Adriatix Industrial DTG

 

 

Adriatix INDUSTRIAL DTG

Što je to Adriatix Industrial DTG.

To je inkjet uređaj što za razliku od standardnih inkjet printera može štampati direktno na razne materijale. Znači uzmete odgovarajući adapter ili podlogu, stavite ga na pomičnu ploču ovog DTG uređaja i direktno otisnete vaš željeni motiv.

Po čemu je onda taj uređaj industrijski!?

Pa po tome što koristi provjerenu HP TIJ 2.5 inkjet tehnologiju, koja je široko zastupljenu u više industrijskih uređaja za označavanje ambalaže i proizvoda. Za razliku od drugih specijaliziranih i skupih sličnih uređaja ovdje jednostavno zamjenom jedne kazete po HP TIJ 2.5 standardu u trenu adaptirate vaš uređaj za neku specijalnu aplikaciju. Pogledajte si malo više i malo bolje koje su sve mogućnosti takve HP TIJ 2.5 tehnologije.

HP Special printing systems

HP Labels VIDEO

HP TIJ 2.5 technology

HP 45SI Solvent VIDEO

HP 45 POLYMER VIDEO

Pored toga zamjenom HP TIJ 2.5 kazete za označavanje proizvoda sa istom takvom specijalnom kazetom ali napunjenom sa prehrambenom tintom, dobili smo uređaj za označavanje jaja. Isti uređaj samo je u njemu druga kazeta za označavanje.

Keksi i kolačići

Kao sljedeći korak možemo ukoliko i crnu kazetu i kolor kazetu zamijenimo sa kazetama sa prehrambenim tintama u trenu uz promjenu i prikladnog držača dobijemo DTG uređaj za direktan tisak na torte, kolače . Kekse ili bijelu čokoladu. Još jedna specifična aplikacija gdje slični uređaji koštaju cijelo bogatstvo.

T Shirt

Isto tako ukoliko instaliramo podlogu za majice ovaj Adriatix Industrial DTG printer uz prikladne ili jeftine zamjenske kazete postaje klasičan DTG uređaj za tisak na T majice. Kad se kazete isprazne možete ih puniti sa adekvatnom reaktivnom tintom za tekstil. A kad vas kvaliteta otiska ne zadovoljava ugradnjom novih zamjenskih tinti dobili ste i nove glave. Kod drugih sličnih DTG uređaja zamjena glave je sve drugo doli mačji kašalj. A i uopće nije jeftina stavka.


Knjigotisak Zlatotisak

Idemo dalje. Uz ljepljivu i prozirnu tintu u istim tim kazetama, ovaj uređaj pretvaramo u uređaj za zlatotisak na koricama za uvez. Možete tiskati direktno na gotove knjige i otisak pretvoriti u zlatan reljefan otisak

Priprema za offset

Sljedeća aplikacija je DTG print na aluminijske offset ploče. Nažalost rezolucija ili razlučivost nije tako dobra kao kod sličnih uređaja baziranih na Epsonovoj DX 5 tehnologiji. Ali uz žrtvovanje malo više vremena moguća je i rezolucija od 2400 * 1200 i format offset ploče od 330 x 483 mm.

Print na CD DVD ID CR 80

Možda to danas nije toliko zanimljivo kao nekad ali zamjenom ladice ovaj DTG uređaj u trenu pretvaramo u CD DVD Multi Print printer.. Štampate od jednom 6 – 10 CD DVD ova. Isto tako lako umjesto printabilnih CD DVD možete koristit I printabilne ID kartice. Te tiskati 25 – 50 kartica istovremeno

Na isti način umjesto CD DVD ili ID kartica možete tiskati i na razne magnete raznih dimenzija.. Detalje o postupku i prikladnoj tehnologiji dajemo na upit.

Ovaj uređaj je 100% Made in Croatia .

Dizajnirano u Adriatic inženjeringu i zadržavamo sva autorska prava po pitanju navedenog dizajna i konstrukcije. Isto tako po potrebi stalo možemo usavršavati ovaj dizajn i koncept.

Podrška i servis

Servis i rezervni dijelovi osigurani. Pazite. kad uzimate neki sličan uređaj provjerite koliko košta nova glava za taj uređaj. Ovdje su glave potrošni dio i mijenjate je po potrebi ili uz nabavu zamjenske tinte o 100 - 500 kn. Zatim morate provjeriti koliko košta elektronika ili prikladni kontroler motora za pomak ladice. Ovdje vas cijela matrična ploča zajedno sa kontolerom dođe 1000 kn. A modul za napajanje 500 kn. Jednako tako morate znati da ukoliko je neki DTG uređaj pogrešno projektiran u startu onda na njemu učestalo odlaze jedni te isti dijelovi. A vi plaćate servis i dijelove koji će zbog te neadekvatne konstrukcije ubrzo opet zakazati. Znači ne možete ga donijeti nama na servis i očekivati da se ubrzo opet neće pokvariti.

 

Dok ovdje to nije slučaj je ovaj Adriatix Industrial DTG je projektiran i napravljen od što lakših i kompozitnih materijala tako da ima što manje opterećenje na transportni sistem. Naravno zbog toga je cijeli uređaj težak 10 – 15 kg.. Dok konkurencija nudi istu stvar tešku 50 – 150 kg.

Pored ovog A3+ uređaja u ponudi imamo i više A4 DTG uređaja sličnih performansi ali po osjetno pristupačnijoj cijeni.

Koristimo razne inkjet platforme:

DTG Sublimaciju

PHOTO Dye

Eco Solvent Dye

Standard PIGMENT

DTG Polimere PIGMENT

Eco ACRYL Pigment

U kombinaciji sa Developerom u prahu 100, 130, 160, 170, 180, 200

Bijelim Developerom 100 160 180

te u ostalim bojama po zahtjevu kupca.

Kao i Zlatnim reljefnim developerom.

 

 

 

 

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 , 368 0512, 368 0513, 368 0514.
363 16 53
Mobil: 098/911- 0640

E mail::

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporućujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.

U slučaju da želite biti pravodobno informirani o drugim NOVOSTIMA iz naše ponude, preporućamo vam da se
PREDPLATITE na Adriatix NewsLetter

Možete ga poslati drugima kao savjet i

PREPORUKU

Jednako tako lako se možete


ODJAVITI

iz naše korisničke baze podataka. Zahvaljujemo na razumijevanju