Adriatix Blog

 

 
6. 4. 2010.

InkJet HISTORY HP DeskJet 3420

Evo jedne istinite priče na gornju temu. Prije nekih 5-6 godina prvi puta došao nam jedan novi korisnik. Tad, tek što se je pojavio HP DeskJet 3420. Bio je to jedan od prvih Low Cost HP inkjeta. Prvi iz ove današnje generacije. Uzmi, potroši pa ga baciš, jer nova tinta ti je skuplja od novog pisača. Tada pošto je to bio novi model nije bilo drugih solucija do li Adriatix usluge za obnovu inkjet kazeta. Ne znamo kojim se poslom navedeni korisnik bavi niti nas je to briga, ali je čovjek zamalo dvaput ili jedanput tjedno dolazio obnavljati HP 27 i HP 28 kazete. I tako to bi trajalo na dalje, da Adriatix nije bio Adriatix. Odnosno da se nismo sažalili, te predložili korisniku kako mu je pametnije da sam obnavlja te kazete umjesto da ih nosi nama svaki puta na punjenje. No, neće on za tako nešto ni da čuje. Nagovaramo ga ali bezuspješno. Sve ćemo ti pokazati i objasniti. Ne, ni govora: Ne znam ja to. Nisam ja za to. U principu korisnik je po naravi teška prznica i svađalica, tako da smo digli i mi ruke od te opcije

vidi više

6. 4. 2010.

InkJet HISTORY HP DeskJet 895 Cxi

Evo još jednog legendarnog printera. Inkjeta što je ostavio duboki trag u popularizaciji informatike. Naravno za mlađe informatičare ovaj HP Deskjet 895 Cxi je sigurno nepoznat. No oni iskusniju sjetit će se da je HP prezentacijom HP DeskJet 895 Cxi otvorio novo poglavlje u popularizaciji i kvalitetnom kolor otiskom na svačijem radnom mjestu. HP DeskJet 895 Cxi je bio HP- ov prvijenac izrađen u novoj tehnologiji. Za razliku od pojave HP Deskjet 5550, koji se je pojavio znatno kasnije, ovdje je HP napravio iskorak u posve drugom smjeru. Naime zadržao je koncepciju inkjet kazeta iz prethodne generacije HP DeskJet Jet 820 - 870 ali je u potpunosti izmijenio i optimizirao tu relativno nezgrapnu mehaniku. Taj mehanički koncept se je pokazao toliko uspješan da je kasnije na istoj osnovi HP razvio cijelu serija HP Deskjet Business i OfficeJet profesionalnih pisača. I ista konstrukcija je još uvijek aktuelana nekih drugih isto tako profesionalnih HP inkjetova.

vidi više

6. 4. 2010.

InkJet HISTORY HP DeskJet 5550

Bila su to dobra stara vremena kad je HP bio neka vrst lidera i o svom korisniku razmišljao kao o svom partneru, a ne kao o svom sluzi. Danas više nije tako. I najveći moraju pratiti konkurenciju. Pa se i HP ponaša kao i ostali. Dobiješ jeftin novi printer pa ga moraš kasnije otplaćuješ kroz skupi potrošni materijal. Ništa novo. Svi znaju manje više za tu smicalicu.

vidi više

6. 4. 2010.

InkJet ROPSTVO II dio

U principu može i obnova 50% jeftinije od te cijene.

Samo pazite tad u oba slučaja dobijete jednako tinte. A to vam je 1/4 ili 1/8 full kapaciteta. A koliko vam se to isplati procijenite sami. Zato dobro razmislile zašto i sa kojih pozicija  će vam netko tvrditi da je desna opcija bolja od lijeve. Možda odgovor leži u općem mentalitetu i trendu ka općem šibičarenju.

vidi više

14. 1. 2010.

InkJet ROPSTVO I dio

Jeste li čuli za Inkjet Robovanje. Naravno da niste. Tko je lud da svojem osobnom ROBU kaže da je ROB.

Znači ukoliko vam se sviđa takav oblik međuljudskih odnosa samo naprijed. Uživajte u novostečenom statusu i privilegijama. A ukoliko vas zanima u čemu se sastoji vaše InkJet Ropstvo, pogledajte si malo ove fotografije. Za vašu utjehu kod najnovijih modela inkjetova stvari su još drastično gore.

vidi više

 

14. 1. 2010.

A3 + printeri

Pored pitanja o nabavi nekog jeftinog inkjeta za po doma, ćesto nas profesionalci traže za savjet koji A3+ printer bi nam preporučili. Evo danas upravo razmatramo jednu takvu nišu inkjet uređaja. I naravno po običaju zanimaju nas solucije koje korisniku osiguravaju uštedu a nama satisfakciju .Znamo da nam nećete vjerovati ali upravo se danas jedan korisnik hvalio kako su u prošloj godini od kad su sa lasera prešli na dva HP Officejet Pro K550 + ciss ušparali cca 3000 kn samo na tonerima. (Po potrebi možete dobiti tu referencu) . Zato kako se stvari po običaju na tom području mijenjaju iz dana u dan nužan je obostrano razumijevanje i kontinuirana suradnja. I prije neke nabave konzultirati naša iskustva i raspoložive solucije.

Znači trenutno tražimo koji se sve A3+ inkjet printeri nude na tržištu i postavljamo pitanje: za koje od njih ovog trena Adriatix ima raspoložive najpovoljnije solucije. Jednako tako koja od tih solucija je u prednosti nad nekom drugom opcijom. Odnosno koje sve mane proizlaze iz nekog odabira

vidi više

4. 12. 2009.

Srna u lovištu

Možda ste baš vi ponosni vlasnik jedne privatne štedionice ili lokalne banke. Možda agent ili većinski vlasnik osiguravajućeg društva. Lijepo u svakom slučaju. Ili još bolje dičite se vlastitom kladionicom, odvjetničkim uredom. Ili čak renomiranom zdravstvenom klinikom. U svakom slučaju nije vam lako. Svi samo gledaju kako da vam izvade što više masti ili da vas oderu do kože.

Jedan od svakodnevnih primjera su pisači koje imate na svakom šalteru ili radnom mjestu za rad sa strankama i papirologijom. Naravno kad se obratite nekom trgovcu, možete biti sigurni da će upravo on imati pisač što vama treba. Sve može. Idealan je za vaše potrebe i košta pravu sitnicu. Nekih 500 - 800 kn.

vidi više

4. 5. 2009.

Canon iP 4000 & "RR Ink"

Postavite li kojim slučajem pitanje na neki Forum: Koju tintu koristite? Koji Ink je najbolji? Znate li kakav ćete odgovor dobiti? Recimo evo nekoliko tipičnih: Ja koristim isključivo RR Ink. Stvarno je super. Nemam nikakvih problema. Drugi će na to: Ja koristim više godina MMMJet za sa da je sve OK. Glava mi se nije nikad zaštopala a potrošio sam dvadesetak kazeta.

I sada kome vjerovati. Onom što kaže...

vidi više

1. 12. 2008.

Lexmark E120

Lexmark E120, laserski printer koji vam sigurno nije promakao ukoliko ste tražili printer što neće zauzimati puno prostora i sjesti svom svojom težinom na vašu kreditnu karticu. Ali kad pogledate na kutiju i kad vidite da tamo piše Made in Republic of China, malo se zamislite. I postavite si pitanje: Vrijedi li što taj printer? Jeli se kvari ? Koliki mu je životni vijek?

vidi više

1. 12. 2008.

Epson EPL 6200

Tražite pouzdan i jeftin laserski printer? Ništa lakše. Navratite u obližnji shoping centar i birajte. Police su pune jeftinih laserskih printera.

Međutim koji od njih odabrati a da kasnije ne lupate glavom o zid.

vidi više

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.