Purgati Adriatix Trans Epson C68

 

 

 

Colibri Trajne kazete
za Epson C68 & Comp.


Ukoliko ste nabavili neki Epson inkjet printer ili Epson Multi Funkcijski uređaj sigurno ste se nemilo začudili kad ste čuli koliko vas dođe zamjena seta kazeta sa tintom. U prosjeku cijena za OEM kazete kreće se oko 70 kn/boji. Pomnožite li to sa 4, cijela priča vas bi došla oko 280 kn. Uzmete li da vas novi Epson D68 dođe cca 580 kn a Epson DX 4250 cca 680 kn, zamalo 50% tog iznosa dođe vas zamjena tinti.

Naravno, možemo vam ponuditi kao alternativu i zamjenske kazete za Epson D68/DX4250 i slične Epson inkjet uređaje. Međutim ovom prilikom željeli bi vam skrenuti pozornost na jedno još praktičnije rješenje. Radi se o Colibri trajnim Easy Refil kazetama. Razlika između Colibri Trajnih Easy Refil kazeta za Epson i standardnih zamjenskih kazeta je u više faktora. Naime zamjenske kazete za Epson inkjet pisače, kao i mnoge druge zamjenske kazete za Epson, drugih proizvođača, kao moderator koji sprečava tinti da ne iscuri iz kazete dijelom su ispunjene sa spužvicom. Istina i Epson je godinama radio inkjet kazete na istom principu, međutim nova generacija Epson inkjet kazeta su bez spužvice. One su već napravljene po principu srednjeg uha i tlakovi uravnoteženi membranom. Znači takve kazete su osjetno kompliciranije u konstrukciji od onih sa spužvicom, a time i skuplje za proizvodnju.

U čemu je prednost kazeta bez spužvice? Osnovna prednost takvih kazeta je što nisu toliko podložne starenju. Naime ukoliko ste ikad malo protrljali ili protresli neku staru spužvu, neminovno ste zapazili kako se spužvica trusi i pretvara u prašinu. Ista stvar se događa spužvici u zamjenskim kazetama. Tim više što se kod takvih kazeta nastoji postići što bolji odnos dobivenog prema cijeni. A podaci tipa : datum proizvodnje, rok trajanja i vrsta spužvice su čista utopija. Sa druge strane spužvica kao medij uvijek zadržava određenu količinu ne iskorištene tinte. Jednako tako spužvica se ponaša kao jedna vrst kapilarnog separatora. Zamislite si funkciju, kako funkcionira bubreg, te nije rijetkost da takve kazete ukoliko se dugo ne troše, pri kraju kapaciteta, ne začepe sapnice. U stvari sapnice se ne začepe već ih zaguši gustoća tinte. Ista pojava samo drugi uzrok. Dok kazete koje nemaju spužvicu, sapnice primaju cijelo vrijeme tintu jednolike gustoće. Isto tako, tada je znatno lakše predvidjeti i uskladiti kapacitet kazete prema kapacitetu CHIP-a na kazeti. Nažalost na pitanje dali neka zamjenska kazeta u sebi ima ili nema spužvicu kao moderator, definitivno ne moćete dobiti odgovor od vašeg omiljenog trgovca. Jer gdje bi došao svaki trgovac kad bi sam za svaki proizvod sa police napravio takvo ispitivanje. Upravo zbog toga Adriatix vam nudi Colibri Trajne Easay Refil kazete za Epson, koje su izrađene iz prozirne plastike. Lako možete provjeriti da u kazeti nema nikakvih spužvica. Jednako tako za oko će vam zapasti i dva otvora. Jedan je ulaz za tintu a drugi ulaz za zrak. Pored toga na kazetama je ugrađen i ARC CHIP (Automatic Reset Chip).

Koja je prednost ARC CHIP-a? Jednostavno kazete sa ARC CHIP-om ne trebate resetirati. Znači Reseter vam je nepotreban. Opet ušteda. Jednostavno čim ugasite i upalite printer Epson Ink Status Monitor ponovo pokazuje nivo tinte 100 % Full . Međutim kako su kazete 100% prozirne i nemaju spužvice, vizuelno je vrlo lako kontrolirati nivo tinte u kazeti.

Za razliku od standardnih kazeta sa spužvicom, ovdje više nema glavobolje sa refilom i zaostalim zrakom. Naime ukoliko ste nekad imali neki Epson printer, možda ste znali a možda i niste, da jednom uloženu kazetu, više ne smijete vračati u ležište, kad ste je jednom uložili. Zašto? Zato što spužvica u djelomično istrošenim kazetama sa spužvicom, čim se izvadi, usisa zrak na dosjedu. Priroda kaže: Uravnotežite se tlakovi. I sad kad ponovo uložite takvu kazetu, muka je živa iz sisati taj zrak. Zamislite si zrak u sistemu za kočnice. Naravno kod Adriatix Easy Refill kazeta, sve se vidi. Nema igre skrivača i svaki zaostali mjehurić zraka po potrebi preventivno možete lako izvući. Sa druge strane Adriatix Easy Refil kazete ne trebate ni vaditi iz ležišta. Dovoljno je skinuti poklopac sa otvora za tintu na kazeti i oprezno uliti tintu dok je ona u samom pisaču. Time niste prekinuli dotok tinte u glavu i imate neku vrstu MINI CISS sistema. Ukoliko znate da u Adriatix Easay Refill kazete stane cca 20 ml tinte !!!!! tim bolje za vas. Standardni Adriatix CISS (Continuos Ink Supply System) isporučuje se sa tankovima od 40/ 60 ili 80 ml. Znači velika inicijalna investicija i za sistem i za tintu što mora biti statički u sistemu. Opet plus za Adriatix Easy Refil kazete za Epson.

Nakon svega nemilo smo se iznenadili kad smo napravili sljedeći test: Naime na Adriatix Easy Refill kazete umjesto ARC CHIP-a stavili smo resetiran CHIP sa OEM Epson kazete. Zatim smo štampali isključivo tu boju sve dok CHIP nije rekao >>Zamjeni kazetu. 0 % tinte u kazeti<<. Isti test smo ponovili i sa resetiranim CHIP -om sa neke zamjenske kazete. Rezultate i podatak koliko je tinte bilo utrošeno lako možete vidjeti iz priloženih fotografija. Razlika je jedino što je u jednom slučaju CHIP bio JEDAN puta RESET -iran, A u drugom DVA puta. !!!!!!

Nažalost Colibri Trajne Easy Refil kazete za Epson možete dobiti jedino u kompletu sa Adriatix Refil tintom. Cijena je = 348 kn + PDV za komplet ili = 86 kn + PDV / boji. Što je izuzetno povoljno i praktično s obzirom na gore opisane prednosti. Uzmemo li da za istu cijenu što bi dali za jednu OEM kazetu ovdje dobijemo 5 X veći opseg štampe i autonomiju i uštedu od cca 200 kn za Adriatix Reseter


Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.