InkJet Ropstvo

 

 

 

Vidite li ovih 9 HP inkjet kazeta. Jasno da vidite. Izgledaju li vam slične kao jaje jajetu? Jedina razlika je u etiketi ili boji poklonca. Naravno.

Pogledajmo ih i sa druge strane. Ista stvar. Možete li prepoznati koja je koja. Odnosno koja od njih odgovara za vaš HP inkjet pisač. Pa naravno da ne možete. Normalno, ništa novog na ovom svijetu. Kako ?

Pa lijepo i jednostavno. Jeste li kad bili na nekoj tržnici rabljenih vozila? Sigurno jeste.  Onda  vam najvjerojatnije nije promakla jedna popratna pojava. A to je gužva ljudi uz jednu klasičnu šibićarsku namještaljku na podu.. Naime igrač vrti tri kutije od šibica a vi morate pogoditi ispod koje se nalazi kuglica. I što mislite kolike su vam šanse za dobitak ?

Istina ovdje imamo malo više "kutijica" i u svakoj od njih je nekakav zgoditak u obliku tinte. U svih tih 9 slučaja ulog vam je isti. Recimo 100 kn. Istina nije baš ravno 100 kn jer svaka od njih košta ponešto različito. Ali ukoliko koristite Adriatix servis za obnavljanje inkjet kazeta, onda  obnova svake od ovih 9 HP ink jet kazeta vam je jednaka. Bez obzira koju od njih uzeli. I iznosi ravno 100 kn. Sa druge strane ukoliko se odlučite za HP original tintu, uz malo truda lako ćete proniči nekog trgovca što će vas ubijediti kako vam je najbolje da kod njega ostavite tih 100 kn. I naravno tko je sad lud da  za iste novce koristi usluge Adriatix Servisa za obnovu tinti i tonera kad za to može dobiti origigi HP kazetu. Jasno? Znači da zaključimo: Adriatix Servis vam je nekakvo prevarantsko društvo što gleda samo kako da vam za istu stvar  izvuče vaše teško zarađene novce. Jasno da jasnije ne može biti. I sad reći ćete ljutito: Kakve to ima veze sa onim šibičarima sa buvljaka.?

E tu smo vas čekali. Sjećate se, šibičar nikad ne gubi. Zato i u ovom slučaju naš je inkjet šibičar  ispod  samo jedne  kutijice sakrio dobitak. U svim ostalim slučajevima gubite. Želite li možda platiti tih  100 kn kako bi saznali gdje se krije ta naša šibičarska kuglica ? Ne ne želim. Nema veze, jer Adriatix nije zlopamtilo.  Eto dižemo vam gratis ove inkjet kutijice.

 

Izvolite. Poklopci su skinuti. I što sada? Gdje je ovdje ta skrivena kuglica? Nešto se vidi  ali ne suviše. Zar ne? Recimo lijepo se  vidi  da gledano sa lijeva, treća i četvrta kazeta imaju istu oznaku, tip HP 22,  ali imaju isto tako posve različite unutrašnjosti. Kod osme i devete kazete konstrukcija je jednaka. Ali  gdje je ta čuvena kuglica?

Evo je, Kuglica iz ove HP šibičarske igre bila ispod prve kutijice u nizu. Vidite li koliko je spužvica natopljena tintom do vrha. Pažnja.. Obratite pažnju, prva i druga kutijica potpuno su identične. I po  veličini spužvice i po svemu ostalom. Razlika je jedino u isporučenoj količini tinte. Naravno jedna i druga su tip HP 57. Jedno se razlikuju po malom slovu "A" i "G" u ekstenziji kodnog broja. Kao i natpisu  SMALL.  Međutim kad vi kupujete taj tip HP 57 tko još tu gleda na neku oznaku"A" ili "G" što je možete učitati jedino sa povećalom.. To uopće nije ni bino kad za ovih  svojih 100 kn dobijem origgi HP tintu. I kad tamo ne moram ostaviti svoje novce tamo u nekakvom prevarantskom Adriatix Servisu za obnavljanje tinti tonera. Kojeg li zadovoljstva u šopingu. Zar ne?

Znači na vama je odluka dali ćete vaših 100 kn dati za OEM HP 57 desnu ili za lijevu Adriatix HP 57 inkjet kazetu. Ne zaboravite, jedna i druga kazeta vas dođu jednako.

U principu može i obnova 50% jeftinije od te cijene.

Samo pazite tad u oba slučaja dobijete jednaku količinu tinte. A to vam je 1/4 ili 1/8 full kapaciteta. A koliko vam se to isplati procijenite sami. Zato dobro razmislile zašto i sa kojih pozicija  će vam netko tvrditi da je desna opcija bolja od lijeve. Možda odgovor leži u općem mentalitetu i trendu ka općem šibičarenju.

Ovu temu mogli bi još razglabati u nedogled. Ukoliko vas zanima, pogledajte si kako ista stvar stoji sa HP B&W kazetama.

Pazite nemojte misliti da je ovo nekakva negativistička preporuka  za HP inkjet  pisače. Čak naprotiv. Mišljenja smo da je odabir i nabava nekog HP inkjeta može biti vrlo dobar i isplativ potez. Samo pitanje je  samo želite li učestvovati u ovoj igri šibičarenja, Odnosno jeste li joj dorasli. I nemojte misliti da su kod nekog drugog proizvođača inkjet i laserskih printera stvari po ovom pitanju postavljene drukčije. Malo sutra.

Kao dodatak za kraj, pogledajte  si ponovo prethodnu sliku. Lijepo se vidi da druga kazeta po redu ima "G" kao ekstenziju u serijskom broju. A  treća ekstenziju "A".  Obratite pažnju kako je količina isporučene tinte je zamalo jednaka i za "A" i za "G" klasu. Kazete tipa HP 57 i HP 28 su opet identične i kompatibilne su za neke HP printere.  Znači totalna konfuzija. Ni sam HP ne zna što radi, a kamo bi se vi kao potrošač mogli u svemu tome snalazili, pored svojih stotinu drugih svakodnevnih problema i sličnih smicalica.

Jednako  moramo vam naglasiti da su za ove fotografije uzeli sve same original HP kazete. I ni jedna od njih još nije bila obnavljana. Kao i činjenicu da se ni zamjenske kazete po tom istom pitanju ne razlikuju bitno od HP a. Odnosno što mislite,  dali tamo vaš neki omiljeni trgovac u nekom šoping centru među svim onim izlošcima na policama ima pojma o tome gdje i u kojoj izloženoj kutijici se krije pobitna kuglica.

Zaključak: igra je tako postavljena da vi kao prosječan korisnik jednostavno nemate šanse izvući dobitak.

I stvarno na kraju, može jedno pitanje? Ali stvarno ozbiljno?. Naravno da može. A i do sada smo bili savršeno ozbiljni.. Možete li vi u Adriatix Servisu iz ovih "G" ili "E" klase kazeta, napraviti "A" klasu. Naravno da možemo. Znači odgovor je potvrdan. Sve ove gore kazete mogu biti napunjene na jednak kapacitet kao prva lijeva kazeta u nizu. Kod nas svaka kutijica dobiva. Kod HP a to nikad neznatne. Pogledajte si malo ove tri gornje HP princeze. U svakoj druga količina tinte a sve nose oznaku "E". Ukoliko želite sami puniti vaše kazete možemo vam ponuditi posebne prozirne kazete sa samopunjenje, koje odgovaraju istom kapacitetu tipa HP 57. Ili možda kao naj jeftiniju opciju preporučili bi vam EccO Refill Setove za obnovu HP inkjet kazeta.

I zapamtite dobro: sve vam to osigurava jedno te isto
"prevarantsko društvo".

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.