Untitled Document

 

 

Ecco LaserJet Kit
HP 1015 1012 1018 i sl.

1. Jednostavno,
2. Brzo
3. Kvalitetno
4. Jeftino

Zahvaljujemo vam što ste nam ukazali povjerenje i odlučili kupiti ovaj Ecco toner set za samopunjenje. U svakom slučaju napravili ste dobar potez, jer radi se provjerenom proizvodu koji je plod našeg višegodišnjeg iskustva u obnovi ink i toner kazeta. Toner kitu je vrhunske kvalitete i nije neka univerzalna mješavina. Kvalitetu tonera provjeravamo posebno za svaki laserski  pisač.

Da bi obnovili ovu HP 12 toner  kazetu nije vam potrebna neka posebna vještina. Budete li se pridržavali ovih uputa, rezultat a time i znatna ušteda neće izostati. Ipak, upozorili bismo vas da za svaku kazetu pored tonera, CHIP ova, postoje finese i trikovi. Neophodno je podrobno proučiti uputstvo za svaki novi kit i nemojte se zavaravati pričom da je sve to jednako i da je svaki toner ista stvar. Pored toga svaka toner kazeta se razlikuje od neke druge. Neke su u bojem a neke u lošijem stanju prvenstveno ovisno o navikama i uvjetima eksploatacije,  Rezultati su tada neizvjesni i ovise od slučaja do slučaja.

Savjetujemo vam zato:

 • Ukoliko skupljate tonere za naknadno punjenje, ne postupajte sa njima kao sa krumpirima
 • Čim van neki toner dođe u ruke obavezno između OPC jedinice ili bubnja te zaštitnog zaklopca, stavite i učvrstite presavinuti A4 papir
 • Prazne tonere držite na suhom skladištu u neprozirnoj vrećici.
 • Toner ne smijete izlagati suncu ili ga duže držati izloženog UV osvjetljenju
 • Vaš HP 12 toner punite samo jednom. Eventualno 2 puta.
 •  Nikao 3 puta ukoliko niste rastavili kazetu i iz spremnika istresli otpadni toner. Kako je to prilično nečist zahvat, to nije predmet interesa ovog Ecco Toner refil seta
 • Kazetu što ste obnovili možete bez bojazni pohraniti poduže na nekom suhom i tamnom mjestu.

Pored pribora iz ovog seta za samopunjenje, potreban vam je još: jedan oštar nož, i kolut običnog bijelog higijenskog papira.

Kako napuniti kazetu za HP LaserJet 1015 i sl. laserske printere?

Ovaj set prilagođen je za punjenje HP 12 i kompatibilnih kazeta. Ukoliko pogledate HP 12 , vidite da je na neki način sastavljena od dva pomična dijela. Jedan dio je spremnik sa tonerom. A drugi spremnik za otpadni toner. Znači pošto smo se dogovorili da kazetu punimo samo jednom, nije nužno dirati spremnik sa otpadnim tonerom. Količina tog otpadnog tonera u direktnoj je vezi sa tipom štampe i stvarnim predloškom te se popunjenost tog spremnika razlikuje od slučaja do slučaja. Zato je korisno povremeno izvaditi toner i protresti ga kako bi se toneri u oba spremnika jednoliko raspodijelio. Naime vrlo često korisnici imaju tipizirane predloške pa kad se popuni jedna strana spremnika za otpadni toner on počne curiti van. Time odšteto ostale dijelove toner kazete, I tu je priči kraj.

. Koliko puta se može napuniti jedna HP 12 toner kazeta?

Odgovor na ovo pitanje nije jednoznačan. Ovisi o mnogo faktora. Primarno o navikama korisnika. Međutim kao što smo naveli u više slučajeva, najpametnije je jednu HP 12 kazetu puniti samo jednom. Znači korisno se je malo raspitati kod poznanika i skupiti u rezervu nekoliko istrošenih kazeta.


Da bi obnovili HP 12 učinite sljedeće:

 1. Izvadite kazetu iz pisača.
 2. Stavite kao zaštitu list složenog A4 papira i umetnite ga između pomičnog zaklopca i OPC bubnja
 3. Ugrijte alat iz pribora do radne temperature
 4. Odaberite pogodno mjesto na kazeti  kao u slici iz ovih uputa
 5. Naslonite vrh alata i izbušite otvor  tako da ga lagano vrtite u ruci.
 6. Uzmite jednu bočicu sa tonerom i dobro je protresite
 7. Skinite zaštitni poklopac sa bočice i vršak na bočici nataknite čvrsto na izbušeni otvor
 8. Sada kao da pumpate, polako stežete i otpuštate bočicu sa tonerom. I tako oprezno sve dok niste u vašu kazetu usuli sav toner iz bočice.
 9. Oprezno maknete vrh bočice sa otvora na kazeti
 10. Uzmete jednu od PP termo zakovica. Alatom za otvore, lagano zagrijete izbušeni otvor.
 11. Čvrsto utisnete PP zakovicu u izbušen otvor
 12. Uzmete Alat za otvore, nataknete ga na vrh PP zakovice, pridržite je LAGANO naslonjenu  na PP zakovicu i pričekajte dok se vrh dobro ne rastopi.
 13. Zatim vlažnim prstom poravnajte vrh PP.
 14. I to je sve. Gotovo.
 15. Skinite zaštitni komad A4 papira. Isključite alat za otvore
 1. Uložak vratite u printer, te  za provjeru otisnite probni otisak..

.

Upozorenje:
Kao što smo vas prije upozorili, pazite da ne ošteti OPC valjak. Ne dirajte ga sa masnim prstima. Svako oštećenje na njemu manifestirat će se kao učestalo ponavljanje istog rasporeda crnih točkica po istoj širini papira.

Pazite da vam ovo ljepilo ne kapne na OPC jer tad više nema pomoči za vašu kazetu.

Sve ostale podatke i potražite na našim Internet stranicama

http://adriatix.hr

 

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.