InkJet ink

InkJet Forenzičar

Postavite li kojim slučajem pitanje na neki Forum: Koju tintu koristite? Koji Ink je najbolji? Znate li kakav ćete odgovor dobiti? Recimo evo nekoliko tipičnih: Ja koristim isključivo RR Ink. Stvarno je super. Nemam nikakvih problema. Drugi će na to: Ja koristim više godina MMMJet za sa da je sve OK. Glava mi se nije nikad zaštopala a potrošio sam dvadesetak kazeta.

I sada kome vjerovati. Onom što kaže RR Ink ili onome što kaže MMMJet? Ili nekom trećem? Odgovor: ni jednom ni drugom, jer sve su vam to šibičarski sistemi. Jedan šibicar postavi ovakvo pitanje a druga dva ili tri se javljaju pod drugim imenom i navlače žrtve. Provjerena igra samo drugo pakiranje.

No kad smo već na toj temi evo nedavnog zanimljivog primjera. Došao prije neki dan jedan korisnik sa Canon iP 4000 u servis. Tuži se da mu sve ispada zeleno. Kako to? Isti problem imamo i na ovom i na još jednom Canon iP 4000. Kako to? Pitamo ga, koju tintu koristi. Pa naravno onu najbolju. Već više godina koristimo isključivo RR Ink. I nije bilo nikakvih problema. Znači sve najbolje o RR Inku. RR Ink ovo, RR Ink ono.

Napravili mi zatim test sapnica. Ono sve OK. Jest da crna Photo nešto kenjka ali to nema veze za zelen otisak. Sve su boje OK. Pitamo zatim korisnika. Vidite sve je OK, u čemu je tu problem? Pa sve mi ispada zeleno. Trebali bi napraviti čišćenje sapnica. Pa ne može biti problem u čišćenju sapnica, jer ukoliko je test sapnica OK, ništa se bitno neće dogoditi i nakon čišćenja. Sapnice su ili čiste ili zaštopane. Znači čišćenje vas košta 200 kn, a problem će i nadalje ostati isti. Vi ćete opet staviti u njega ove vaše obljubljene RR Ink kazete i ubrzo se javiti i očekivati da vam Adriatix ponovo za iste novce čisti glavu. E to tako više kod nas ne hoda. Znači ukoliko baš hoćete da vam printer radi, onda morate napraviti radikalan potez i zamijeniti tinte. Pa stavili smo nove tinte u printer. I ? I ista stvar. A koje tinte ste stavili? Pa naravno RR ink!

Bez komentara.

OK. Hajde da vidimo što nam pokazuju naši standardni Adriatix testovi. I normalno već nakon pola otisnute test stranice uočljivo je kako Magenta polako nestaje. A na drugom otisku sve je zeleno. Magenta nestala. Znači u tome je stvar. Ili je tinta suviše gusta ili kroz spužvicu ne može prolaziti očekivanom brzinom. I jedno i drugo je posljedica dugog stajanja. Naravno na tim kazetama ne postoji nešto što mi nazivamo Turbo Kanal.

Na kraju korisnik se složio sa nama i kaže: Znači taj RR Ink je stvarno SHIT. Opet krivo. Zašto? Zato jer dok taj RR Ink stigne do našeg korisnika, prvo je stajao 3 mjeseca na nekom proizvodnom skladištu u Kini. Zatim je RR Ink uzeo te kazete te ih držao 3 mjeseci u Hong Kongu dok nisu popunili nekoliko kontejnera. Nakon toga se je taj ink 3 mjeseca klatio po morima. Zatim je taj RR Ink stajao 6 mjeseci u Amsterdamu dok ga nisu podijelili lokalnim podružnicama. I na kraju tko zna koliko dugo je stajao na policama u nekoj trgovini. Znači nije kriv RR Ink. Krivac je korisnik koji misli da je RR Ink EU proizvod. A drugi krivac je veličina našeg tržišta. Odnosno kriv je mali obrt potrošnog materijala. Upravo u tome je kvaka na koju Canon Epson ili HP igraju. Mijenjaju stalno modele printera kako bi se lokalni trgovci opekli i ne bi više prodavali i držali na lageru zamjensku robu.

U cijeloj ovoj priči ima jedna druga zanimljivost. A to je da vam Adriatix nudi iste te RR Ink kazete direktno od proizvođača. Nabavljeno u bulk aranžmanu uz ekspres dostavu. Znači istu tu kazetu koja na sebi nema RR Ink oznaku kod nas dobijete 50% jeftinije. Ono što je naj bitnije, ove Adriatix Colibri kazete su svježe jer dolaze direktno od proizvođača. Nikakva peta ili šesta ruka. Znači ista RR Ink kvaliteta je 50% jeftinije i pored toga tinta nije od jučer ili prekjučer.

Opet nam ne vjerujete. Pazite Adriatix nikad ne govori nešto bez dobre provjere. Pogledajte si zato još jednom ove plave oznake upozorenja na a našim Colibri ink kazetama i RR ink kazetama. Vidite li neku razliku ??

Možete razlikovati Adriatix Colibri kazete za Canon iP 4600 od ovih drugih za Canon iP 4000?

Zaključak:
Nitko vam ne brani da plaćate maglu ukoliko vam je do toga stalo. No Adriatix će vam ipak kao dodatak bez magle prodati još jedan trik gratis. Ove naše Colibri kazete pašu i u Canon iP 4000 i u Canon 4300 i u Canon iP 4500 i u Canon iP 4600. Opet ne vjerujete. Pogledajte još jednom.


Vidite li oznake Ci221 i C3e. kao i test sapnica?? Znači bolje je staviti u vaš printer nove i svježe kazete sa nešto manje tinte nego li dati 200 kn za čišćenje.

Inače ove Colibri zamjenske Ci221 kazete koje smo koristili u konkretnom primjeru, možete potražiti kod nas. Kao i tintu u istoj kvaliteti.

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.