tumblr hit counter
HP Deskjet 3320

 

 

Projekt Najjeftiniji Kolor otisak
Orink & Adriatix
= 50+ gratis Kolor zamjenskih HP 28 kazeta


Svatko tko danas ima potrebu da nešto u boji otisne na papiru, prije ili kasnije suočit će se sa činjenicom da to baš i nije beznačajna stavka za njegov budžet. Koliko to stvarno košta to se razlikuje od slučaja do slučaja. Prilike do prilike.

Ukoliko imate neki Epson printer ili MF uređaj onda vam je to definitivno najpovoljnija i Plug & Play opcija, Colibri trajne kazete sa uređenim reseterom i Colibri tinta za punjenje. U principu cijela takva priča vas dođe 120 - 150 kn + PDV za takve trajne kazete + 90 - 150 kn + PDV za 3* 50 + 100 ml ili 4* 100 ml za tintu za punjenje. Znači cca 300 kn + PDV za kazete i 4* 100 ml.

I sad postavlja se pitanje jeli postoji nešto što je još povoljnije od toga. Naime za neki Epson ste dali već cca 400 kn. Tako da vam cijela priča dođe cca 800 kn. Istina sve lijepo radi bez puno gnjavaže ali 800 kn je 800 kn.

I Adriatix ponukan takvom situacijom traži za vas neku drugu još povoljniju opciju. Solucija se javila u obliku trajnih kazeta za HP printere.

Poznato je da HP DeskJet printeri imaju koncepciju inkjet glave koja je integrirana sa kazetom i tintom. Znači kad potrošite tintu bacate i inkjet glavu. Bila ona ispravna ili neispravna. Međutim takve kazete su izuzetno zahvalne za recikliranje odnosno refil. Možete ih lako puniti uz naže EccO refil setove. Ali iz istog razloga dobavljivost takvih kazeta je upitna. Svi ih traže a kvaliteta obnavljanja zbog razno raznih razloga je isto upitna. I tako stvari se godinama nisu pomakle sa mrtvog mjesta sve dok se jednog dana nisu pojavile zamjenske kazete nezavisne proizvodnje predviđene specijalno za refil i CISS sisteme za HP inkjet uređaje.

Dakle ponukani ovim projektom i sa ciljem za što jeftinijom solucijom za krajnjeg korisnika, Adriatix je nabavio određenu količinu tih kazete prikladnih za HP Lexmark i Nova Jet uređaje. Međutim ubrzo se je pokazalo da je teorija, marketing i naše želje jedno, a praksa drugo. Naime isporučene kazete uz isto tako originalnu isporučenu HP tintu za njih, jednostavno ne drže vodu. Čist promašaj. I točka na priču. I tako stvari su se vratile na početak. Dakle ukoliko želite jeftin otisak jedina solucija su vam Epson inkjet uređaji sa fiksnim glavama i trajnim kazetama + provjerena jeftina Colibri tinta.

No kako u nama vrag ne da mira i ne spava i nismo se pomirili sa situacijom da od ove jeftine opcije ne može biti još jeftinije. I evo danas imao na stolu i u našoj ponudi upravo takvu još jeftiniju soluciju.

Zamislite si samo

1. HP Deset 3320 komplet sa kablovima
2. Adriatix Desktop tintu za HP 28 3* 250 ml Ukupno 750 ml.
3. Orink HP 28 novu nikad korištena kolor glava

I to sve skupa za samo 300 kn + PDV.

Jednako toliko vas košta neki najjeftiniji HP ili Canon inkjet printer. S tim da uz njega dobijete 10 + 3* 3 ml tinte. Dakle 20 ml == 300 kn + PDV A ovdje imate 750 ml tinte za iste novce. Pogledajte si koja je to razlika.

Naravno uvije postoji neka kvaka. Ovdje je to u minimalističkom pristupa. Naime uzeli smo samo one HP DeskJet printere koji rade samo sa kolor glavom. Dakle uredno rade i bez crne glave. Zašto? Zato jer tekst i crno bijeli otisak jednako se dobro može kreirati i kombinacijom Cyan + Magenta + Yellow. Taj kompromis plaćate u brzini i kvaliteti crne boje. Ali kako smo cijeli ovaj projekta zamislili sa željom i pitanjem može li jeftinije od najjeftinijeg, onda to više nije bitno. Ukoliko baš insistirate na brzini i kvaliteti teksta onda si uvijek možete dokupiti i posebnu HP 27 crnu glavu. Druga je stvar što vas tada cijela stvar dođe 100 - 200 kn više. I više ne možemo govoriti o najjeftinijoj soluciji. Jer oni Epsoni su tada vraški blizu tom izdatku a i osjetno su jednostavniji u eksploataciji.

Međutim kad je nešto zamalo 3 puta jeftinija solucija od te najjeftinije Epson solucije, to opet više nije ni bitno. Bitno je da radi. I dali stvarno radi? I kako radi?

Nažalost nismo bili u mogućnosti odštampati toliko otisaka koliki je stvarni životni vijek ove Orink HP 28 kolor glave ali prezentiramo vam sljedeće rezultate.

Odnosno vidite standardne Adriatix probne otiske nakon što je utrošeno originalno punjenje ove HP 28 kazete. Plus još jedno refil punjene tinte. Znači ovi otisci su dobiveni na početku 3 ciklusa. Koliko će još ciklusa ova O rink HP 28 glava u kombinaciji sa Adriatix DeskTop tintom za HP 28 može izdržati, stvar je nepredvidiva. I prvenstveno zavisi od krajnjeg korisnika. Međutim koliko možemo vidjeti radi se o izuzetno kvalitetnoj konstrukciji. Čak bi rekli da ova glava ima bolje grijače od HP originalnih kazeta. Jednostavno i nakon 3 ciklusa jednakom snagom i oštrinom ispucuje kapljice. I ukoliko je ne budete naganjali na prazno, odnosno bez tinte, očekujemo barem 10 -20 punjenja. A to vam je upravo tih 750 ml tinte što ih dobijete u ovom kompletu. Dakle kad to potrošite uzmete opet isti takav novi paket i idemo iz početka. A ukoliko vam prije starda ova zamjenska HP 28 kazeta, sličnu zamjensku ćete naći zamalo u svakoj obližnjoj trgovini.

Znači naš primarni cilj je bio staviti u funkciju inače zaboravljene i pouzdane uređaje uz vašu maklsimalnu uštedu i jeftin kolor otisak

Ono što je bitno zapamtiti da je ovo optimalna kombinacija HP inkjet glave i tinte za punjenje. Jednostavno one prve zamjenske glave ili su bile loše kvalitete ili je sa njima isporučena neodgovarajuća tinta. I iz istog razloga ne prodajemo ovu super jeftinu DeskTop HP 28 tintu izvan navedenog paketa.

Požurite : Na lageru imao svega 5 navedenih Paketa


Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 , 368 0512, 368 0513, 368 0514.
363 16 53
Mobil: 098/911- 0640

E mail::

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.