HP tri color refil inst

 

 

HP 301 Ultimate refill instructions

tumblr hit counter

HP u svojoj ponudi ima širok dijapazon različitih inkjet kazeta Za svakog korisnika postoji odgovarajući uređaj. I razmjerno cijeni tog uređaja i definiran je i kapacitet inkjet kazeta. Dakle imamo ih od malog do velikog kapaciteta.

Jedna od tih kazeta je i grupacija HP tri kolor kazeta.

Možete ih nabaviti i originalne i zamjenske ali kapacitet tih kazeta vam varira od 1X do 4 X. Kupac najčešće ne zna što kupuje tako da su sve opcije moguće.

Međutim najjeftinija opcija je kad sami punite te HP Tri Kolor kazete. I upravo za takve korisnike koji bi se rado okušali u tome, napravili smo ovu najjednostavniju Refil proceduru. Sukladno našim refil setovima

Ova procedura je provjerena uz našu Adriatix Brilijant jestivu tintu. Dali funkcionira i sa nekom drugom tintom, to nije predmet ovih uputa. Ali sigurni smo da je tad u pitanju kršenje naših autorskih prava.

Dakle ukoliko malo bolje pogledate ove kazete zapazit ćete da sve imaju istu strukturu i sastoje se od 4 bitne komponente

1. Kućišta
2. Spužvice
3. Tinte
4. inkjet glave sa mlaznicama

Uočit ćete da sve ove HP tri kolor kazete imaju 3 komore za 3 osnovne boje Cyan Yellow i Magentu. U tim komorama nalazi spužvica kao moderator za pohranu tinte. Dakle spužvica je natopljena tintom i tinta se po potrebi izvlači iz nje te šprica kroz mlaznice ili inkjet glavu na papir. Dakle ovdje je inkjet glava sastavni dio te kazete.

Uspješno napunili ovu tri kolor kazetu to nije neki veliki problem, ali je ipak pitanje ili problem pravog tajminga. Da bi imali što više uspjeha i što manje glavobolja u refilu HP301 kazete i sličnih tri kolor kazeta, osnovno pravilo glasi >> Najbolje je preventivno napuniti kazetu<<. Znači napunite je dok se još nije sasvim ispraznila. Ukoliko ostavite takvu kazetu da predugo stoji prazna, rezultati su definitivno neizvjesni.

Zašto?

Zato jer je proizvođač napravio sve što je u njegovoj moći da pokuša što više otežati povrat istih tih kazeta na tržište kao zamjenske i reciklirane. Proizvođaču nije u interesu da ni vi ili netko drugi bude u tome uspješan.

Znači ukoliko niste bili uspješni u ovom punjenju, uspješan je bio proizvođač u svom naumu. A svaki puta kad vam refil uspije riječ je o njegovom neuspjehu.

E da bi Vi bili uspješniji od proizvođača pored toga što morate ove kazete puniti što ranije, jako bitne su još dvije stvari. A to je

1. Kako ostvariti nesmetani protok tinte od spužvice do mlaznica
2, Te kako onemogućiti da spužvica nekontrolirano ne ispušta tintu.

Znači prvo moramo napuniti spužvicu tintom do vrha. Da bi time istisnuli zaostali zrak u kanalima i mlaznicama u glavi. A zatim moramo odstraniti višak tinte koji bi inače stalno kapao kroz mlaznice i time blokirao formiranje inkjet otiska.

Da bi to postigli prvo iglu gurnemo u spužvicu do dna kazete. Te je zatim izvučemo do polovice. I špricom pokupimo svu tintu koju možemo izvući na taj način.

Ukoliko ponovo pogledate sa koliko je tinte ovaj proizvođač punio svoje kazete onda vidite da je sada vaša kazeta napunjena na sličan način. Jedina je razlika u tome je on punio prazne kazete, a mi moramo doskočiti tome i potruditi se kako napuniti kazetu za koju ne znamo koliko je još ostalo tinte u nekoj od komora. Odnosno koliko je zraka zaostalo u spužvici i inkjet kanalima. Zato prvo moramo spužvicu saturirati tintom do vrha da bi kasnije odstranili višak..

Znači kad ste spužvice napunili do vrha a imali ste pred sobom sveže ispražnjenu kazetu koja nije dugo stajala, onda će se ova Brilijant tinta lako probiti do mlaznica, i kad mlaznice pritisnete na smotuljak papira onda morate dobiti tri lijepo formirana stupića u boji.

Ukoliko tome nije tako, to znači da ste suviše dugo čekali sa vašom refil lekcijom. I proizvođač je ostvario svoju namjeru na vašu štetu. Zato je izuzetno bitno da nabavite ovaj Adriatix refil paket preventivno. Zajedno sa vašim novim HP Deskjet printerom. Kako bi vam se ova refil tinta u pravi tren našla pri ruci. Ukoliko ga mislite kupiti kasnije, lako zaboravite na refil i vaš neuspjeh je uspjeh za proizvođača. A cijela igra je tako i postavljena. I nemojte sumnjati da tome nije tako jer se u to uvjerimo zamalo svaki dan.

Dakle da ponovimo. Da bi vi bili uspješni, obavezno uzmite neki Adriatix Refil paket ta HP uz Briljant Jestivu tintu


 

 

1.trebate ovu kazetu napuniti što ranije
2.trebate uliti tintu do vrha da bi istisnuli zaostali zrak
3.trebate iglu ubosti na 50 % visine spužvice i izvući višak tinte da tinta ne bi kapala na mlaznicama

Kako se raspored komora u koloru razlikuje od tipa do tipa HP trikolor kazete vaš raspored boja otkrijete sa jednom najobičnijom čačkalicom. Na ovom poklopcu lijepo vidite otvore kroz koje je kazetu punio sam proizvođač. Znači najobičnijom čačkalicom probijete na istom mjestu originalnu naljepnicu i kad čačkalicom pogodite spužvicu lako otkrijete u kojoj komori je željena boja. Komore punite redom počevši od žute >> crvene >> plave. I kako se intenzitet boja bitno ne mijenja. Odnosno kako žuta neće kontaminirati crvenu a crvena plavu boju sve možete lako odraditi sa jednom te istom iglom i špricom uz letimično ispiranje šprice najobičnijom vodom.

I to je to.

Nije to neka velika mudrost. A ovisno koji set ste uzeli dobili ste količinu tinte dovoljnu za 3 – 30 punjenja.

Naravno postavit ćete pitanje: Što je sa crnom tintom?

Sa crnom HP tintom i HP kazetama stvari nisu toliko jednostavne. Naime proizvođač zna da se crna tinta troši više od kolor tinte. A time je i veći ulog u igri. Tako da je te kazete napunio sa takvom tintom koja kad se potroši zacrtana količina tinte, onda u kazeti i spužvici zaostane jedna komponenta tinte koja je tako dizajnirana da u kombinaciji sa zrakom što je nadomjestio utrošenu tintu, što bolje zablokira kanale u inkjet glavi. I sad ukoliko odlažete punjenje takve kazete, rezultati mogu biti porazni. Naime novo pridošla tinta ispere spužvicu i ona polimerizirana crne komponenta tinte lijepo zabetonira kanale u inkjet glavi. A vi se možete samo slikati uplakani i gledati kako vam je vaš novac i ciljana ušteda otišla u vjetar.

E upravo zbog toga savjetujemo vam da primarno koristite tri kolor kazetu i za kolor i za tekstualan otisak. A crnu kazetu slobodno možete izvaditi van. Nije idealno ali stvar uspješno funkcionira i samo sa jednom kazetom. Na taj način se i tekst generira iz kolor kazete. Tad imate ujednačenu potrošnju tinte u kolor kazeti. Stalno je dopunjavate i nećete je zaboraviti napuniti.

Međutim ukoliko želite ipak puniti i HP crne kazete, i to možete lako napraviti na isti gore opisani način. I nećete povjerovati ali i HP crnu katetu punite istom tintom sa kojom ste punili vašu tri kolor kazetu.

Kako?

Opet jednostavno. Kako smo napravili Adriatix Brilijant jestivu tintu sa 100% povećanim intenzitetom boja, možete uzeti špricu iz refil paketa i prvo je napunite sa 1/3 Cyan Adriatix Brilijant tintom. Zatim je dopunite sa 1/3 sa Red Adriatix Brilijant tintom. Pa opet sa 1/3 Yellow Adriatic Brilijant tintom. I sa takvom kompozitnom crnom tintom napunite vašu HP crnu kazetu.

Znači ne morate kupovati specijalnu i skupu crnu tintu, već je sami radite iz ovog Adriatix Brilijant paketa. Odnosno na taj način isperete i iskoristite onu zaostalu komponentu originalne HP tinte koja bi se inače sasušila i polimerizirala u spužvici. Tako da pri prvom punjenju niste ništa izgulili ni na kvaliteti a ni na intenzitetu crnila crne tinte.

Jednostavno da jednostavnije ne može biti.

Vjerojatno vam je sad jasno zašto su ovo upute originalne i zaštićene by Adriatix. I stvar ne funkcionira sa nekom drugom tintom.

 

 

Adriatic Inženjering, Ozaljska 134/I, 1000 0 Zagreb, Croatia
tel: 00385 1 363 16 53, 368 0512, 368 0513, 368 0514

Mobil: 098/911- 0640

E mail:

Ukoliko ste pronašli neku informaciju ili koristan savjet, koristeći ili preporučujući drugima naše tinte, tonere i usluge, osiguravate sebi daljnju neovisnost ovog izvora.