InkJet ISKUSTVO _Epson EPL 6200

 

 

Epson EPL 6200

 

Tražite pouzdan i jeftin laserski printer? Ništa lakše. Navratite u obližnji shoping centar i birajte. Police su pune jeftinih laserskih printera.

Ali koji od njih odabrati a da kasnije ne lupate glavom o zid? Naime u tom obilju ponude kupac često zaboravi da je sa vremena na vrijeme svog ljubimca nužno i prehranjivat. Normalno, danas je sve na svojem mjestu po tom pitanju, međutim pitanje je kako će biti sutra kad baš taj model laserskog printera više ne bude u žiži interesa.

Upravo zbog toga korisnici se odlučuju na soluciju u koju vjeruju da će biti dominantna i u buduće. Te neopravdano zapostavljaju neke druge modele printera. Možda sa pravom a vrlo lako pogrešno.

Jedan od takvih je i Epson EPL 6200L.
Što možemo reći o tom printeru? Konkretno ga nismo isprobali, pa vam odje na kraju izdvajamo nekoliko zanimlivih članaka, ali smo imali priliku susresti se sa njegovim prethodnicima. Drugim laserskim printerima iz iste obitelji. Kako Adriatix prvenstveno zanima problematika vezana uz tonere, o njemu vam možemo sve reći iz te naše perspektive.

Odnosno da skratimo, ukoliko uzmete ovaj laserski printer Adriatix vam osigurava najpovoljniju opciju za nabavu- obnovu tonera. U principu punjenje tonera je povoljnije za nekih 25% od sličnog HP LaserJet 1005 laserskog printera uz dodatni kapacitet od 1000 otisaka. Znači 2000 vs 3000 otisaka. Upravo gledano iz te pozicije smatramo da je šteta ne obratiti pozornost i na ovu opciju.

Sa druge strane gledamo li iz pozicije iskustva, možemo vam napomenuti da imamo jednog korisnika iz Samobora što ima dalekog prethodnika od ovog Epsona EPL 6200. Neka Minolta 1100 ili tako nešto. Počeo je kod nas puniti tonere prije nekih 5-6 godina i nikako da nam se skine sa vrata. Uporno dolazi svakih 5 -6 mjeseci i nikako da taj laser ispusti dušu. Ima 2-3 kazete i svaka od nih je već 5-6 puta punjena. Stvar je izuzetno zanimljiva jer inače je vrlo mala zastupljenost printera baziranih na ovoj mehanici. I korisnici ih vrlo brzo napuštaju jer su toneri skupi i danas teško dobavljivi. Upravo zbog toga smo bili i skeptični po pitanju podrške za ove printere. Tek stjecajem okolnosti nabavili smo prvu količinu od 10 kg tonera posebno za takvu mehaniku. >>Ne smiješ iznevjeriti poznanika << a on je ubrzo prešao na HP a. No praksa je opovrgla našu sumnjičavost. Drugim riječima za uspjeh u poslu potrebna su dva partnera.

No vratimo se ovom Epsonu. Jednako kao kod one Minolte, smuljamo da ćete još negdje kod nas imati priliku puniti tonere za Epson EPL 6200. Odnosno priča je vrlo slična. Naravno ukoliko vas zanima. Opet stjecajem okolnosti jedna je firma u kompenzaciji dobila određenu količinu laserskih printera iste mehanike. Opet neka Minolta. I kao obično pokazalo se je da su im toneri enormno skupi. Te su se obratili nama za pomoć. Međutim ponovno se pokazalo da smo u tom pogledu nemoćni. Naime ukoliko nemate poznatog potrošača onda ni ne držite sve što vam treba za neki model laserskog printera. Naravno na kazetama su ugrađeni CHIP ovi. I nakon što se isprazni CHIP, ni makac. Bez zamjene CHIP ova možete se slikati. Kad se to riješilo, kasnije se pokazalo da ukoliko želite optimalnu kvalitetu u kazete ide toner posve nove receptore koji uopće nije jeftin. I opet bez novog specijalnog tonera, možete se slikati.

Međutim Adriatix ne bi bio Adriatix da nismo riješili sve te probleme i zato danas slobodno možemo reći ukoliko nabavite ovaj laser, slobodno se možete osloniti na našu uslugu punjenja tonera za Epson EPL 6200. Kvaliteta je jednaka originalu. Zacrnjene je veće nego li kod HP a. Količina otisaka je 50% veća uz 25% manju cijenu. Sve su to finese koje ne vidi običan kupac i ne znači da gledano iz nekog drugog ugla gledanja, da neki drugi laser nije možda bolje rješenje. Naravno o nekom drugom modelu konzultirajte neku drugu našu stranicu.
Želimo vam samo skrenuti pozornost da ukoliko ste nabavili Epson EPL 6200 ili neki drugi laser možete računati na nas. Da Epson EPL 6200 gledano dugoročno, nije loš odabir.

I samo da ne zaboravimo ukoliko nekoga zanima prema dogovoru, ovaj Epson EPL 6200 lako možemo pretvoriti u sublimacijski jednobojni kolor laser. Znači možete raditi jednobojan transfer preko običnog papira na T- shirt majice keramiku i sl. Ili možda u neki drugi jednobojni kolor laser. Ne pitajte to za HP. Takva mogućnost za HP ne postoji. Samo toliko da se ne zaboravi.

Epson EPL 6200 Prospekt

Kutija

Review

 

Povrat na ISKUSTVO

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.