hit counter

Adriatix Paintjet 1700

 

 

Adriatix PaintJet 1700

Printer za PVC naljepnice

Izrada  samoljepivih naljepnica možda nije toliko profitabilna kao nekad ali dobro je znati da se i to može danas odraditi bez neke astronomske investicije.

No idimo redom. Kako je moguće na klasičan način izraditi  kolor  samoljepivu naljepnicu otpornu na atmosferilije?

Takve naljepnice uobičajeno se izrađuju sitotiskom. Tom tehnologijom se postiže najpovoljniji odnos kvaliteta  vs cijena. Međutim isplative količine za ovu tehnologiju su takve da slobodno možete zaboraviti nekakve osobne samoljepive naljepnice.

Jednostavnije vam je to otisnuti ih na kolor laserskom ili inkjet printeru. Međutim tu ima jedan problem. Kod inkjetova problem je u tinti koja se ne prima na PVC podlogu. Ili se tinta razlijeva na standardnim inkjetovima ili otisak nije vodo postojan. Istina postoje specijalni papiri. Postoji laminacija. Ali sve to košta.

Kod kolor lasera morate koristiti specijalnu foliju koja se neće rastopiti u fjuzeru. A takve folije je teško nabaviti jer su prilično skupe. Same po sebi su krute i nisu podatne i savitljive.

Treća opcija je solventni print na PVC u. E sad imao jeftin medij  isto kao kod sitotiska ali i uređaj  koji si sigurno ne može  priuštiti svatko. Pogotovo ukoliko nemate svakodnevnog posla za tako nešto.

Naredna opcija po pristupačnosti ili nepristupačnosti je eco solventni print.  Međutim i tu morate štampati na folijama za Eco solventni print. A sami uređaji baš i nisu toliko jeftini. Te su  podložni učestalim problemima oko začepljenih mlaznica i servisiranju.

I kad sve zbrojite vračate se na staru provjerenu tehniku sitotisaka. Sve vam je tu pri ruci i jeftino jedino što morate izučiti taj zanat i nešto što su drugi apsolvirali prije i bolje od vas.

Znači u principu vam nismo rekli ništa novo. Sve vi to već dobro znate i ispekli se ovu školu na lakši ili teži način.

Međutim ne mora ta priča stvarno završiti tako.

Recimo što kažete na ovakav postupak:

 1. Uzmete standardnu Avery White sjajnu samoljepivu PVC foliju za sitotisak.

 2. Uzmete Adriatix Under Coat Sprey i  impregnirate njime vašu PVC foliju

 3. Ostavite foliju da se dobro osuši. Cca 1 sat.

 4. Ovu Foliju krep trakom učvrstite na Adriatix Transportnu foliju uz pomak od cca 100 mm kako vam transport i uvlačenje ne bi ovisio o deformaciji Avery folije. I kako bi otisak bio identično pozicioniran u sljedećem prolazu.

 5. Zatim uzmete Adriatix PrintJet 1700  inkjet printer sa CISS sistemon i  Adriatix Ecco Acryl tintom.

 6. U  postavkama za veličinu papira pod Custom napravite kompenzaciju za onih 100 mm. A i cijeli otisak u predlošku pomaknete za tih 100 mm.

 7. Postavke u draiveru stavite na Plain Paper. A za rezoluciju odaberete High.

 8. Uložite u printer Transpornu foliju sa Samoljepivom folijom i otisnete.

 9. Ukoliko radite na prozirnoj  Avery samoljepivoj foliji stavite sve skupa u jedan kontejner sa Developerom i dobro protresete.

 10. Izvadite van vaš otisak i vrućim fenom Fiksirate otisak

 11. Ukoliko je folija Avery White preskočite postupak sa Developerom. Odnosno sve ovisi o tome  želite li dobiti otisak otporan na struganje. Ovisno o tome odaberete i vrstu Developera.

 12. E sad ukoliko vas kvaliteta odnosno intenzitet boja zadovoljava pri prvom otisku napravite samo korak pod 10.

 13. A ukoliko želite intenzivniji otisak ponovo uložite transportnu košuljicu u printer i ponovite postupak 8 -11. Moguće su parcijalne kombinacije ovih koraka. Sve zavisi što želite postići. Jednako tako možete koristiti i Adriatix foliju za zlatotisak kao jedan od međukoraka.

Na jednak takav način uz odgovarajući Adriatix Transfer papir i adekvatan Developer i male adaptacije za direktan print, lako možete raditi i preslikače za tekstil, majice, svijeće, čaše, keramiku, kamen, drvo ili furnir.

Ili predložak za mirisne privjeske.

I koliko to košta:

Adriatix PaintJet 1700 + CISS + Ecco Acril tinta u CISS sistemu == 1000 kn + PDV

Adriatix Under Coat Sprey 400 ml == 60 kn + PDV

Adriatix Transportna folija == 20 kn + PDV

Adriatix Developer 100 gr == 100 kn + PDV

Avery White ili Clear + Adriatix impregnacija 10 A4 listova == 100 kn + PDV

    

Evo još nekoliko primjera transfera ili DTG na istoj ili sličnoj platformi

 

Na Aluminiju >> offset ploče Transfer na Benkovački Kamen Na Benkovačkom Kamenu uz Gumeni transfer papir

 

Zaključak:

Požurite količine su ograničene

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
4: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.