Adriatix Kaširanje

 

 

Adriatix Toner
za KAŠIRANJE 500 750 gr/m2
NO PROBLEM

 

Što je to Adriatix Toner za KAŠIRANJE? Jednostavno, to vam je toner za laserski printer. Kako i svaki drugi toner stavite ga u vaš laserski printer i otisnete ono što želite. Međutim istovremeno to nije isti toner kao i neki drugi zamjenski toner. Zašto? Zato jer normalan toner za vaš laserski printer komponiran je tako da pored kvalitetnog tekstualnog otiska dobijete i što bolje fotografije. I sad, pošto želite da vam se na fotografijama vide što blaži prelazi i detalji, receptura takvog tonera je prilagođena tom zahtjevu.

I zašto je onda Adriatix Toner za Kaširanje toliko poseban? Poseban je po tome što uz isto statičko nabijanje papira na papir prianja osjetno deblji sloj tonera. Recimo, zamislite da otisnete na glatkom i sjajnom papiru isti tekst sa Standardnim tonerom i Adriatix Tonerom za kaširanje. i  pređete rukom preko otiska. Odmah ćete uočiti razliku. Standardni otisak bit će neprimjetan dok ovaj drugi otisak osjećate pod prstima zamalo kao Braillevo pismo. Nismo ga još ponudili slabovidim osobama na čitanje jer za to imamo jednu drugu tehnologiju, ali ne bi se začudili da bi ovaj Adriatix Toner za Kaširanje mogao poslužiti i za tu svrhu.

A čemu onda služi taj Adriatix Toner za kaširanje? Pa naravno za kaširanje više listova papira u jedan list.

I kako to funkcionira? Opet jednostavno. Uzmete datoteku za kaširanje koji ste dobili uz vaš Adriatix Toner za kaširanje. Imate više tipova datoteka A tip B tip i C tip i stavite u vaš printer >Kunstdruck< papir 200 ili 250 gr. I otisnete željeni broj otisaka s ovim predloškom za kaširanje. Nakon toga uzmete taj isti list papira na kojem ste otisnuli predložak iz datoteke za kaširanje, stavite ga u neki inkjet printer i otisnete na drugoj strani željeni motiv koji želite kaširati.

I to je to.

Stavite vaš otisak ne neku podlogu, i sve skupa u termo prešu ili propustite kroz plastifikator. Gotovo. Dobili ste kaširan print na daleko debljoj podlozi koja definitivno ne bi prošla ni kroz jedan poznati printer.

I konačno za koje printere imate taj Vaš Adriatix Toner za kaširanje? Nažalost kako cijeli postupak zahtjeva verifikaciju. Odnosno kompoziciju tonera koja odgovara mehanici i elektronici laserskog uređaja, i ne želimo da se pojave neželjene manifestacije u navedenom uređaju, Adriatix Toner za kaširanje nudi se jedino za laserske printere u koje pristaju HP 13 i HP 15 toneri.

Hm Hm. A ja nemam takav laserski printer, a baš mi se sviđa ovaj vaš koncept kaširanja laserskim tonerom. Nema problema. Upravo zbog navedene pogodnosti navedenih uređaja nabavili smo određenu zalihu istih i možete ih dobiti u paketu s Adriatix tonerom za kaširanje.

Odlično. A koliko košta samo taj Adriatix Toner za kaširanje i za koliko otisaka? Cijena je izuzetno povoljna == 200 kn + PDV, tako da vas jedan kaširan papir dođe cca 10 - 40 lipa, ovisno o tome koji tip predloška za kaširanje koristite,. A tip, B tip ili C tip.

IImam još jedno pritanje. Zašto mora biti baš inkjet za završni tisak? Ja imam dobar kolor laserski printer. Mogu li na njemu raditi doradu? E, ne može. A zašto? Zato jer ukoliko tiskate na kolor laseru na papiru koji je već prošao kroz drugi laserski printer i nanijeli ste toner kao ljepilo, taj toner za kaširanje će se rastopiti ponovo u vašem laseru i budući da nije prilagođen mehanici vašeg printera ubrzo će doći do zaglavljivanja papira u fjuzeru. Ista stvar vam je ukoliko prvo otisnete predložak na vašem kolor laseru i pokušate nanijeti pozadinu za kaširanje na ovom HP laserjet printeru uz Adriatix Tonerom za kaširanje. Znači možete isprobati taj postupak. Možda radi a možda i ne rad u kombinaciji vaša dva lasera. Sve je to ovisno o previše parametara pa vam zato savjetujemo da doradu radite na adekvatnom inkjetu. Odnosno, nema problema ukoliko je otisak prvo otisnut na inkejtu pa ga propustite kroz neki laser sa tonerom za kaširanje.

Naravno postoji i druge mogućnosti i finese koje se iz razumljivih razloga ne publiciraju na internetu. Zato vam savjetujemo da nas posjetite ili zatražite probne uzorke

U međuvremenu napravili smo jedan test. Uzeli smo 4 uzorka.
1. Uzorak == CR 80 ID plastična kartica
2. Uzorak == Vizit karta na 250 gr/m2 papiru
3. Uzorak == Kaširana vizit karta na 250 + 250 gr/m2 == 500 gr/ m2
4. Uzorak == Kaširana vVizit karta na 250 + 250 + 250 gr/ m2 ==750 gr/ m2

i opteretili ih sa kovanicama 2* 5 kn + 5* 2 kn + 15* 1 kn. Deformaciju tog opterćenja i razliku najbolje možete zapaziti na sljedećim fotografijama:


hit counter


Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 , 368 0512, 368 0513, 368 0514.
363 16 53
Mobil: 098/911- 0640

E mail::

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.