InkJet ISKUSTVO _Lexmark E120

 

 

Lexmark E120

 

Lexmark E120, laserski printer koji vam sigurno nije promakao ukoliko ste tražili printer što neće zauzimati puno prostora i sjesti vam svom svojom težinom na kreditnu karticu. Ali kad pogledate na kutiju i kad vidite da tamo piše Made in Republic of China, nemalo se iznenadite i zamislite. I postavite si pitanje: Vrijedi li što taj printer? Jeli se kvari ? Koliki mu je životni vijek?

E upravo iz te pozicije želimo reći nekoliko riječi. Naime kao su danas laserski printeri postali toliko jeftini zamalo da koštaju koliko i novi toner, sudbina takvih printera je vrlo neizvjesna.

Stjecajem okolnosti u našem servisu završilo je nekoliko takvih Lexmark E120. Znači imamo na raspolaganju uspoređivati 4 Lexmark E120 različitog historijata i porijekla. Te lako možemo ocijeniti razlike i mane.
Ono što odmah upada u oči je da sva 4 printera izvana izgledaju jednako.Kao jaje jajetu. Posebno je važno napomenuti, gledano iz ove perspektive, je da su svi ovi printeri i nadalje kompletni. Naime to često nije slučaj ukoliko naiđete na neki HP ili Canon OKI itd, isto iz otpisa. Uvijek će vam nedostajati nekakav poklopac ili ladica i zagorčavati život. A ovdje sve na broju kompaktno bez obzira koliko je koji od njih odradio.

Primjer A printer je novi novcati. I nije otisnuo ni 10 -20 otisaka. Služio samo za testiranje CHIP ova.

B primjer smo dobili iz rashoda. Korisnik potrošio prvi toner i gotovo. Kupuje novi toner sa novim printerom. Ovaj B primjer napravio nekih 800 - 900 otisaka. Znači opet zamalo novi printer.

Primjerak C, opet printer iz rashoda . Ovaj je napravio nekih 20 - 23 K otisaka i prestao je sa radom. Naravno zbog toga je završio u rashodu. Pregledom moramo konstatirati da je printer kao printer potpuno ispravan osim što je OPC odradio svoju kvoti. Svijetli indikacija i printer ne želi raditi i traži zamjenu OPC a. Međutim kad testiramo taj isti OPC na drugom uređaju, ovaj nakon 20 - 23 K otisaka ima posve prihvatljiv otisak. Na OPC u nema oštećenja. Znači lako bi još izdržao 2 -3 punjenja tonera. I ovaj printer otpisan bez razloga.

Četvrti D primjer. Printer došao na servis. Uzrok loš otisak. Znači nužno je zamijeniti OPC. Stvarno problematična investicija. Korisnik se složio sa zamjenom OPC ali nikad nije došao po printer. Opet znači jedan Lexmark E120N iz otpisa. Ovaj se još nje ni zaglavio i ima nekih 21 000 otisaka.

Zaključak: od ovih 4 ABCD uređaja svi su ispravni, jedino treba uzeti novi toner ili zamijeniti OPC bubanj. Govori li vam ovo nešto kvaliteti samih uređaja?

E sad kao stoji stvar po tom pitanju.. Ponukani navedenim iskustvom Adriatix se je potrudio ponuditi svojim korisnicima nekoliko rješenja. Naravno uz uštedu od 50% pa i više.

No idemo redom.

  1. Možete nabaviti kod nas i nove tonere za Lexmark E120. Cijena je uobičajena.
  2. Nakon toga možemo vam ponuditi Adriatix zamjenske tonere. Povrat tonera nije nužan ali u tom slučaju naplaćujemo penale od 10%.
  3. Preporučamo vam mogućnost zamjene Puno za Prazno: S tim da imate tri opcije: Zamjena sa CHIP om. Zamjena sa resetabilnim CHIP om. Zamjena sa starim CHIP om. Svaka od ovih opcija ima svojih prednosti i mana. Mane su uglavnom financijske prirode.
  4. Možda će nekoga zanimati opcija za samo punjenje. U tom slučaju možemo vam ponuditi paket za 3 punjenja, cijene u visini jednog novog tonera.
  5. I kao zadnje imamo mogućnost opet 50% jeftinije servisirati i zamijeniti bubanj na vašoj OPC jedinici.

Opcija u izobilju i za svačiji džep. Znači ukoliko naletite na neki Lexmark E120 iz rashoda sigurno nećete pogriješiti ukoliko ga uzmete i obratite se u Adriatix na punjenje.

Lexmark E120 Brošura

Kutija & Review

Instalacija

Povrat na ISKUSTVO

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.