tumblr hit counter
InkJet Ropstvo

 

 

Vidite li ove dvije HP inkjet kazeta. Jasno da vidite. Izgledaju li vam slične kao jaje jajetu? I etikete i serijski brojevi su isti. Zar ne? Naravno. Vidite onu oznaku za kapacitet "A" ?

Pogledajmo iste te dvije kazete bez poklopca. E sad su se stvari malo promijenile. Ali još ne znamo koliko je stvarno tinte bilo nekoj od njih.

Lijepo i jednostavno. Sad više ni to nije tajna. Znači i u jednom i drugom slučaju dobili ste podjednako tinte. Očito i odlično. Onda u čemu je kvaka? Kvaka vam je u tome da se nakon upotrebe kroz razne lance ove iste te  iskorištene kazete vračaju na tržište kao zamjenske kazete. Ili ih korisnici lako i uspješno mogu više puta obnavljati sami. I sad da bi tome nekako doskočio HP je ugradio sigurnosnu pregradu.

Na ovom primjeru vidimo kako se OEM HP 21 i zamjenska kazeta bitno ne razlikuju u količini isporučene tinte. Drugim riječima tek 1/4 maksimalnog kapaciteta. Nema ni pregrade a riječ je o istoj HP 21 kazeti.

Ali evo jedne zamjenske opet HP 21 A  sa pregradom. Znači nemate šanse kad je HP u pitanju. Mogu biti zamjenske i neovisno tko ih prodaje, definitivno će vam netko odbrati kožu.

Na sljedećem primjeru vidimo da od goreg postoji još gora situacija. A to je tek 1/8 maksimalnog kapaciteta

Nažalost ovog trena nismo u mogućnosti napraviti slićnu usporedbu kao u slučaju usporedbe HP kolor inkjet kazeta. Ali zato možete vidjet kako to izgleda kad Adriatix HP 901 pretvori u HP 56 kapacitet.

Znači umjesto 4 ml dobili ste 20 ml. Naravno za iste novce!!

 

Jednako  moramo vam naglasiti da su za ove fotografije uzeli sve same original HP kazete. I ni jedna od njih još nije bila obnavljana. Kao i činjenicu da se ni zamjenske kazete po tom istom pitanju ne razlikuju bitno od HP a. Odnosno što mislite,  dali tamo vaš neki omiljeni trgovac u nekom šoping centru među svim onim izlošcima na policama ima pojma o tome gdje i u kojoj izloženoj kutijici se krije dobitna kuglica.

Zaključak: igra je tako postavljena da vi kao prosječan korisnik jednostavno nemate šanse izvući dobitak.

 

Ukoliko želite sami puniti vaše kazete možemo vam ponuditi posebne prozirne kazete sa samopunjenje, koje odgovaraju istom kapacitetu tipa HP 56. Ili možda kao naj jeftiniju opciju preporučili bi vam EccO Refill Setove za obnovu HP inkjet kazeta.

I zapamtite dobro: sve vam to osigurava jedno te isto
"prevarantsko društvo".

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.