Zamjenski Toneri

 

 

Evo jedne istinite priče na gornju temu. Prije nekih 5-6 godina prvi puta došao nam jedan novi korisnik. Tad, tek što se je pojavio HP DeskJet 3420. Bio je to jedan od prvih Low Cost HP inkjeta. Prvi iz ove današnje generacije. Uzmi, potroši pa ga baciš, jer nova tinta ti je skuplja od novog pisača. Tada pošto je to bio novi model nije bilo drugih solucija do li Adriatix usluge za obnovu inkjet kazeta. Ne znamo kojim se poslom navedeni korisnik bavi niti nas je to briga, ali je čovjek zamalo dvaput ili jedanput tjedno dolazio obnavljati HP 27 i HP 28 kazete. I tako to bi trajalo na dalje, da Adriatix nije bio Adriatix. Odnosno da se nismo sažalili, te predložili korisniku kako mu je pametnije da sam obnavlja te kazete umjesto da ih nosi nama svaki puta na punjenje. No, neće on za tako nešto ni da čuje. Nagovaramo ga ali bezuspješno. Sve ćemo ti pokazati i objasniti. Ne, ni govora: Ne znam ja to. Nisam ja za to. U principu korisnik je po naravi teška prznica i svađalica, tako da smo digli i mi ruke od te opcije.

Sljedeći puta kad je došao, onako uzgred, uzmemo te HP 27 i 28 što smo ih već nekoliko puta punili, ali ovaj puta napunimo ih pred korisnikom. Neka vidi koliko je to lako, brzo i jednostavno. Cijena obnove i sve ostalo je naravno po starom. No naredni puta stvari se već mijenjaju. Pita sad on : može li se kod vas nabaviti ta ista tinta za punjenje HP 27 i HP 28 kazeta. Koliko me to onda ispadne jedna takva kazeta? Napravio doma čovjek računicu evo ti njega drugi puta ali sad bi uzeo samo tintu za punjenje. I to samo crnu. Boju će i dalje puniti kod nas kod do sada.

Eto tako, bilo je to prije više godina. Od tada, onako okvirno prateći navedenog korisnika, u prošlom razdoblju potrošio je on približno nešto manje od 1000 ml Premium tinte po svakoj boji. Dolazi jednom u 2 -3 mjeseca. Jednako tako s vremenom nazove telefonom i tražeći neki savjet u vezi svog tekućeg HP Deskjet printera. Problemi i pitanja su tipa: Printer mi ne prepoznaje kazete . Ili printer mi je počeo nešto lupati. Itd. Kao što rekosmo riječ je o totalnom analfabeti za mehaniku u zrelim godinama: Nagovaramo ga da pređe na neku ozbiljniju HP platformu, ali po običaju on naće ni da čuje za tako nešto. Za njega su ovi HP Low Cost printeri zakon. Cijena im je prava bagatela. Kad ne može riješiti neki problem ili kad mu riknu HP inkjet kazeta, kad više  nisu za punjenje, više mu se isplati kupiti cijeli novi printer nego li nove glave. Uz novi printer dobije i nove glave koje može sad ponovo puniti iz početka. I to je kao što vidite sa više ili manje uspjeha hodalo je godinama.

Međutim u zadnje vrijeme nešto nam je taj korisnik loše volje. Neki vrag ne štima. A kako Adriatix ne zabada nos u tuđe poslove, što možemo, tko zna u čemu je problem."C'est la vie". Kriza je svuda uokolo.

Ali konačno se otvori, i tuži se. Kaže: uzeo sam najnoviji HP Deskjet D1640 i ne znam nešto me zaje.. Novi novcati. Isto kao i prije. Napunio kazete a nisam napravio ni 20 otisaka a već ne radi. U čemu je problem? Ne tvrdi korisnik ništa, ali u zraku se osjeća tenzija  kao da li nije možda nešto tu u pitanju našom Adriatix Premium tintom. Kaže: bacio sam  ga od muke novog novcatog u kantu za smeće.

A Adriatix će njemu: Čuješ mogao si ga donjeti nama. Baš nam treba jedan takav novi za testiranje. Imamo ti mi na lageru hrpu HP Deskjet 2459 3470 2230 i tko zna još kojih sličnih HP Deskjet modela. Mogao si dobiti neki od njih u zamjenu. U njih ti idu HP 27 28 ili HP 21 22. Dok u ove današnje printere ti idu HP 300 ili HP 900 kazete: A te nove kazete su ti prava mizerija. Nije HP blesav. Očito je doznao koliko je izgubio love kroz tvoj refil pa je napravio takve nove kazete koje se više ne daju refilirati. Barem nije to tako kao je nekada bilo. I to nije za po doma.

Znači sad bi za tebe bilo najpametnije da ti za 100 kn damo jedan od tih starih odbačenih printera. Kupiš nove HP 27 i HP 28 kazete i sve ti je kao prije. A uskoro ti dolaze i posebne prozirne Tank & Drive HP 27 i 28 kazete, posebno preuređene za refill. Ne, prznica neće ni da čuje. Skupo mu je dati 100 kn Adriatix-u za tamo neki stari otpisani printer a onaj novi je baciou u kantu Za maksimalno 280 kn do nedavno je od HP a dobio novi printer + novi trafo + nove glave + CD sa daiverima a možda i kakav snop papira pride. Sve lijepo upakirano.

Prođe tako opet par tjedana, i vratili sa na početak. Gunđa on. Nešto je mrzovoljan, a ne znaš što ga muči. Teško mu je dati tih 100 kn za stari printer. No tjedan- dva kasnije ipak pristaje.

Uz malo povuci potegni, Došao on u servis sa snopom originalnih HP CD -a sa draiverima: Naime, neće on skidati draivere sa Interneta ( ili neće priznati da to ne zna) te traži da mu damo baš onaj model HP Dekjeta za koji on već ima CD-e. I tako sparili jedno sa drugim i konačno jedan prastari HP 3420 našao svog novog udomitelja.

I da završimo ovaj dio priče. Evo ti njega prije par dana po novo sljedovanje Adriatix Premium tinte. Pitamo ga kako radi taj naš stari HP DeskJet 3420. Ma super. Neusporedivo. Preporođen sam. Čuj ( vidi on tamo na polici još jedan isti takav HP Deskjet 3425), čuj daj mi ga spremi negdje za kasnije. Ma nema problema imamo mi tih HP Deskjet koliko hoćeš. Ma ni govora. Spremi mi baš taj model. Isti takav mi je bio i onaj prvi HP. Ovi novi su svi jedno veliko sr... U čemu je razlika ? Šuti malo korisnik, pa onda kao dječarac sa SJAJEM U OČIMA što je dobio ponovo neprežaljenu igračku prizna: Pa u broju otisaka. Naravno. Što uopće pitaš?

Eto samo toliko. A vi možete vjerovati ili ne vjerovati u ovu priču. Vaša stvar. Ali priča je 100% autentična i istinita. Zato obavezno morate kupovati najnoviju HP inkjet igračke te stare bacite. Bit će ih više za ovakve penzionere.

No ovo je samo I dio cijele problematike.Naime nemojte misliti da u HP-u sjede sve sami blesani i da to nisu maheri u svom fahu. Tako da danas više ova HP Deskjet 3420 opcija ne drži vodu. Ni za penzionere. Naime pogledajte si malo ova dva priloga, HP B&W kazete & HP Kolor kazete, pa će vam biti jasno da je HP promijenio ploču. Sad i za stare otpisane printere sa HP 27 HP 28 ili HP 21 i HP 22 kazetama, kazete   više nisu jednake konstrukcije  kao prije.  Definitivno po ovom  pitanju prelazimo na novokomponirani robovlasnički sistem. Nova verzija  ovih  HP kazeta izvana izgleda jednako kao i stara verzija, ali iznutra imaju sigurnosne pregrade, kao i nove HP 300 & 900, kako ih naši penzioneri ili naš dugogodišnji poznanik više ne bi mogli lako i uspkešno puniti. Znači crno vam se piše.

Ali nije sve tako crno kako izgleda. Za to se je po običaj pobrinuo Adriatix i na naše tržište kao ekskluzivu dobavio HP Tank & Drive kazete. Znači ukoliko trebate novi printer a ne želite uzeti neki od Adriatix Paketa sa HP Deskjet veteranima + Colibri Tank & Drive HP kazetama, evo vam jedne dobre preporuke.

Potražite po trgovinama ima li još negdje koji HP Deskjet inkjet što troši HP 27 i 28 ili HP 21 i 22 tinte. Izvadite te tinte iz novog printera i prodajte ih nekom pametnjakoviću što će biti sav sretan što je povoljno dobio origigi HP tinte. Zatim zamalo za te iste novce uzmete jedan Colibri Tank & Drive paket sa kompatibilnim HP 26 & HP 27 kazetama za samopunjenje + Colibri HP tinta. Naravno u tom paketu dobijete posve nove, prazne i nikad nadopunjavane HP 27 i HP 28 kazete + 200 ml tinte. Znači zamalo za iste novce napravili ste zamjenu: nove kazete zamjenili ste za  nove kazete, te HP OEM tintu ( 4 + 8 ml) za 200 ml Colibri tinte za HP..

Što mislite o toj varijanti. Isplati li vam se tada ponovo izvući neki prastari HP Deskjet 3420 iz pepela.

Ili u prijevodu: prije nabave nekog pisača dobro razmislite sa kime ćete dugoročno surađivati.

 

 

Nije loš biznis zar ne. Samo je pitanje za koga.

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514
Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.