Zamjenski Toneri

 

 

>> Otisak 4 lipe + PDV<<

Bila su to dobra stara vremena kad je HP bio neka vrst lidera i o svom korisniku  razmišljao kao o svom partneru, a ne kao o svom sluzi. Danas više nije tako. I najveći moraju pratiti konkurenciju. Pa se i  HP  ponaša kao i ostali. Dobiješ jeftin novi printer pa ga moraš kasnije otplaćuješ  kroz skupi potrošni materijal. Ništa novo. Svi znaju manje više  za tu smicalicu.

Međutim kad se je pojavio HP DeskJet 5550, nitko još nije slutio što se iza brda valja. HP je sa HP DeskJet 5550 bio na prekretnici i predstavio svoju novu tehnologiju inkjet kazeta. Ali mehanika je ostala jednaka kao iz prijašnje generacije. Znači dobili smo spoj pouzdane stare mehanike i otisak nove generacije. Ovaj uređaj je bio namijenjen prvenstveno uredskom okruženju. I sa dizajnerskog stanovišta predstavlja kategoriju za sebe. Pogledate li aktualne modele i ukoliko ih usporedite  po pitanju estetike odmah upada u oči da je na pijedestalu pije oblikovanja bio profit. Nakon toga funkcionalnost, pa tek onda estetika. Kod HP DeskJet 5550. Stvari su bile postavljene upravo suprotno. Najbitniji je bio dizajn, uz preuzetu  provjerenu funkcionalnost. Tek onda profit. Naime kako je u tom trenu bila riječ o prekretnici u HP proizvodnom programu, o novom iskoraku, onda se jedan takav uređaj dizajnira sa određenom rezervom, ili je 100% predimenzioniran. Proizvođač HP profila si ne smije dopustiti promašaj. Za kasnije modele više nije bitno. Mogu biti izrađivati zamalo od plastike iz odbačene PET ambalaže ili od lima za konzerve.

Ne znamo koliko vam je to danas jasno ali pazite jednog dana ovaj HP DeskJet 5550 ćete gledati u nekom tehničkom muzeju ili antologiji industrijskog dizajna kao eksponat i reprezent našeg  vremena.

No vratimo se u realnost. Bez obzira što je zamalo prošlo već 10 godina od ove objave, HP Deskjet 5550 nimalo ne zaostaje aktualnim HP DeskJet-ovima. Možda nije toliko brz ali  količina otisaka koje postižete sa jednim setom HP 56 HP 57 kazete 4 - 8 puta je veća od aktualnih printera što i danas koriste inkjet kazete iste ili slične konstrukcije i gabarita.

Upravo iz gore navedenog stanovišta mislimo da vaš HP Deskjet 5550 zavređuje novu priliku. Novu mladost. Zbog toga smo se potrudili te  vam osigurali kao ekskluzivnu ponudu za naše tržište,  Colibri Trajne HP 56 i HP 57 kazete za samopunjenje. Znači kad ugradite navedene kazete, pošto je na ovim trajnim inkjet kazetama nova glava to vam dođe jednako kao da ste kupili neki novi HP, Lexamark Canon ili Epson sa trajnom glavom. Proučite malo problematiku. Danas je sve više inkjet pisača sa trajnim glavama. Međutim ni te glave nisu u konačnici trajne. Imaju svoj vijek trajanja. A kad odrade svoje, gotovo. Kad čujete koliko vas dođe nova takva zamjenska glava, definitivno će vas obliti hladan znoj. Znači bacate vaš postojeći pisač i kupujete novi, Kupujete preko njega novu glavu ali i nove tinte. . Nova glava >> pa bacanje. I tako u nedogled. A deponije se pune ispravnim pisačima kojima jedino nedostaje ispravna glava.

Po istoj logici i navici velik broj  korisnik će odbaciti i ovaj HP DeskJet 5550. Ukoliko se malo potrudite možete ih nabaviti za smiješnu cijenu. Konkretno Adriatix ima nekoliko takvih potpuno ispravnih i  provjerenih HP DeskJet 5550, spremnih za udomljavanje. Nudimo ih u kompletu sa Colibri Trajnim HP 56 i HP 57glavama + setom tinti za nadopunjavane.

U čemu je stvar? Kako to funkcionira? Jednostavno. Za razliku od originalnih HP kazeta, Colibri Trajne kazete su prozirne. Tako da kad god poželite uvijek možete provjeriti stvarnu količinu tinte u njima. OEM HP 56 i HP 57 kazete su neprozirne i u cijelosti ispunjene spužvicom koja služi kao moderator odnosno spremnik za tintu. Colibri Trajne kazete su u suštini prazne, Imaju minimalnu količinu spužvice za uravnoteživanje tlakova. Ove kazete za razliku od sličnih Epson Canon ili HP kazeta za samopunjenje, ne punite do vrha veće najviše do 2 /3. Preostala 1/3 zraka služi kao amortizer za utrošak tinte. Jeli to prednost ili mana? Definitivno prednost. Zašto?

Prednost je u tome što  za razliku od OEM HP kazeta, na ovaj način glava se ne može pregrijati. Naime sve dok je tinte u kazeti ona jednako  kao rashladna tekućina u autu služi  za hlađenje. Kod HP kazeta, kako se trošiti tinta u spužvicu ulazi zrak. Pošto je normalno postavljen zahtjev za tintu da se ona na papru što brže osuši, tinta reagira sa zrakom. Jednako kao i na papiru tako i u spužvici. Pošto su ove HP OEM kazete predviđene za bacanje to ne predstavlja nikakav problem. Međutim kad sa istroši takva kazeta onda se ova emulzija majoneza tinta- zrak, uvuče u strukturu ink jet glave, te ukoliko mislite sami nadopunjavati OEM kazete rezultati nisu konzistentni. Međutim  to je jedna druga priča.

Znači u slučaju ovih Colibri Trajnih kazeta za HP, zbog efekta rastezljivog zraka, zrak nikako ne može ući u spužvicu. I nema tog problema. Jedina neugodnost je u tome što morate paziti da nadopunite kazetu kad zapazite da vam ponestaje neke boje. Otvorite čep, ulijete tintu do 2/3 nivoa kazete. I zatvorite čep. To je efektivno nakon 200 otisaka ili 10 ml utrošene tinte. Ukoliko pogledate da današnji aktualni inkjetovi imaju kapacitet 5- 10 ml, gledano iz te perspektive, to baš i nije neki veliki hendikep. Pogotovo ukoliko uzmete da vas je tih 10 ml došlo 2- 7 kn. Ili da ste od vašeg starog HP Deskjet 5550 za 200 - 300 kn dobili zamalo novi robusni printer + 200 ml tinte ili u ekvivalentu  20 - 40 kazeta slične potrošnje.

 

 

Nije loš biznis zar ne. Samo je pitanje za koga.

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.