se ne može pregrijati. Naime sve dok je tinte u kazeti ona jednako  kao rashladna tekućina u autu služi  za hlađenje. Kod HP kazeta, kako se trošiti tinta u spužvicu ulazi zrak. Pošto je normalno postavljen zahtjev za tintu da se ona na papru što brže osuši, tinta reagira sa zrakom. Jednako kao i na papiru tako i u spužvici. Pošto su ove HP OEM kazete predviđene za bacanje to ne predstavlja nikakav problem. Međutim kad sa istroši takva kazeta onda se ova emulzija majoneza tinta- zrak, uvuče u strukturu ink jet glave, te ukoliko mislite sami nadopunjavati OEM kazete rezultati nisu konzistentni. Međutim  to je jedna druga priča.

Znači u slučaju ovih Colibri Trajnih kazeta za HP, zbog efekta rastezljivog zraka, zrak nikako ne može ući u spužvicu. I nema tog problema. Jedina neugodnost je u tome što morate paziti da nadopunite kazetu kad zapazite da vam ponestaje neke boje. Otvorite čep, ulijete tintu do 2/3 nivoa kazete. I zatvorite čep. To je efektivno nakon 500 otisaka ili 25 ml utrošene tinte. Ukoliko pogledate da današnji aktualni inkjetovi imaju kapacitet 5- 10 ml, gledano iz te perspektive, to baš i nije neki veliki hendikep. Pogotovo ukoliko uzmete da vas je tih 10 ml došlo 2- 7 kn. Ili da ste od vašeg starog HP Deskjet 895 Cxi za 200 - 300 kn dobili zamalo novi robusni printer + 200 ml tinte ili u ekvivalentu  20 - 40 kazeta slične potrošnje.

 

 

Nije loš biznis zar ne. Samo je pitanje za koga.

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.